Βοήθεια για την HVR4000

nproto

New member
3 September 2008
2
Δοκιμάζω να κάνω λήψη με μία HVR4000 και δεν καταφέρνω να πιάσω κανένα κανάλι από κανένα δορυφόρο. Ψάχνοντας τα φόρουμ στο Internet διάβασα οτι η κάρτα δεν μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα τα lnb και επομένως χρειάζεται εξωτερική τροφοδοσία. Είναι αλήθεια αυτό; Εχει κανεις εμπειρία με αυτή την κάρτα;
Επίσης, υπάρχουν lnb ασύμβατα με την κάρτα; Εγω έχω lnb v-tech 0.2db και ένα πιάτο engel 105cm, μένω στη Θεσσαλονίκη και προσπαθώ να πιάσω κάποιο δορυφόρο με ελέυθερα κανάλια όπως Astra 19, Astra 28 ή Hotbird. Εχω συνδέσει απευθείας το lnb με την κάρτα με ένα καλώδιο περίπου 5μ. Η κάρτα λειτουργεί γιατί πιάνω κανάλια DVB-T και TV.

Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Καλώς ήρθες στο Avclub!

Η λήψη των δορυφόρων που αναφέρεις είναι εφικτή με πολύ καλά αποτελέσματα.
Ολα τα lnb είναι συμβατά, μην σε ανησυχεί αυτό.

Χρησιμοποιείς διακόπτη diseqc ή μήπως το πιάτο σου είναι κινητό? Μάλλον κάτι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά.

Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια Αλεξ.
Έχω ένα diseqc και δύο lnb αλλά είπα για αρχή να καταργήσω το diseqc και να προσπαθήσω να πιάσω κάποιο δορυφόρο με το ένα lnb απευθείας συνδεδεμένο στο PC. Δεν ξέρω τι δεν έχω ρυθμίσει σωστά. Πάντως δοκίμασα πολλά αζιμούθιο και κλίσεις στο κάτοπτρο και πάντα τίποτα. Πόση ακρίβεια χρειάζεται στον προσανατολισμό; Δεν θα έπρεπε να πιάσω κάτι έστω θόρυβο; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο για τον αρχικό συντονισμό (πχ set top box ή πεδιόμετρο) και μετά να συνδέσω το PC; Υπάρχει κάνα κόλπο για να πετύχω συντονισμό με το PC;
Έχω διαβάσει πολλά στα φόρουμ αλλά ελάχιστα αναφέρονται σε κάρτες. Πολύ συχνά προτείνουν να μην ξεκινήσεις απευθείας με κάρτα.
Νίκος

Η καλύτερη λύση είναι να σετάρεις το πιάτο με δέκτη και μια μικρή tv. Οι κινήσεις πρέπει να είναι σχετικά αργές. Συντονίζεις τον δέκτη σε μια συχνότητα του Hotbird επειδή είναι όλες εύκολες και αφού δεις εικόνα αλλάζεις σε κανάλι του Astra, γυρίζοντας το πιάτο ανατολικότερα.
Αν έχεις γειτονικά κάτοπτρα θα σε βοηθήσουν στην σκόπευση. Κατά 99% θα σκοπεύουν Astra ή Hotbird