Βοήθεια για νέα εγκατάσταση...

Diagrafeas

Established Member
7 March 2012
131
Χαλκίδα
Πρόσφατα αγόρασα μια τηλεόραση Panasonic 50GT50 και καθότι έχει δορυφορικό δέκτη αποφάσισα να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα δορυφορικά.

Απ' ότι είδα στο manual η τηλεόραση υποστηρίζει DiSEqC 1.0 που απ'οτι κατάλαβα σημαίνει ότι μπορεί να ελέγξει DiSEqC 1.0 διακόπτη 4x1, δηλαδή θα δέχεται στην είσοδο σήμα από τέσσερα LNB και θα βγάζει 1 έξοδο.

Το κάθε ένα LNB χρειάζεται για κάθε μια δορυφορική θέση που θέλεις να δείς, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δορυφόρων σε αυτή έτσι;

Δηλαδή αν θέλω να δώ τις θέσεις με τους αντίστοιχους δορυφόρους 9E (Eutelsat/Eurobird 9A,Ka-Sat), 13E (Eutelsat/Hotbird 13A,13B,13C), 19,2 (Astra 1H,KR,1L,1M,1C), 39E (Hellas Sat 2) χρειάζομαι 4 LNB και μπορώ να δώ και τους 11 δορυφόρους;

Οπότε φτάνουμε στο πιάτο. Τί μέγεθος; 120x140 διαβάζω ή κάνει και πιο μικρό;

Κάτι άλλο. Θέλω με το ίδιο καλώδιο που φτάνει κάτω τώρα η κεραία να περάσω και τα δορυφορικά. Οπότε πρέπει στην ταράτσα να βάλω το καλώδιο της κεραίας και της εξόδου του διακόπτη σε κάποιου είδους μίκτη και στο άλλο άκρο μέσα στο σπίτι το ανάποδο.

Τέλος αν θέλω να βλέπω σε ανεξάρτητο δέκτη σε άλλο σημείο του σπιτιού πρέπει κάθε ένα LNB να έχει δύο εξόδους;
Οπότε την έξοδο Νο1 από κάθε LNB την βάζω σε ένα διακόπτη DiSEqC και την No2 σε έναν δεύτερο και ο κάθε διακόπτης πάει σε μία τηλεόραση;

Το σήμα της κεραίας με τί συσκευή το χωρίζω στα δύο;

Αντί να χρησιμοποιήσω μίκτη στην ταράτσα υπάρχει DiSEqC που να δέχεται και την κεραία UHF ή δεν γίνεται και θέλει όπως είπα πρίν;

Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε μερικές εταιρείες για κάτοπτρα, DiSEqC μίκτες και γενικά για ότι άλλο χρειάζεται να να διαλέξω.

Την εγκατάσταση λέω να την κάνω μόνος μου σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα εδώ http://satlex.de/en/azel_calc.html. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να στοχεύουμε τα κέντρα επίγειων εκπομπών στην Ελλάδα;

Χρειάζομαι κάτι παραπάνω από μια πυξίδα και ένα μοιρογνωμόνιο; Μήπως να καλέσω κάποιον τεχνικό για πρώτη φορά και πόσο παίρνουν αυτοί;

Re: Βοήθεια για νέα εγκατασταση...

Γειά σου φίλε μου. Καταρχήν τι κανάλια επιθυμείς να πιάσεις ; ελεύθερα ή κάποιο συνδρομητικό πακέτο ; Θέλεις κανάλια με ταινίες , μουσική, ντοκιμαντέρ , με ειδήσεις ;;;;

Πρόσφατα αγόρασα μια τηλεόραση Panasonic 50GT50 και καθότι έχει δορυφορικό δέκτη αποφάσισα να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα δορυφορικά.

Απ' ότι είδα στο manual η τηλεόραση υποστηρίζει DiSEqC 1.0 που απ'οτι κατάλαβα σημαίνει ότι μπορεί να ελέγξει DiSEqC 1.0 διακόπτη 4x1, δηλαδή θα δέχεται στην είσοδο σήμα από τέσσερα LNB και θα βγάζει 1 έξοδο.
Σωστά

Το κάθε ένα LNB χρειάζεται για κάθε μια δορυφορική θέση που θέλεις να δείς, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δορυφόρων σε αυτή έτσι;
Καλά το πας....

Δηλαδή αν θέλω να δώ τις θέσεις με τους αντίστοιχους δορυφόρους 9E (Eutelsat/Eurobird 9A,Ka-Sat), 13E (Eutelsat/Hotbird 13A,13B,13C), 19,2 (Astra 1H,KR,1L,1M,1C), 39E (Hellas Sat 2) χρειάζομαι 4 LNB και μπορώ να δώ και τους 11 δορυφόρους;
4 δορυφόροι είναι, 4 Lnb χρειάζεσαι...

Οπότε φτάνουμε στο πιάτο. Τί μέγεθος; 120x140 διαβάζω ή κάνει και πιο μικρό;
Το λιγότερο 1.20 η οριζόντια διάσταση, για να μπορέσεις να βγάλεις σε τέτοιο κάτοπτρο αυτούς τους δορυφόρους που έγραψες πρέπει να κεντράρεις τουλάχιστον στις 28 μοίρες (καλύτερα να βάλεις 28,2 παρά 39) και με μεγάλη βάση για lnb (χρειάζεται πατέντα) να βγάλεις και τις 39 μοίρες...

Κάτι άλλο. Θέλω με το ίδιο καλώδιο που φτάνει κάτω τώρα η κεραία να περάσω και τα δορυφορικά. Οπότε πρέπει στην ταράτσα να βάλω το καλώδιο της κεραίας και της εξόδου του διακόπτη σε κάποιου είδους μίκτη και στο άλλο άκρο μέσα στο σπίτι το ανάποδο.
Ο μίκτης αυτός λέγεται combiner, καλά το πας...

Τέλος αν θέλω να βλέπω σε ανεξάρτητο δέκτη σε άλλο σημείο του σπιτιού πρέπει κάθε ένα LNB να έχει δύο εξόδους; Σωστά...
Οπότε την έξοδο Νο1 από κάθε LNB την βάζω σε ένα διακόπτη DiSEqC και την No2 σε έναν δεύτερο και ο κάθε διακόπτης πάει σε μία τηλεόραση; Σωστά...

Το σήμα της κεραίας με τί συσκευή το χωρίζω στα δύο; Spliter

Αντί να χρησιμοποιήσω μίκτη στην ταράτσα υπάρχει DiSEqC που να δέχεται και την κεραία UHF ή δεν γίνεται και θέλει όπως είπα πρίν; Υπάρχει...

Θα σας παρακαλούσα να μου δώσετε μερικές εταιρείες για κάτοπτρα, DiSEqC μίκτες και γενικά για ότι άλλο χρειάζεται να να διαλέξω.
Κάνε μια βόλτα εδώ στην κατηγορία με τις εγκαταστάσεις και θα διαβάσεις πολλές απόψεις...

Την εγκατάσταση λέω να την κάνω μόνος μου σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα εδώ http://satlex.de/en/azel_calc.html. Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για να στοχεύουμε τα κέντρα επίγειων εκπομπών στην Ελλάδα;

Χρειάζομαι κάτι παραπάνω από μια πυξίδα και ένα μοιρογνωμόνιο; Μήπως να καλέσω κάποιον τεχνικό για πρώτη φορά και πόσο παίρνουν αυτοί;

Ξεκινάς λίγο δύσκολα, αν δεν γνωρίζεις και τα χέρια σου δεν πιάνουν (το αντίθετο κατάλαβα έτσι όπως τα έγραψες) θα παιδευτείς . Αν και τεχνικός προσωπικά θα σου έλεγα να παιδευτείς μόνο και μόνο για την ικανοποίηση που θα λάβεις.....

Και καλοθέατη η Pany...

Last edited:

Γειά σου φίλε μου. Καταρχήν τι κανάλια επιθυμείς να πιάσεις ; ελεύθερα ή κάποιο συνδρομητικό πακέτο ; Θέλεις κανάλια με ταινίες , μουσική, ντοκιμαντέρ , με ειδήσεις ;;;;

Για αρχή με τα ελεύθερα θα ασχοληθώ.
Όλα τα παραπάνω εκτός από ειδήσεις.
Αργότερα ίσως βάλω και συνδρομητική.
Απ'ότι βλέπω πρέπει να πάρω ένα CAM για να βάλω στην CI που έχει η τηλεόραση.
Θα θέλει ένα CAM για Nova και ένα για OTETV υποθέτω λόγω διαφορετικού κλειδώματος.
Αν γίνεις συνδρομητής σου δίνεται μια κάρτα που βάζεις μέσα στο CAM το οποίο βάζεις στην CI ή είμαι τελείος εκτός θέματος;

Τα ξεχνάς τα cam για συνδρομητική στην Ελλάδα.

Νοβα και Οτε μόνο με τους ιδιοκτησιακούς δέκτες.....

Τα ξεχνάς τα cam για συνδρομητική στην Ελλάδα.

Νοβα και Οτε μόνο με τους ιδιοκτησιακούς δέκτες.....

Γκρρρ...
Τουλάχιστον οι δέκτες που δίνουν είναι καλοί, ή έχουν περιορισμούς ώς προς τα ελεύθερα που μπορείς να πιάσεις;
Τον αριθμό των LNB, δορυφόρων κτλ.;
Όχι ότι έχω αίσθηση για το πόσο καλός είναι ο δέκτης της τηλεόρασης αλλά λέμε τώρα.

Της νοβα μόνο νόβα....

Του οτε μπορείς να βάλεις diseqc 4/1 αλλά με πολλούς περιορισμούς στα κανάλια που θα κατεβάσεις.....

Να ρωτήσω κάτι γιατί θα μας τρελάνουν τα μαγαζιά...
Όταν αγοράζεις κάτοπτρο δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή και η βάση του και η βάση στήριξης για ένα LNB τουλάχιστον και αν θάλεις να βάλεις περισσότερα LNB να αγοράσεις την έξτρα βάση;
Γιατί βλέποντας το Gibertini OP 125 L δεν λένε τα μαγαζιά τί δίνουν μαζί (στο skroutz τουλάχοστον).
Γιατί βλέπω στο stavrianos-dw για παράδειγμα ότι πουλάει το κάτοπρο 110 την βάση του 77 και την βάση για 4 LNB 18,20 ενώ λέει κιόλας ότι ο εισαγωγέας πουλάει και τα δύο μαζί.
Και υπάρχουν και άλλα μαγαζιά που δεν λένε τί δίνουν με τιμές 141,10 , 160 , 187 .

Επίσης απ'ότι κατάλαβα δεν γίνεται τόσο εύκολα να πιάσω και τον Hellas Sat 2 στις 39Ε τόσο απλά οπότε λέω να πιάσω 9Ε/10Ε, 13Ε, 16Ε, 19.2Ε.

Για να πώ την αλήθεια δεν περίμενα να βγαίνουν τόσο ακριβά κάτοπτρο, βάση και βάση LNBs ~205 .
Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλου αλουμινίου έστω και λίγο μικρότερο 110 π.χ.

Όσο για LNBs, DiSEqC και combiner έλεγα να είναι τουλάχιστον της ίδιας εταιρείας. Πείτε μερικές αξιόπιστες ρε παιδιά.