βοήθεια για προσθήκη 3ου σκληρού δίσκου στο pc

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,631
Αθήνα
Όποιος μπορεί παρακαλώ ας πει τη γνώμη του:

Στο pc έχω δύο σκληρούς δίσκους και θέλω να προσθέσω και έναν τρίτο.
Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Οι υπάρχοντες δίσκοι είναι SATA. Πρέπει και ο τρίτος να είναι SATA ή θα μπορούσα να βάλω και SATA II; Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας ή είναι θέμα μητρικής;
Η μητρική είναι ASUS P5AD2-E Premium (αυτή εδώ) ενώ το υπόλοιπο σύστημα περιλαμβάνει CPU Intel P4 3,0 GHz, ένα dvd-rom, ένα dvd-recorder , SVGA PCI Express NVIDIA GeForce 6200 (ASUS) , RAM 512 DDR-2 (x2).

2. Στην πλεξούδα των καλωδίων από το τροφοδοτικό δεν υπάρχει ελεύθερο ανάλογο βύσμα διότι και τα δύο είναι στους ήδη υπάρχοντες δίσκους. Υπάρχουν όμως ελεύθερα βύσματα που προορίζονται για την τροφοδοσία cd-rom, dvd-rom. Η χρήση ενός τέτοιου καλωδίου - αντάπτορα ώστε να δώσω τροφοδοσία στον τρίτο σκληρό είναι σωστή λύση ή είναι μαϊμουδιά και μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Το τροφοδοτικό είναι CHIEFTEC 450W (αυτό εδώ).

3. Υπάρχει περίπτωση, το pc να υπερφορτωθεί με τρεις σκληρούς και να ''γονατίσει'';

Ευχαριστώ

Μια χαρά το έχεις πιάσει το νόημα.
Οι sata II δεν θα σε προβληματίσουν. Το ανταπτοράκι ρεύματος είναι μια χαρά. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Καθε δίσκος θέλει περίπου 10-15w. Αλλά υπάρχουν και πιο ‛οικολογικοί’ με μικρότερη κατανάλωση (και χαμηλότερες επιδόσεις).

Μια χαρά το έχεις πιάσει το νόημα.
Οι sata II δεν θα σε προβληματίσουν. Το ανταπτοράκι ρεύματος είναι μια χαρά. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Καθε δίσκος θέλει περίπου 10-15w. Αλλά υπάρχουν και πιο ‛οικολογικοί’ με μικρότερη κατανάλωση (και χαμηλότερες επιδόσεις).

Οι επιδόσεις δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Ο δίσκος προορίζεται για back-up του back-up (2ος δίσκος) του back-up (εξωτερικός).:D
Υπερβολή...;;;

Τα backup Ποτέ δεν είναι υπερβολή. Αλλά, κρατάς που κρατάς backup, κράτα και ένα backup σε άλλο χώρο/σπίτι. Το λεγόμενο off-site backup.

Οι επιδόσεις δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Ο δίσκος προορίζεται για back-up του back-up (2ος δίσκος) του back-up (εξωτερικός).:D
Υπερβολή...;;;

Mia xara se kovo dionysh !!! :D

Ta dio backup kalytera na ta exeis ektos pc .Ase mono ton enan esoteriko kai aposyndese ton allon kathos kai ton exoteriko.Ton esoteriko balton se kati lastixenies thikes poy yparxoyn i akoma kalytera an den yparxei thema xrimaton balton se mia thikoyla metaliki oste na paizei kai aytos san exoterikos an xreiastei kapoia stigmi.

(sorry gia ta greeklish, exo provlima sto pc.. )

Last edited:
Ένας εξωτερικός μου είναι αρκετός Κώστα, δεν μπαίνω στη διαδικασία να έχω δύο εξωτερικούς.
Ο ήδη υπάρχων εξωτερικός δεν είναι μονίμως συνδεδεμένος στο pc , είναι σε άλλο δωμάτιο.
Ήδη μου είναι βαρετή η διαδικασία βγάλε, σύνδεσε, φόρτωσε κλπ κλπ.
:computer:

Όποιος μπορεί παρακαλώ ας πει τη γνώμη του:

Στο pc έχω δύο σκληρούς δίσκους και θέλω να προσθέσω και έναν τρίτο.
Τα ζητήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Οι υπάρχοντες δίσκοι είναι SATA. Πρέπει και ο τρίτος να είναι SATA ή θα μπορούσα να βάλω και SATA II; Υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας ή είναι θέμα μητρικής;
Η μητρική είναι ASUS P5AD2-E Premium (αυτή εδώ) ενώ το υπόλοιπο σύστημα περιλαμβάνει CPU Intel P4 3,0 GHz, ένα dvd-rom, ένα dvd-recorder , SVGA PCI Express NVIDIA GeForce 6200 (ASUS) , RAM 512 DDR-2 (x2).

2. Στην πλεξούδα των καλωδίων από το τροφοδοτικό δεν υπάρχει ελεύθερο ανάλογο βύσμα διότι και τα δύο είναι στους ήδη υπάρχοντες δίσκους. Υπάρχουν όμως ελεύθερα βύσματα που προορίζονται για την τροφοδοσία cd-rom, dvd-rom. Η χρήση ενός τέτοιου καλωδίου - αντάπτορα ώστε να δώσω τροφοδοσία στον τρίτο σκληρό είναι σωστή λύση ή είναι μαϊμουδιά και μπορεί να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα; Το τροφοδοτικό είναι CHIEFTEC 450W (αυτό εδώ).

3. Υπάρχει περίπτωση, το pc να υπερφορτωθεί με τρεις σκληρούς και να ''γονατίσει'';

Ευχαριστώ

Όπως σου είπαν ήδη:

1. SATA I και ΙΙ είναι τελείως συμβατοί μεταξύ τους. Βάλε SATA II.
2. Ο αντάπτορας είναι μια χαρά.
3. Όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα.