Βοήθεια για στήσιμο home cinema

agrino

Senior Member
13 November 2008
454
Συγγνωμη αν έχω βάλει το ποστ μου σε λάθος section αλλά δνε βρήκα κάτι πιο σχετικό:

Μετα απο έρευνες και ακροάσεις έχω καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο δικάναλο ενισχυτή τον οποίο θα συνδέσω με ένα πολυκάναλο ενσιχυτή (yamaha 773) μέσω passthrough. Σκέφτομαι να αγoρασω κι ένα dac (με ή χωρίς streamer). Η πηγή μου μέχρι τώρα είναι ps3 το οποίο το χρησμιποιώ σαν media server. Επίσης για αρχή θα είναι και η βασική μου πηγή για cd kai blu ray
Επειδη τά πάντα τα παίζω μέσω ενός Imac θα ήθελα τη βοήθεια σας. Μου χρειάζεται το streamer? Να πάρω ένα dac με streamer ή ενα σκέτο dac kι ένα streamer όπως της audiocrystal. Μήπως δεν μου χρειάζεται το streamer καθώς streaming νόμίζω κάνει και ο yamaha 773. Μήπως δηλαδή μου είναι "άχρηστο". Επίσης είμαι κοντα και στην αγορα μιας τηλεόρασης 3d καθώς θέλω να πάιζω ταινίες κατεβασμένες μέσω του δικτύου-imac. Μπορώ με το Ps3? Μπορώ μέσω του πολυκάναλου? ή χρειάζομαι streamer?

Με λίγα λόγια χρειάζομαι τις συμβουλες σας για να μην αγοράσω κάτι περιττό ή να μην ξεχάσω να πάρω κάτι που μου χρειάζεται. Οσον αφορα τις τηλεοράσεις

Συγγνωμη αν σας κούρασα αλλα επείδη είναι πολύ σημαντικά και ακριβή (για τις δυνατότητες μου) η συνολική αγορα μου θέλω τις πολύτιμες συμβουλες σου για να μην κάνω κάποιο λάθος... Ευχαριστω!

Λέγοντας "streamer" αναφέρεσαι σε κάποιο network media player?

Εν τέλει, η αλυσίδα αναπαραγωγής που έχεις στο μυαλό σου θα είναι iMac -> DAC -> πολυκάναλος / δικάναλος;

Τι υλικό θέλεις να παίζεις; Τα πάντα; Όπως καταλαβαίνεις, τη στιγμή που μιλάμε για εξωτερικό DAC, μιλάμε για δικάναλο αποκλειστικά.. για ταινίες και πολυκάναλο γενικότερα θα πρέπει να περνάς από τον πολυκάναλο ενισχυτή σου.

Mίλτο αν θες περιέγραψε τι ακριβώς θέλεις να αναπαράγεις. Έχω μπερδευτεί και εγώ απο το post σου.

Για δικάναλο τα πράγματα είναι όπως τα είπε παραπάνω ο Δημήτρης και μάλλον απλά, εφόσον βασικό μέσο αναπαραγωγής θα είναι το CD.
Η αλυσίδα θα είναι ps3 => σύνδεση spdif στο dac => σύνδεση rca σε line in του primare

Για ταινίες επίσης το ps3 μπορεί να αναπαράγει ΒD αξιοπρεπέστατα.
H αλυσίδα θα είναι ps3 => σύνδεση hdmi στον Υamaha
Οπότε στη περίπτωση του πολυκάναλου το dac θα είναι έξω από την αλυσίδα αναπαραγωγής και τη δουλειά θα την κάνει το ps3 απευθείας στον Υamaha.

Άρα με τα BD/CD ξεμπερδεύεις εύκολα αγοράζοντας ένα dac, εφόσον θέλεις να αναβαθμίσεις την ποιότητα της μουσικής αναπαραγωγής απο το ps3.

+++
Άρα μένει η αναπαραγωγή άυλων. Αυτό είναι που ενδιαφέρει? Αν ναι...

Μουσικές:
Γενικώς ένα dac με τις minimum υποδοχές (usb, spdif coaxial και optical) μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής (ps3 ή pc για παράδειγμα)
Όπως ακριβώς και με το ps3, θα συνδέσεις το pc σου στο dac, αλλά αυτή τη φορά με την usb και θα αναπαράγεις τις μουσικές σου χρησιμοποιώντας ένα software player (πχ jriver ή foobar ή όποιο σε άλλο σε ευχαριστεί) Tις άυλες μουσικές σου βέβαια θα μπορείς να συνεχίσεις να τις τραβάς απο το οικιακό σου δίκτυο...

Ταινίες:
Το dac όπως είπαμε μένει απ'έξω.
Θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου απευθείας στον Υamaha. Mία έξοδος HDMI 1.4 είναι αρκετή για να κάνει τη δουλειά και απο εκεί αναλαμβάνει ο AV Receiver.
Και πάλι θα χρειαστείς κάποιο software player, ικανό να αναπαράγει μέχρι 3D iso/HD audio και θα μπορείς και πάλι να ανασύρεις τις άυλες ταινίες σου απο το οικιακό δίκτυο.

+++
Yπάρχει βέβαια και η εύκολη λύση να αφήσεις έξω το htpc, τόσο στις ταινίες όσο και στη μουσική αναπαραγωγή με τη χρήση ενός media player ικανό να αναπαράγει 3D iso. Αν δε, αυτό βλέπει και το δίκτυό σου, ακόμα καλύτερα, εφόσον θέλεις να το χρησιμοποιήσεις.

Ίσως αυτό ρωτάς? Απλά θα συνδέσεις μια spdif στο dac και μια hdmi 1.4 στον Yamaha...
Φυσικά και αυτό, όπως και το pc, πρέπει να βλέπει το άυλο υλικό σου απο δίσκο ή δίκτυο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο τέτοια (τουλάχιστον) της himedia και της mede8er (γύρω στα 200-250Ε κοστίζουν - δεν θυμάμαι ακριβώς) με chips της realtek
Επίσης αναμένονται αντίστοιχες συσκευές με chip της sigma, που παραδοσιακά εκτιμώνται ως καλύτερα (και ακριβότερα)

Μένει να διαπιστώσεις ποια συσκευή είναι η καλύτερη για σένα και τις ευκολίες που χρειάζεσαι, εφόσον αυτό είναι που σε ενδιαφέρει.

- - - - - - - -
Συνοψίζοντας
Χρειάζεσαι ένα dac και εφόσον το pc σου δε σηκώνει 3D αναπαραγωγή, ένα media player (ή καινούριο pc :ADFADF1:)

:ernaehrung004:

ps. Εφόσον έχεις στημένο δίκτυο imac και ασχολείσαι, καλό είναι να ψαχτείς λίγο (τα παιδιά στην αντίστοιχη κατηγορία είναι πλήρως ενημερωμένα) ώστε να αποφύγεις επιπλέον αγορά media player. Πάντα με την προυπόθεση ότι μπορεί να γίνει αναπαραγωγή 3d iso μέσω του δικτύου σου, αλλά και ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ο υπολογιστής σου... για αυτά πρέπει να δώσεις περισσότερα στοιχεία καθώς και να ρωτήσεις στην αντίστοιχη κατηγορία όπως προείπα.

Last edited:
Ευχαριστω πολύ και τους δύο! Ηταν ιδιαίτερα κατατοπιστικές οι απαντήσεις στο μάλλον μπερδεμένο post μου!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για στήσιμο home cinema

Καλημέρα,

Έχεις τσεκάρει αν το imac βγάζει και ήχο μέσω της HDMI θύρας?