Αγγελε καλησπερα.:smile:
Εχω την συγκεκριμμενη ηχομπαρα εδω και ενα χρονο περιπου. Κατεληξα κι εγω σ'αυτη τη λυση κυριως γιατι δεν μ'ενδιαφερει ο πολυκαναλος ηχος αφου δεν βλεπω ταινιες δρασης με εκρηξεις, πιστολιδι, εφε κλπ. αλλα θελω απλα να εχω εναν πιο γεματο ηχο απο αυτον που βγαζουν τα ηχεια της TV, τα οποια μολις ζοριστουν σε ενταση η/και χαμηλες συχνοτητες αρχιζουν να τριζουν και βεβαια για το χωροταξικο πλεονεκτημα (μοναδες,καλωδια) που αναφερεις κι εσυ.
Η Yamaha οντως ειναι πρωτοπορος στις ηχομπαρες, αλλα αυτο ειναι και κακο γιατι οι τιμες τους ειναι αρκετα τσιμπημενες αφου πληρωνεις και το ονομα, αντιστοιχα συστηματα αλλων εταιριων κοστιζουν σχεδον τα μισα. Το ατου της YHT-S401 ειναι οτι το sub ειναι ενσωματωμενο με τον ενισχυτη σε μια (καλαισθητη) μοναδα που μπαινει στο ραφι σαν ενα οποιοδηποτε μηχανημα, δεν εχεις δηλαδη ενα sub ξεμπαρκο στο πατωμα. Συν η (υποτιθεμενη-θα δειξει) καλυτερη αξιοπιστια.
Οι πρωτες εντυπωσεις οταν την πηρα ηταν ...απογοητευτικες. Με τα καναλια της digea οι μεσαιες συχνοτητες ηταν εξαιρετικα λεπτοηχες χωρις σωμα, σαν να ακους απο ..τρανζιστορακι! Εχει πολλες ρυθμισεις για να φερεις τον ηχο στα γουστα σου, αλλα δεν καταφερα κατι θεαματικο. Αρχισα να κλαιω τα 460(τοτε) οταν σκεφτηκα να βαλω καμμια ταινια με ηχο της προκοπης (DTS, True HD τα υποστηριζει ολα). Ε, καμμια σχεση, μεγαλη διαφορα, σαν να ακουγα αλλο συστημα! Αισθητη βελτιωση στις μεσαιες, με πλουσιες και καλα ελεγχομενες χαμηλες, χωρις μπουμαρισματα και σε ικανοποιητικες εντασεις για να απολαυσεις μια ταινια. Με τον καιρο ο ηχος βελτιωθηκε κι αλλο, (δεν ξερω αν ειναι θεμα στρωσιματος η απλα τον συνηθισα) αλλα και παλι την χρησιμοποιω μονο για ταινιες, δεν βλεπω ιδιαιτερα TV ετσι κι αλλιως (για μουσικη δεν την εχω δοκιμασει).
Για το αν αξιζει τωρα, δεν ξερω τι απαιτησεις εχεις για να σου πω αν θα σε ικανοποιησει. Σιγουρα ειναι ακριβη γι αυτο που ειναι, αλλα ειπαμε ...το ονομα. Απο κει και περα τη δουλεια της την κανει μια χαρα, για μενα τουλαχιστον που δεν ζηταω πολλα. Ευχαριστιεμαι τα soundtrack των ταινιων μου και ακομα και σε απαιτητικες σκηνες με εκπλησει με την αποδοση της. Και ο χωρος μου μονο ιδανικος δεν ειναι, το αντιθετο θα ελεγα...
ΥΓ. Εχω διαβασει σε ξενα φορα οτι εαν προσθεσεις 2 εξτρα ηχεια-δορυφορους (εχει εξοδους) ο ηχος βελτιωνεται κατα πολυ.
Ελπιζω να σε βοηθησα, οτι αλλο θελεις εδω ειμαστε.
Στρατος :flybye: