Βοήθεια για σύνδεση TV, AV Receiver και VuSolo2

yannis1970

New member
16 June 2013
64
Καστορια
καλησπερα σε ολους
Χρειαζομαι την βοηθεια σας πανω στην συνδεση της tv(panasonicTH-50PX7E ) με τον solo2 και τον av receiver(vsx-1017av-s).
Τα ειχα συνδεδεμενα ως εξης:
1) solo2 με av οπtικη ινα
2) solo2 με tv hdmi
3) tv με av rca
Επειδη διαβασα στο forum οτι το hdmi αποδιδει καλυτερο ηχο,αγορασα ενα hdmi 1.4 και αντικατεστησα την οπτικη ινα.
Εδω τωρα αρχιζει το μπερδεμα.Αντικαθιστωντας την ινα με το hdmi εχω μονο video χωρις ηχο.
Συνδεοντας ομως την ινα απο σολο2 σε av ερχεται και ο ηχος.
Μηπως κατι δεν κανω σωστα. Απο το hdmi δεν θα επρεπε να ερχεται ο ηχος στον av χωρις την οπτικη ινα?

Re: Βοηθεια για συνδεση tv, av receiver και vusolo2

Απο το hdmi δεν θα επρεπε να ερχεται ο ηχος στον av χωρις την οπτικη ινα?

Όχι, εκτός και αν η τηλεόραση και ο ενισχυτής υποστηρίζει audio return channel (ARC).
Εναλλακτικά για καλύτερο ήχο μπορείς να συνδέσεις την tv με οπτική η coaxial στον ενισχυτή. Καλύτερο ήχο από hdmi θα έχεις μόνο σε hd format ήχου.

Last edited:

Η τηλεοραση δεν εχει οπτικη ουτε coaxial γιαυτο εβαλα το rca.
Δηλαδη Αντωνη στην ουσια μου ειναι αχρηστο το δευτερο hdmi και η συνδεση θα πρεπει να μεινει οπως ηταν:
1) solo 2 με ενισχυτη οπtικη ινα
2) solo2 με tv hdmi
3) TV με ενισχυτη RCA
Σευχαριστω για την βοηθεια

Η θα τα αφήσεις όπως ήταν, η αφήνεις την hdmi ενισχυτής --> τηλεόραση, και συνδέεις τις πήγες στον ενισχυτή αντί στην tv.

καταλαβα ευχαριστω πολυ Αντωνη.
Να σε ρωτησω και κατι αλλο ασχετο.
Μερικες φορες ενω ο σολο2 δειχνει σαν φορμα ηχου DD σενα καναλι ο ενισχυτης το παιζει στερεο ενω σε αλλο καναλι με το ιδιο φορματ DD το παιζει κανονικα.
Εχεις ιδεα γιατι μπορει να γινεται αυτο?

Το Dolby digital όπως εκπέμπεται από τα κανάλια δεν είναι απαραίτητα 5.1, μπορεί να είναι και απλό στέρεο αν δεν υποστηρίζετε από το πρόγραμμα. Συνήθως το 2.0 μπορεί να είναι και μεγαλύτερης ανάλυσης αν και όπου υποστηρίζεται.

..........
Τα ειχα συνδεδεμενα ως εξης:
1) solo2 με av οπtικη ινα
.........
Επειδη διαβασα στο forum οτι το hdmi αποδιδει καλυτερο ηχο,αγορασα ενα hdmi 1.4 και αντικατεστησα την οπτικη ινα.
Εδω τωρα αρχιζει το μπερδεμα.Αντικαθιστωντας την ινα με το hdmi εχω μονο video χωρις ηχο.

O VSX-1017 δεν υποστηρίζει ήχο μέσω HDMI, αλλά μόνο μέσω ψηφιακής σύνδεσης.

Οι είσοδοι HDMI είναι απλά για switching.

Χρησιμοποίησε λοιπόν την σύνδεση που είχες αρχικά, με την οπτική ίνα.

O VSX-1017 δεν υποστηρίζει ήχο μέσω HDMI, αλλά μόνο μέσω ψηφιακής σύνδεσης.

Οι είσοδοι HDMI είναι απλά για switching.

Χρησιμοποίησε λοιπόν την σύνδεση που είχες αρχικά, με την οπτική ίνα.

Απλά ο ενισχυτής δεν υποστηρίζει τα hd format ήχου. Κατά τα αλλά ότι υποστηρίζει από την οπτική υποστηρίζεται και από την HDMI.

Υπήρχε μία περίοδος που οι AV της Pioneer δεν υποστήριζαν ήχο μέσω HDMI. Θυμάμαι κάποια μικρότερα μοντέλα, δεν θυμάμαι για τον 1017.

Edit: Μόλις το διάβασα στο manual. Δεν υποστηρίζει καθόλου ήχο από το HDMI, παρά μόνο through.

Υπήρχε μία περίοδος που οι AV της Pioneer δεν υποστήριζαν ήχο μέσω HDMI. Θυμάμαι κάποια μικρότερα μοντέλα, δεν θυμάμαι για τον 1017.

Edit: Μόλις το διάβασα στο manual. Δεν υποστηρίζει καθόλου ήχο από το HDMI, παρά μόνο through.

Ετσι ακριβώς. Ηχος μέσω HDMI απ' τον VSX-1018 και μετά.......

HDMI connectors (x3)
Two inputs and one output for high-quality audio/video
connection to compatible HDMI devices.
• HDMI compatibility
This receiver is compatible with the HDMI digital video
format, providing you high-definition digital video and
digital audio via a single cable.
Από το manual
3 To hear audio from your HDMI component through
this system, make analog and/or digital connections as
necessary.
Εδω μας τα χαλά..

Παράξενο μου ακούγετε γιατί από ότι έχω υπόψη μου όλοι οι ενισχυτές πρώτης γενιάς είχαν ήχο και από την hdmi.
Αυτός τελικά δεν έχει, τι να πω.

Πρέπει να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές και πιο κάτω που λέει ότι ο ενισχυτής δεν παίζει ήχο από εκεί και θέλει παράλληλα και άλλη σύνδεση. Έχει ήχο από HDMI, αλλά μόνο pass-through, δηλαδή από το player που είναι συνδεμένο να πάει ο ήχος στην TV.

Μην σου ακούγεται παράξενο. Άλλο οι προδιαγραφές κάθε έκδοσης HDMI και άλλο τι επιλέγει κάθε κατασκευαστής να εφαρμόσει κάθε φορά.

Σας ευχαριστω ολους παιδια.Τωρα διαφωτιστικα πληρως.
Δεν προκειται να ξαναγορασω συσκευη αν δεν το συζητησω πρωτα εδω μαζι σας.

Last edited:
Δεν λέει τίποτα ότι είναι μοντέλο του 2007, έχω της ίδιας χρονολογίας ενισχυτή, και υποστηρίζει κανονικά ήχο και από hdmi.
Το παράξενο είναι η επιλογή τις Pioneer τότε να μην τον υποστηρίξει και μάλιστα σε ακριβά μοντέλα.

Ψάχνοντας το λίγο, οριακά την χρονολογία 2007 πρέπει να κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα μοντέλα που υποστήριζαν hdmi ήχο, και αλλά που ήταν ελάχιστο πιο παλιά που δεν υποστήριζαν.