ΒΟΗΘΕΙΑ για σύνδεση PC με TV/AV

djx33

AVClub Addicted Member
26 July 2007
1,713
Tokyo, JP
Γειά σε όλους! Είμαι νεός στο forum και θέλω τη βοήθειά σας σ' ένα πρόβλημα που με βασανίζει: Θέλω να συνδέσω το καινούργιο μου PC με τον Ενισχυτή ή την TV. Για να πάρω εικόνα συνδέω την κάρτα γραφικών (DVI) με την είσοδο του ενισχυτή ή της TV (HDMI) με καλώδιο DVI>HDMI. Για να πάρω ήχο συνδέω την onboard κάρτα ήχου (S/PDIF Coaxial) με τον ενισχυτή με καλώδιο coaxial (όχι optical γιατί είναι μεγάλη η απόσταση). Θέλω να ρωτήσω το εξής:
Πως γίνεται η εικόνα και ο ήχος του pc να βγαίνουν από την ίδια source στον ενισχυτή ή την tv; Δηλ. θέλω να γυρνάω στο κανάλι του ενισχυτή ή της tv και να έχω την εικόνα και τον ήχο του pc μαζί, από εκεί! Να μην χρειάζεται να γυρνάω στο κανάλι EXT1, 2 ή 3 της tv για την εικόνα και μετά να ανοίγω τον ενισχυτή και να γυρνάω στο αντίστοιχo κανάλι για τον ήχο.
Στο παλιό pc έβγαζα s-video ή composite από το tv-out της κάρτας γραφικών, rca από την κάρτα ήχου και τα έβαζα στην tv (στο πλάϊ, εκεί που βάζουν τις κάμερες) ή στον ενισχυτή. Έτσι είχα ήχο και εικόνα του pc από το ΙΔΙΟ κανάλι (source). Τώρα με τα νέα συστήματα αυτό πως γίνεται;;
Ευχαριστώ...

καταρχήν καλωσήρθες στην παρεά...
μια λύση στο θέμα σου θα ήταν η χρήση ενός εξεληγμένου remote το οποίο όταν θα πατάς π.χ. watch tv θα σου κάνει τις σωστές ρυθμίσεις αυτόματα σε όλα σου τα μηχανήματα.

Το DVI από default δεν βγάζει ήχο. Οπότε είσαι υποχρεωμένος να έχεις τον ήχο μέσω του ενισχυτή σου. Η μόνη εξαίρεση από ότι μου έχουν αναφέρει είναι η ΑΤΙ 2900 ή τουλάχιστον κάποιο μοντέλο της που έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου και βγάζει μέσω ειδικού DVI σε HDMI αντάπτορα και ήχο.

Το DVI από default δεν βγάζει ήχο. Οπότε είσαι υποχρεωμένος να έχεις τον ήχο μέσω του ενισχυτή σου. Η μόνη εξαίρεση από ότι μου έχουν αναφέρει είναι η ΑΤΙ 2900 ή τουλάχιστον κάποιο μοντέλο της που έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου και βγάζει μέσω ειδικού DVI σε HDMI αντάπτορα και ήχο.
Έχω την RadeonHD2600pro που δίνει 2 DVI. Στη μια βάζω το monitor. Στην δεύτερη πως μπορώ να την συνδέσω στην tv ΜΑΖΙ με τον ήχο; Στα χαρακτηριστικά της κάρτας μεταξύ άλλων γράφει: "Built-in HDMI support for HD video with multi-channel (5.1) support". Τι εννοεί; Από που τραβάει τον ήχο;
Πάντως η m/b δίνει ταυτόχρονα ήχο ψηφιακά (s/pdif coaxial ή optical, ένα απ'τα δύο) και αναλογικά (minijack line out). Και στην tv το ένα (απ'τα δύο) HDMI έχει και audio in (minijack). Οπότε στέλνω εκεί την εικόνα (με DVI>HDMI καλώδιο) και τον ήχο (απ´το αναλογικό minijack line out της m/b); Και στέλνω την ψηφιακή έξοδο του ήχου (coaxial ή optical) στον ενισχυτή;
Έχω μπερδευτεί λίγο...

Re: Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ για σύνδεση PC με TV/AV

απο το καλώδιο HDMI περνάει εικόνα και ήχος ... Δεν χρειάζεται να συνδέσεις τίποτα άλλο , αρκεί να έχεις βάλει τους drivers !
Ναι αλλά δίνει τον ήχο στο hdmi η κ.γραφικών;;;
Πώς; Είναι συνδεδεμένη εσωτερικά;

Έχω την RadeonHD2600pro που δίνει 2 DVI. Στη μια βάζω το monitor. Στην δεύτερη πως μπορώ να την συνδέσω στην tv ΜΑΖΙ με τον ήχο; Στα χαρακτηριστικά της κάρτας μεταξύ άλλων γράφει: "Built-in HDMI support for HD video with multi-channel (5.1) support". Τι εννοεί; Από που τραβάει τον ήχο;
Πάντως η m/b δίνει ταυτόχρονα ήχο ψηφιακά (s/pdif coaxial ή optical, ένα απ'τα δύο) και αναλογικά (minijack line out). Και στην tv το ένα (απ'τα δύο) HDMI έχει και audio in (minijack). Οπότε στέλνω εκεί την εικόνα (με DVI>HDMI καλώδιο) και τον ήχο (απ´το αναλογικό minijack line out της m/b); Και στέλνω την ψηφιακή έξοδο του ήχου (coaxial ή optical) στον ενισχυτή;
Έχω μπερδευτεί λίγο...

Αφού δεν έχεις την κάρτα που λέει ο φίλος nkourouk, πρέπει να συνδέσεις το HTPC σου μέσω της κάρτας ήχου (optical ή coaxial), στον ενισχυτή σου.