Βοήθεια για στησιμο home network...

tazmania

New member
31 July 2006
59
Καλημέρα
Θα ήθελα τα φώτα σας για να στήσω ένα αξιοπρεπές home network το οποίο και θα είναι σαν backup server αλλα να μπορεί και να στριμάρει ταινίες.
Καταρχήν δεν έχω ούτε media player. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τον ενσωματομένο που έχει η τηλεόραση μου μια Samsung C8000 ο οποίος παίζει πολλά format και γενικά είμαι ευχαριστημένος αλλά μέχρι εκεί.
Τι nas θα χρειαστώ; Ενα Synology 214se κάνει η δεν θα μπορεί να κάνει το transcoding;
(αν αγοραστεί αυτό δεν θα μπορέσω να αγοράω και media player λοώ χρημάτων. Μπάτζετ γύρω στα 250 ευρώ 150 το νασ και οι δίσκοι...
το καλύψαμε)
Η να πάω σε μια πιο εύκολη λύσξ τύπου wd live και για media player και για nas mycloud?
Τα οποία πιστευώ θα συνεργάζονται καλά απλά θα είναι πιο περιορισμέων δυνατοτήτων...
Η να πάρω ένα me8er 800 που πάιρνει και δίσκο και να αφήσω τα δίκτυα και να ησυχάσω;
Αυτά..............
καμιά βοήθεια;

Απο τον 214 και γενικα την συντριπτικη πλειοψηφια των "ετοιμων" nas ξεχνα το transcoding. Αν ο media player της τηλεορασης σου μπορει να παιξει μεσω δικτυου τοσα formats ωστε να μενεις ικανοποιημενος, τοτε το 214 δεν ειναι κακη ιδεα. Θα μπορεις να κανεις και το backup που θελεις, αλλα να εχεις και ενα 24/7 torrent downloader.

Αν οχι, τοτε η λυση που θα προτεινα ειναι nuc2820 μαζι με εξωτερικο σκληρο δισκο. Βαζεις windows ωστε να εχεις οικειο περιβαλλον και οτι software θελεις (utorrent, kodi/xbmc). Εχει θυρα ir για τηλεχειριστηριο και ειναι και αθορυβο. Το συνολικο κοστος (πρεπει να παρεις μνημες και εσωτερικο σκληρο) κυμαινεται γυρω στα 250, που ειναι και ο προϋπολογισμος σου. Μπορεις να βαλεις και crashplan και να κανεις το backup που θελεις.

Πιο φτηνη λυση θα ηταν raspberry με openelec, αλλα 1. δεν μπορεις να κανεις backup, 2. δεν ξερω ποσο ορεξη εχεις να ασχοληθεις με κατι τετοιο (οχι οτι ειναι δυσκολο). Ριξε ενα βλεμμα στο νημα του, ψαξτο και στο νετ και αποφασιζεις εσυ.