Βοήθεια για σύνδεση ηχείων σε 5.1 σύστημα

railway

New member
14 July 2013
12
Καλησπέρα.
Περίσεψαν κάποια παθητικά ηχεία από ένα παλιό stereo και θέλω να τα συνδέσω σαν front sattelites στα Creative Inspire 5300.
Τα ηχεία είναι 6 ohm
Τα specs των Creative είναι εδώ: http://www.techspot.com/reviews/hardware/inspire5300/inspire2.shtml

Αν βάλω έναν τέτοιο ενισχυτή στo front output του subwoofer, θα δουλέψει ή υπάρχει κίνδυνος να καεί τίποτα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Μπορείς να συνδέσεις τα δυο μπροστά κανάλια
PC jack-front -> amplifier -> speakers
Ο lepai που δείχνεις θέλει ηχεία υψηλής ευαισθησίας για να αποδώσει καλά και δυνατά.

Όταν λες PC jack εννοείς την έξοδο της κάρτας ήχου; Αν ναι, γιατί να μην προτιμήσω την έξοδο του sub;
Σχετικά με την απόδοση του lepai και τα ηχεία που χρειάζεται, είσαι σίγουρος πως αυτά μετράνε σε ένα τέτοιο σύστημα ήχου; :jester: Απλά τα δορυφοράκια έχω σκοπό να αντικαταστήσω και ψάχνω τον πιο απλό και φτηνό τρόπο..

Δεν ξέρω αν χρειάζονται, αλλά το manual του stereo γράφει αυτά:
DIN power output (Rated)
30 watts + 30 watts (6 ohms at 1 kHz, DIN)
Continuous RMS power output (Reference)
35 watts + 35 watts (6 ohms at 1 kHz, 10% THD)
Music power output (Reference)
60 watts + 60 watts (6 ohms at 1 kHz, 10% THD)

Re: Απάντηση: Βοήθεια για σύνδεση ηχείων σε 5.1 σύστημα

Όταν λες PC jack εννοείς την έξοδο της κάρτας ήχου; Αν ναι, γιατί να μην προτιμήσω την έξοδο του sub;
Σχετικά με την απόδοση του lepai και τα ηχεία που χρειάζεται, είσαι σίγουρος πως αυτά μετράνε σε ένα τέτοιο σύστημα ήχου; :jester: Απλά τα δορυφοράκια έχω σκοπό να αντικαταστήσω και ψάχνω τον πιο απλό και φτηνό τρόπο..

Δεν ξέρω αν χρειάζονται, αλλά το manual του stereo γράφει αυτά:
DIN power output (Rated)
30 watts + 30 watts (6 ohms at 1 kHz, DIN)
Continuous RMS power output (Reference)
35 watts + 35 watts (6 ohms at 1 kHz, 10% THD)
Music power output (Reference)
60 watts + 60 watts (6 ohms at 1 kHz, 10% THD)

Ναι σωστά jack εννοούσα την έξοδο της κάρτας ήχου.
Από τις δυο παρακάτω συνδεσμολογίες

ΟΧΙ Pc-jack -> sub-amp –ΟΧΙ-> lepai -> speakers

ΝΑΙ Pc-jack -> lepai -> speakers

Το sub-amp κάνει ενίσχυση του σήματος. Εσύ θες να δώσεις στον lepai line-out σήμα, και όχι ενισχυμένο!

Ο lepai είναι κλάσεις ανώτερος από το sub-amp που έχεις πάντως και δε θέλω να σε αποτρέψω να τον πάρεις. Ποτέ δε ξέρεις αύριο μεθαύριο μπορεί να βρεις και κάνα πιο ευαίσθητο και ηχειακι !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για σύνδεση ηχείων σε 5.1 σύστημα

Ναι σωστά jack εννοούσα την έξοδο της κάρτας ήχου.
Από τις δυο παρακάτω συνδεσμολογίες

ΟΧΙ Pc-jack -> sub-amp –ΟΧΙ-> lepai -> speakers

ΝΑΙ Pc-jack -> lepai -> speakers

Το sub-amp κάνει ενίσχυση του σήματος. Εσύ θες να δώσεις στον lepai line-out σήμα, και όχι ενισχυμένο!

Ο lepai είναι κλάσεις ανώτερος από το sub-amp που έχεις πάντως και δε θέλω να σε αποτρέψω να τον πάρεις. Ποτέ δε ξέρεις αύριο μεθαύριο μπορεί να βρεις και κάνα πιο ευαίσθητο και ηχειακι !
Ωραία, δεν το ήξερα αυτό :)
Να σημειώσω πως έχω Macbook με αυτή την κάρτα ήχου. Στις ταινίες με 5.1, τo decoding θα γίνεται από software (VLC). Από εκει και πέρα θα πηγαίνει σωστά το σήμα σε κάθε κανάλι, αφου τα 2 θα είναι κατευθείαν στην κάρτα ήχου αντί για το sub;

Όταν μείνει λίγο χρήμα θα το πάρουμε και το ηχειάκι. Μέχρι τότε την παλεύουμε όπως μπορούμε με τους παλιοτενεκέδες :nounder: