Βοήθεια για Τηλεόραση 40"

Cromb

New member
8 September 2010
4
Καλημέρα στο όμορφο forum σας.
Κατ αρχάς να σας δώσω συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχετε κάνει. Αν και σας παρακολουθώ κάποιο καιρό γράφτηκα σήμερα για να ζητήσω τη βοηθειά σας για επιλογή τηλεόρασης.
Ψάχνω για 40" και μετά από διάβασμά εδώ αλλά και αλλού κατέληξα στις εξής:
Samsung C750 3D Ready LCD
SAMSUNG C7000 / 3D LED-LCD

Η δεύτερη βέβαια ξεφέυγει στην τιμή αλλά αν μου πείτε οτι αξίζει πραγματικά, θα το σκεφτώ.
Επίσης η c750 αξίζει τα παραπάνω λεφτά σε σχέση με την c650?Ρωτάω γιατί σε ένα μαγαζί που ρώτησα μου είπαν οτι δε θα δω και τρομερές διαφορές. Φοβάμαι μήπως πληρώσω τζάμπα λεφτά χωρίς να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες της τηλεόρασης.

Η χρήση θα είναι για ταινίες, ποδόσφαιρο, παρακολούθηση αναλογικών και ψηφιακών καναλιών. Προς το παρόν δε θα χρησιμοποιηθεί για παιχνίδια, ούτε και με pc. Στο μέλλον ίσως. Η απόσταση θέασης γύρω στα 2 με 2,5 μέτρα.

Καμιά άλλη πρόταση σε αυτά τα λεφτά ή φθηνότερη? Είμαι λίγο μπερδεμένος (δε ξέρω αν φαίνεται :shot:). Θέλω να με καλύψει για μια 4ετία ή και παραπάνω.

Τι λέτε?

Last edited:
Για την LED ο μόνος λόγος να την πάρεις είναι το slim design. Αν οι ανάγκες σου είναι βασικά τηλεοπτικά και dvd μην περιμένεις να δεις τις φοβερές διαφορές μεταξύ των δύο άλλων μοντέλλων (C650-C750) Οι βασικές διαφορές είναι ότι η C650 είναι στα 100hz ενώ η C750 στα 200hz και είναι 3D ready. Προσωπικά θεωρώ τη τεχνολογία 3D ανώριμη με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα και, βέβαια, στις 40" δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Είδα και σήμερα την c750 δίπλα στη led C6000(νομίζω). Η c6000 led λίγο φθηνότερη. Στην εικόνα δεν είδα διαφορά. Μου άρεσε η c750.
Με λίγα λόγια έχω καταλήξει στα εξής:
-O κύριος λόγος που σκέφτομαι τη c750 είναι τα 200 hz. Την προτιμώ από τη led c600 λόγω των Hz και οτι δε με νοιάζει το slim design.
- Το 3d δε με πολυνοιάζει, αν και ας υπάρχει για πειραματισμούς...
- Η άλλη σκέψη είναι να επιλέξω την c650 με τα 100hz, χωρίς 3d και με καμια 200αριά ευρώ φθηνότερη.

Κλείνω προς την c750, μιας και σκέφτομαι να την κρατήσω 3-4 χρόνια οπότε ας υπάρχουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά.

Καλά σκέφτομαι ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πριν την πάρω? :chinscratch:

Είδα και σήμερα την c750 δίπλα στη led C6000(νομίζω). Η c6000 led λίγο φθηνότερη. Στην εικόνα δεν είδα διαφορά. Μου άρεσε η c750.
Με λίγα λόγια έχω καταλήξει στα εξής:
-O κύριος λόγος που σκέφτομαι τη c750 είναι τα 200 hz. Την προτιμώ από τη led c600 λόγω των Hz και οτι δε με νοιάζει το slim design.
- Το 3d δε με πολυνοιάζει, αν και ας υπάρχει για πειραματισμούς...
- Η άλλη σκέψη είναι να επιλέξω την c650 με τα 100hz, χωρίς 3d και με καμια 200αριά ευρώ φθηνότερη.

Κλείνω προς την c750, μιας και σκέφτομαι να την κρατήσω 3-4 χρόνια οπότε ας υπάρχουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά.

Καλά σκέφτομαι ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο πριν την πάρω? :chinscratch:

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το 3D αντί για την 40c750 μπορείς να πάρεις την 46c650. Τα 200Hz δεν θα σου χρειαστούν.

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το 3D αντί για την 40c750 μπορείς να πάρεις την 46c650. Τα 200Hz δεν θα σου χρειαστούν.

Δυστυχώς τα 200hz της sony και Samsung,σε μεγάλα μεγέθη έχουν σημαντικό λόγο ώστε να φένεται ομαλή η κίνηση...

Για τηλεοπτικό και κυρίως για αθλητικά μπορεί να χρειάζονται. Για ταινίες δεν νομίζω να είναι τόσο απαραίτητα.

Μιας και μηλάμε για hz, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις. Με την sam LED 100HZ, ενεργοποιώντας τα έχω καλή κίνηση αλλα και πολλά τεχνουργήματα (τρεμοπέγματα στις κινήσεις χεριών κ.λ.π) ιδίως σε τηλεπτικά σήματα (Digea) σε βαθμό που αναγκάζομαι και τα απενεργοποιώ καμία φορά. Καλύτερα δες στο μάτι σου πια είναι καλύτερη γιατί όντως στις 40" δεν νομίζω τα HZ πρέπει να είναι βαρόμετρο στην επιλογή σου.

Σε ολα τα συστηματα frame interpolation εχουμε τεχνουργηματα λογω του αλγοριθμου επεξεργασιας.

