Βοήθεια για σύνδεση Sony+Sony+Sony ???

Michalis

New member
21 January 2008
20
Καλησπέρα στο forum,

Προσπαθώ να συνδέσω:
μία Sony 40X3500 http://www.sony.gr/view/ShowProduct....Sony+BRAVIA+TV
με ένα Home Theater + Blu Ray της Sony
http://www.sony.gr/view/ShowProduct....%26+DVD+Player

συνδέω το BD με καλώδιο HDMI απο την έξοδο HDMI out στο VIDEO-2 του Home theater (όπως γράφουν οι οδηγίες), και απο εκεί πάλι με HDMI απο το HDMI out στο AV-5 ή AV-6 της τηλεόρασης

αν και η τηλεόραση 'βλέπει' οτι έχει συνδεθεί με το BD δέν έχω ούτε εικόνα ούτε ήχο...
Όταν συνδέω το BD άμεσα με την TV (χωρίς να παρεμβάλλεται το Home theater) παίζει καταπληκτικά!!!

Έχω κάνει κάποιο λάθος με τις συνδέσεις???
Μπορεί κανένας να βοηθήσει?

ευχαριστώ...

Μιχάλη, καλησπέρα. Από όσο λες, δεν μπορώ να καταλάβω πού είναι το λάθος...
Οι συνδέσεις όπως περιγράφεις μου φαίνονται σωστές:
BLURAY->AV with HDMI
AV->TV with HDMI
Εαν είναι όντως έτσι οι συνδέσεις σου και δεν παίρνεις εικόνα κ ήχο μέσω του ενισχυτή, τότε δοκίμασε να συνδέσεις τον ενισχυτή με την τηλεόραση με κάποιο άλλο καλώδιο, μπες μέσα στο μενού του ενισχυτή και προφανώς θα πρέπει να αλλάξεις κάποια settings από εκεί ώστε να παίξει κανονικά. Διαφορετικά σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο ενισχυτής, που δεν το νομίζω. Περισσότερο πιστεύω ότι φταίνε οι ρυθμίσεις. Εκτός κι εάν, λέω, φταίει κανένα καλώδιο HDMI, αλλά πάλι είπες ότι ότι εαν συνδέσεις το player με την TV παίζει κανονικά.

BLURAY->AV with HDMI
AV->TV with HDMI
Εαν είναι όντως έτσι οι συνδέσεις σου και δεν παίρνεις εικόνα κ ήχο μέσω του ενισχυτή, τότε δοκίμασε να συνδέσεις τον ενισχυτή με την τηλεόραση με κάποιο άλλο καλώδιο, μπες μέσα στο μενού του ενισχυτή και προφανώς θα πρέπει να αλλάξεις κάποια settings από εκεί ώστε να παίξει κανονικά. Διαφορετικά σημαίνει ότι έχει πρόβλημα ο ενισχυτής, που δεν το νομίζω. Περισσότερο πιστεύω ότι φταίνε οι ρυθμίσεις. Εκτός κι εάν, λέω, φταίει κανένα καλώδιο HDMI, αλλά πάλι είπες ότι ότι εαν συνδέσεις το player με την TV παίζει κανονικά.
Γειά σου Πάνο,
σωστά κατάλαβες, χρησιμοποιώ 2 καλώδια HDMI.
Στη δοκιμή με το BD->TV χρησιμοποίησα το ένα, αλλά απόψε θα δοκιμάσω και το άλλο και θα επανέλθω..

Πάντως, ότι έκανα ήταν σύμφωνα με τα manuals των συσκευών!
Οι πρώτες μου ανησυχίες ήταν:
α) δεν δουλεύει το HDMI out του AV (αυτό πώς μπορώ να το επιβεβαιώσω?)
b) φταίει το άλλο HDMI (δέν το δοκίμασα)

Ευχαριστώ,
(συνέχεια το βραδάκι...)

α) δεν δουλεύει το HDMI out του AV (αυτό πώς μπορώ να το επιβεβαιώσω?)

Οπως σου είπα παραπάνω. Θα δώσεις εικόνα από τον ενισχυτή στην τηλεόραση μέσω άλλου καλωδίου (π.χ. composite, S-Video, component - εξαρτάται φυσικά τι άλλες εξόδους εικόνας έχει ο ενισχυτής σου) και θα πας στις ρυθμίσεις (setup) του ενισχυτή κι απο εκεί θα δηλώσεις να βγάζει εικόνα μέσω του HDMI. Μετά θα συνδέσεις πάλι το HDMI και θα δοκιμάσεις ξανά.
-bye-

BLURAY->AV with HDMI
AV->TV with HDMI
Τελικα εφταιγε το άλλο HDMI. Τό άλλαξα και έχω και εικονα και ήχο:award:
τώρα πρέπει να ψάξω στις ρυθμίσεις να δώ γιατί δεν βγάζω τον ήχο της τηλεόρασης απο το AV.:nounder:
ευχαριστώ Πάνο..-bye-

Τελικά τα κατάφερα και παίζουν όλα υπέροχα:award:
Ευχαριστώ για τη βοήθεια...-bye-