Βοηθεια για νεο pc

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
θα ηθελα να παρω ενα νεο pc για να το εχω για κατεβαστηρι, οπου να καταναλωνει λιγο ρευμα να ειναι αθορυβο και να μπορει να συνδεθει με το Lian li 3x 50..

θα ηθελα να δώσω κανα 200ε...κουτι εχω, οποτε χρειαζομαι ολα τα αλλα...εχετε να προτείνεται motherboard, cpu, μνημη κτλ;

Πάρε μια Mini ITX με Atom και Ion πάνω που να'χει e-sata... Η καλύτερη λύση και βγαίνει εντός προϋπολογισμού...
εννοεις κατι απο αυτες;

σε αυτες μπορω να βαλω τον sata wd caviar green 2tb;
μπορω να βαλω παραπανω απο 4 σκληρους σε αυτη με καποια εξτρα καρτα;

σε σχεση με το αν βαλω εναν intel core 2 duo και μια motherboard των 70ε αντι για τον ATOM και ΙΟΝ, ποιες οι διαφορες;

για τροφοδοτικο εχω ενα 350w κανει για τα παραπανω;

Ναι,απλά να πάρεις κάποια που να έχει e-sata για να συνδέσεις το Disk Rack.

Προτείνω την Asus AT3N7A-I ή την AT3IONT-I.

Φυσικά και μπορείς να βάλεις τον 2gb δίσκο,καθώς επίσης να βάλεις PCI κάρτα με Sata,δηλαδή εδώ γίνεται σε μητρικές με Chip 5ετιας και 2 slot,σε αυτήν γιατί να μην γίνεται? :music-smiley-005:

Ένα 350w τροφοδοτικό φτάνει και περισεύει πιστεύω,το πιο πολύ ρεύμα θα το θέλουν οι δίσκοι αλλά φτάνει...

Last edited:
To Lian Li υλοποιεί port multiplier για την eSATA του, οπότε απαιτεί και στο motherboard συμβατή θύρα eSATA. Από όσο γνωρίζω, κανένα MiniITX MB δεν έχει τέτοια θύρα, οπότε αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσεις την κάρτα που έρχεται μαζί με το Lian Li. Αν αυτή η κάρτα είναι PCI, όλα είναι καλά.. αν είναι PCIe, πρέπει να βρεις και αντίστοιχο motherboard.

Οπότε, δεν είναι τόσο απλό.

Στη θέση σου, θα πήγαινα σε κάποια λύση σε συμβατικό motherboard με i3, αλλά φοβάμαι ότι θα βγεις λίγο εκτός budget, και θα έχεις και λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με το MiniITX.

Επειδή αυτό που λες σωστό είναι,και η κάρτα είναι PCI-E,έχουμε και άλλη λύση στο μπιάτο.:flipout:

AMD Sempron 140 που ίσως γίνει Dual Core με δυό πατήματα στο Bios - 30e
Asus M4A78L-M LE - 60e
2gb Ram - καμιά 35αριά ένα Stick,καμιά 55αριά 2x1gb Sticks.

Το 350w τροφοδοτικό πάλι φτάνει και περισεύει.

Δεν θέλει πολύ αέρα να μείνει κρύο γιαυτό αν το πάρεις θα υπερχαμηλώσεις το CPU Cooler και θα ξηλώσεις τα περιττά Fans απ'το κουτί,δηλαδή ένα 8-12άρι θα αφήσεις πίσω σε 5v γραμμή.:Banane0:

αμα συνδεσω το Lian li ex 50 κατευθείαν στο Dune Prime 3 που εχω θα το δει κανονικα σαν εξωτερικο σκληρο;

αν ναι τοτε περνω τον atom και μια θηκη σαν αυτη και μολις γεμιση ο σκληρος τον βαζω μεσα στο Lian li...

το μονο θεμα του Lian li ειναι ο θορυβος οπου ανεφερε και ο BabisK...
παντως τα μικροτερα μοντελα (ex 20, ex 30) εχουν esata και usb...μονο το ex 50 δεν εχει!!! αν ειχε θα μπορουσα να το ειχα συνδεση με usb στον atom και με esata στο dune 3 και θα ημουν αρχοντας.

ξερει κανεις αν υπαρχει τροπος να ξεπερασουμε τα 2m σε καλωδιο esata;

To Dune Prime 3 δεν βλέπω πως θα μπορούσε να το δει.

Γενικά, όταν έχουμε να κάνουμε με port multipliers, έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις σε συμβατό hardware, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό.

Η προδιαγραφή του eSATA μιλάει για 2 μέτρα, οπότε δύσκολο να το ξεπεράσεις διατηρώντας την αξιοπιστία.

τελικα λεω να ακυρωσω το lian li (εξαλλου θα κανει 1μηνα μεχρι να μου το φερουν και δεν ξερω αν θα δουλεψει κιολας)

οποτε θελω ενα pc αθορυβο, χαμηλης καταναλωσης, κατεβαστηρι, να παιρνει καποιους σκληρους, να εχει e-sata και hdmi για να παιζω τα λιγα HD-DVD που εχω σε rip και δεν τα παιζει το Dune 3.

ποιο απο τα 3 πληρη καλυτερα τα παραπανω;
υπαρχει κατι αλλο;
θελω και μια βοηθεια για το τι συγχρονισμο και τυπο μνημη να επιλεξω;

Last edited:
ποιο απο τα 3 ειναι το πιο αθορυβο και πληρη καλυτερα τα παραπανω;

i3 χωρίς σκέψη. Η διαφορά στην τιμή είναι αστεία σε σχέση με τα υπόλοιπα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τα επόμενα χρόνια.

Απλά, θα χρειαστεί να βάλεις πάνω και μια μικρή κάρτα γραφικών (κατά προτίμηση Ati) αν θέλεις σωστή αναπαραγωγή στα 23.976 fps.

i3 χωρίς σκέψη. Η διαφορά στην τιμή είναι αστεία σε σχέση με τα υπόλοιπα, και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για τα επόμενα χρόνια.

Απλά, θα χρειαστεί να βάλεις πάνω και μια μικρή κάρτα γραφικών (κατά προτίμηση Ati) αν θέλεις σωστή αναπαραγωγή στα 23.976 fps.
1)με αυτη που εχει πανω ο επεξεργαστης δεν θα παιζει bluray, hd-dvd (εστω να μην παιζει σωστα 23.976);

2) αν οχι, ποια καρτα ATI να δω;

3) ποση μνημη θα μου χρειαστει και τι τυπος (so dimm, ddr3, συγχρονισμος, να ειναι dual channel; καμια μαρκα αξιολογη και φτηνη;)

4) για αρχη λεω να βαλω εναν 2tb western digital caviar green με 64mb cache; καλος και ησυχος δεν ειναι;

ειμαι πολυ κοντα στο να κανω την παραγγελεια νομιζω
πειτε ρε παιδια καμια γνωμη ακομα...
ευχαριστω

Εγώ πάντως αν δεν είναι να βάλεις πάνω το Disk Rack επιμένω για φτηνή Mini ITX μητρική με Atom/ION εκτός αν το PC το θες για άλλα πράγματα και όχι κατέβασμα αρχείων και αναπαραγωγή ταινιών.:Banane0:

1) Θα παίζει, αλλά θα έχει μικρά προβληματάκια με την κίνηση.

2) Αν το αποφασίσεις να βάλεις κάρτα, οποιαδήποτε της 5xxx σειράς είναι μια χαρά.

3) Από 2GB και πάνω, οικονομική (π.χ. Kingston). Δεν σε απασχολεί το dual channel.

4) Μια χαρά.

5) ο ι3 σε σχεση με Intel Pentium G6950 (s1156, 2,8GHz, Box) που ειναι 30ε φτηνοτερος αξιζει;

6) τα ανεμηστηρακια που εχουν οι box ειναι αθορυβα ή πρεπει να παρω και εξτρα ψυκτρα;

5) Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με οποιονδήποτε από τους δυο.

6) Δεν έχω ιδία εμπειρία. Λένε ότι είναι αξιοπρεπή, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό..

Εγώ πάντως αν δεν είναι να βάλεις πάνω το Disk Rack επιμένω για φτηνή Mini ITX μητρική με Atom/ION εκτός αν το PC το θες για άλλα πράγματα και όχι κατέβασμα αρχείων και αναπαραγωγή ταινιών.:Banane0:
μπα για αυτα που λες το θελω, αλλα βασικος παραγωντας τωρα αφου δεν θα παρω το disk rack ειναι να ειναι αθορυβο (μια στις τοσες θα το συνδεω με τον προτζεκτορα μου για να δω κανα hd-dvd που δεν αναπαραγει το media player που εχω) και να μην καταναλωνει...

δηλαδη με τον ι3 θα εχω καποια σπασιματα σε αναπαραγωγή στα 23.976 fps (χωρις καρτα γραφικων) ενω με ATOM/ION οχι; γιατι με καρτα γραφικων 50ε και μνημη 60ε ξεφευγουμε πολυ απο το αρχικο budget..

Last edited:
Σίγουρα έχεις βάλει στο παιχνίδι ένα καλό στιβαρό όμορφο κουτί ;-)

Ενώ και το παλιό σου τροφοδοτικό μπορεί να αποδειχθεί θορυβώδες - ακόμα και περισσότερο από το cpu.
Οι 2,5" δίσκοι είναι πιο αθόρυβοι από τους 3,5" ειδικά τους γρήγορους. (Οι ssd τελείως αθόριβοι.)
Όποτε μπορείς να σκεφτείς να βάλεις σε ένα 2,5" το scrach pad ... το directory που θα σωζονται τα torrent για να μην ακουγεται. Μπορείς να πάρεις ένα φτηνό μικρό 2.5 (δεν θα τον έχεις για storage αλλωστε.)
Το λειτουργικό (που ακούγετε και κατά το Boot τουλάχιστο) μπορείς να το βάλεις και αυτό σε ήσυχο 2,5" (ή και ssd - αλλα ανεβένει το κόστος.)

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα: θα αγοράσω καινούργιο pc και παρότι έχω media player, δε θα έλεγα όχι και στην εμπειρία σύνθεσης ενός καλού pc και σύνδεσής του ενίοτε στην tv. Κουτί θα πάρω midi tower, δεν πρόκειται να μπει σε σαλόνι. Προσανατολίζομαι για αγορά core i3 και μητρικής με onboard κάρτα γραφικών. Διάβασα παραπάνω για προβλήματα στην κίνηση στα 23,976. Αυτό ισχύει ασχέτως λειτουργικού? Επειδή θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά με ubuntu 10.04, έχει κάποιος συμφορουμίτης εμπειρία? Οι drivers για τα γραφικά δουλεύουν οκ στο linux? Θα έχω κάποιο άλλο πρόβλημα?