Το κακο με τις LCD ειναι οτι βαζοντας το στο off εχουμε πτωση του Motion picture resolution απο 900-1080 που ειναι με 200 Hz και 600-850 που ειναι με 100 Hz (αναλογα το μοντελο παντα) στο 300-350.

Πρακτικα δηλαδη το Motion blur κανει προβληματικη την παρακολουθηση sport.

Αντιθετα στις πλασμα εχουμε ακομη και με τα βοηθηματα στο off εχουμε motion picture resolution 900 γραμμες , κοντα στο μεγιστο των LCD δηλαδη, επειδη εξ αιτιας του τροπου λειτουργιας τους σβηνουν και αναβουν τα pixel και δεν μενουν συνεχως αναμενα οπως στις LCD.

To σβησιμο των pixel προσπαθουν να προσομοιωσουν οι LCD με scanning backlight.

Το καλό με την Samsung (και σε κάποιες LG) είναι ότι σου δίνει ξεχωριστή ρύθμιση για Blur και Judder. Έτσι μπορείς να έχεις 800 γραμμές έχοντας το judder στο 0

To κακο ειναι οτι δεν υπαρχει η απολυτη ρυθμιση που να λειτουργει παντου οποτε αναλογα με το υλικο πρεπει να καθεσαι να αυξομειωνεις τις τιμες.

To κακο ειναι οτι δεν υπαρχει η απολυτη ρυθμιση που να λειτουργει παντου οποτε αναλογα με το υλικο πρεπει να καθεσαι να αυξομειωνεις τις τιμες.

Σωστό και αυτό. Ώρες ώρες πιάνω των εαυτό μου να ψάχνω περισσότερο για ρυθμίσεις παρά να βλέπω το πρόγραμμα. Μέχρι και το έτερο ήμισυ μου την είπε « άστο επιτέλους κάτω να δούμε λίγο τηλεόραση»:flipout::flipout:

Νομίζω ότι με την προσφορά του Saturn για την Samsung 40C653 στα 649 ευρώ, όποιος θέλει αυτές τις μέρες μια καλή 40άρα LCD για γενική χρήση σε τιμή ευκαιρίας, δεν έχει και πολλά να σκεφτεί, απλά πρέπει να τρέξει να προλάβει ...

Σωστό και αυτό. Ώρες ώρες πιάνω των εαυτό μου να ψάχνω περισσότερο για ρυθμίσεις παρά να βλέπω το πρόγραμμα. Μέχρι και το έτερο ήμισυ μου την είπε « άστο επιτέλους κάτω να δούμε λίγο τηλεόραση»:flipout::flipout:

Ειναι ενας απο τους λογους που εγραψα το παρακατω.

Yperion said:
Στις πρωτες 100-200 ωρες οχι δεν μπορεις να την φερθεις οπως μια LCD. Μετα ξεχνας οτι εχεις πλασμα και αποκτας τηλεοραση.

To κακο με τις LCD ειναι οτι παραμενουν οπως ειναι και στις 100 και στις 200 και στις χιλιες ωρες. Ποτε δεν προκειται να ξεχασεις οτι εχεις LCD και να αποκτησεις τηλεοραση.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?p=1330283

Και ας με κατηγορησαν πολλοι για υπερβολικο.

φηλε η λεντ ειναι καλητερη στην ευκρηνια και στα ζωντανα χρωματα την εχω τεσταρη με την δικη μου σε ταινιες αλα ειναι και κανα 400 ευρο ακρηβοτερη
που σημενη οτη θα επερνα εγω τη 46c750 με αυτα τα χρηματα
δεν ηπαρχη και τοσο τεραστια διαφωρα να δοσης και 400 ευρο παραπανω για 40´αλα ειναι κε σλιμ
δεν ξερω αν παη για κρεμασμα σε τοιχω παρε LCD
και φησικα μη κανης τη κουλαμαρα και παρης την αλη με τιποτα την c650
η 40c750 ειναι διαμαντη κατα τη γνωμη μου και θα την εχεις για πολα χρωνια με αυτα τα χαρακτηριστηκα που εχει

Last edited:
Για τα δεδομενα των LCD οντως C650/C750 ειναι απο τις καλυτερες προτασεις.

Για να μην πω οτι στα λεφτα τους ειναι οι μονες που αξιζουν , μαζι με τις Sony EX500 και ΕΧ700 που εχουν ομως δυο αρνητικα. Μετριο Media player και φθηνο design.

To αποφάσισα και θα παραγγείλω την c750 σήμερα.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους. :a0210:

Καλησπέρα και από εμένα!

Και εγώ σε δίλημμα για αγορά τηλεόρασης (40'') και είμαι και εγώ ανάμεσα σε C750 και C6500. Έχοντας διαβάσει πολλά topics από τα πολύ ενδιαφέροντα στα fora του avclub επισκέφθηκα σήμερα τα καταστήματα για μια ματιά.

Από ότι είδα η εικόνα της C750 ήταν πάρα πολύ καλή ενώ για τη led σειρά 6χχχ δεν είδα διαφορά η οποία να δικαιολογεί τον ντόρο που κάνουν στα μαγαζιά (μαρκετινγκ γαρ). Μάλιστα ένας υπάλληλος ενώ για πόση ώρα μου διαφήμιζε την C6500 και πόσο καλύτερες είναι οι LED, όταν τον ρώτησα για την 750 μου είπε "αν μιλάμε για την 750 τότε αλλάζει το πράγμα"...

Συμπερασματικά, και εμένα για την 750 με βλέπω και ελπίζω να αποδειχθεί καλή αγορά.