Βοηθεια για συνδεση

aenaos15

Inactive User
25 August 2008
996
Καλημερα παιδια... χρειαζομαι την βοηθεια σας για μια συνδεση... εχω το Samsung 1500 ΒR και ενα ενισχυτη της LG LH7500 ... θελω να στειλω ηχο απο το blu-ray στο LG με οπτικη ινα... αγορασα το καλωδιο και τα συνεδεσα αλλα ηχο δεν εχω ακουσει ακομη.... τι μπορει να συμβαινει;

δηλωσες απο ποια εισοδο θα δεχεται σημα ο ενισχυτης σου
Ναι εχω δηλωσει την πηγη.. ακομη στις ακρες του καλωδιου υπαρχει το φωτακι που υποδεικνυει οτι δουλευει το συστημα... παρολα αυτα ηχος δεν ακουγεται... αν το συνδεσω με καλωδια AV(κοκκινο-λευκο) και δηλωσω την αντιστοιχη εισοδο τοτε υπαρχει ηχος αλλα οπως ειναι φυσικο ειναι 2,1 και οχι 5,1 οπως επρεπε να ειναι με την οπτικη ινα...

Ναι εχω δηλωσει την πηγη.. ακομη στις ακρες του καλωδιου υπαρχει το φωτακι που υποδεικνυει οτι δουλευει το συστημα... παρολα αυτα ηχος δεν ακουγεται... αν το συνδεσω με καλωδια AV(κοκκινο-λευκο) και δηλωσω την αντιστοιχη εισοδο τοτε υπαρχει ηχος αλλα οπως ειναι φυσικο ειναι 2,1 και οχι 5,1 οπως επρεπε να ειναι με την οπτικη ινα...

1.Εχεις δηλωσει στο blu ray να δινει τον ηχο bitstream? Αν καπου εχεις δηλωσει pcm αλλαξε το σε bitstream.
2.Εχεις δηλωσει καπου εξοδο ηχου μεσω ΗDMI? Αν ναι πολα blu ray δεν βγαζουν ταυτοχρονα ηχο bitstream και απο to HDMI και απο optical. Επισης απενεργοποιησε την εξοδο ηχου απο το HDMI.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο,
Κρατα μας ενημερους
Νικος-bye-

1.Εχεις δηλωσει στο blu ray να δινει τον ηχο bitstream? Αν καπου εχεις δηλωσει pcm αλλαξε το σε bitstream.
2.Εχεις δηλωσει καπου εξοδο ηχου μεσω ΗDMI? Αν ναι πολα blu ray δεν βγαζουν ταυτοχρονα ηχο bitstream και απο to HDMI και απο optical. Επισης απενεργοποιησε την εξοδο ηχου απο το HDMI.
Ελπιζω να βοηθησα λιγο,
Κρατα μας ενημερους
Νικος-bye-
Φιλε Νικο σε ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειχνεις... οι επιλογες που εχω απο το BR ειναι 3: PCM - BITSTREAM (re-encode) - BITSTREAM (audiophile)... αυτα οσον αφορα την επιλογη digital output... υπαρχει και αλλη επιλογη που λεει : PCM DOWN SAMPLING
και εχει επιλογη μονο το on και το off.... και μια τελευταια που λεγεται : DYNAMIC COMPRESSION και εχει και αυτη επιλογη το on και το off... αυτες ειναι ολες οι επιλογες που υπαρχουν στο audio setup του BR... Αν μπορεις να βοηθησεις θα σου ειμαι ευγνωμων.....