βοήθεια για οθόνη pc 22''

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,631
Αθήνα
Θα παρακαλούσα, για μια βοήθεια σχετικά με την αντικατάσταση της οθόνης του pc μου η οποία εδώ και μέρες τρεμοπαίζει συνεχώς και υποπτεύομαι ότι περνάει τις τελευταίες τις ώρες αφ'ενός αλλά είναι και πολύ κουραστική αφ'ετέρου.

Έχω ψάξει στο διαδίκτυο αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια σκοτεινά σημεία.
Πρέπει να αναφέρω ότι η οθόνη προορίζεται για γενική all-around χρήση κυρίως όμως surfing και εφαρμογές γραφείου.

Οι απορίες μου λοιπόν είναι οι εξής:

- έχει τόση σημασία αν θα είναι το format 16:9 ή 16:10; Κάπου διάβασα ότι τα γράμματα φαίνονται καλύτερα (;;; ) στο 16:10.

- η τεχνολογία LED έχει να προσθέσει κάτι στην ποιότητα της εικόνας και στο αν είναι ξεκούραστη για τα μάτια;

- πρέπει να λάβω υπόψη μου την κάρτα γραφικών ή να μη με απασχολήσει από τη στιγμή που δεν πολυπαίζω παιχνίδια;

- γιατί υπάρχουν και 21,5'' και 22''; Τί διαφορά κάνει μισή ίντσα;

Μία πρωτόλεια υποψήφια είναι(ήταν) η LG -W2286L-PF αλλά μόλις διάβασα αυτό το test κόλωσα.
Στο μεταξύ δεν βρίσκω και πολλά reviews στο διαδίκτυο για τα τελευταία μοντέλα ενώ και στα καταστήματα δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι LG και Samsung. Τις καλές (απ'ότι διαβάζω στο διαδίκτυο) μάρκες όπως Dell, Eizo, Nec, (HP ίσως) και δεν ξέρω ποιές άλλες ακόμη, δεν τις έχω δει. Γνωρίζετε καταστήματα με αυτές τις μάρκες;

Τέλος πάντων για να μην μακρηγορώ, υπάρχει καμμιά πρόταση στις 22'' και με budget περίπου τα 300 ευρώ;

Ευχαριστώ

Για τo πρωτο ριξε μια γρηγορη ματια εδω η σε αντιστοιχα θεματα (και του εδω φορουμ αν υπαρχουν φυσικα ).

Εγω προσωπικα θα διαλεγα 16:10.Kαλο ειναι βεβαια να δεις και τις δυο στην πραξη να δεις ποια ταιριαζει στα ματια σου.

2.Δεν γνωριζω αλλα και οι lcd ιδιαιτερα ξεκουραστες μου φαινονται :)

3.Δεν θα ελεγα να ψαχτεις ιδιαιτερα για την καρτα γραφικων , εκτος αν στο μελλον σκοπευεις να κανεις ιδιαιτερη χρηση της.Καλο ειναι παντως να εχει οσο πιο πολλες εξοδους (dvi,ισως και hdmi , αντιστοιχα και η οθονη σου ).

4.Μεγαλο το ποσο , ισως υπερβολικο για αυτες τις ιντσες .Με αυτο μπορεις να πας σε λιγο μεγαλυτερες (λεω λιγο γιατι ισως σου φανει κουραστικο ενα πολυ μεγαλο μονιτορ.Ισως 24'' να ηταν προτιμοτερες).Δεν εχω δει στην πραξη καποια εκτος απο lg , samsung.

Nα δωσεις βαση στο πολυ καλο σερβις (και στην εγγυηση περι πιξελ) ...οποια και αν ειναι η τυχερη.

Αυτα απο εμενα :)

Last edited:
Για την ώρα τα LCD με LED δεν προσφέρουν πολλά στο θέμα ποιότητας αλλά στο θέμα οικονομίας.
Προτίμησε 16:10 για το έχτρα ύψος/ανάλυση που βοηθά σε εφαρμογές office κ.ο.κ.
Εάν το pc είναι σχετικά σύγχρονο δε θα έχεις πρόβλημα με την όποια κάρτα γραφικών. Προτίμησε ψηφιακή σύνδεση dvi/hdmi εάν δίνει η κάρτα σου, και βεβαιώσου ότι έχει αντίστοιχη είσοδο η όποια οθόνη κοιτάς.