Βοήθεια για την τελική επιλογή Τηλεόρασης

Underhill

New member
24 January 2009
2
Καλησπέρα σε όλους! Παρακολουθώ αρκετό καιρό το Forum αλλά αυτό είναι το πρώτο μου post και έτσι θα'θελα καταρχήν να σας συγχαρώ για την πάρα πολυ καλή δουλειά που έχετε κανει όλοι σας..

Ας περάσω λοιπόν στο πρόβλημά μου. Ξεκίνησα την έρευνα αγοράς καινούριας τηλεόρασης λίγο πριν τις γιορτές και είμαι ενα βήμα πριν την τελική επιλογή. Εχω διαβάσει οσα περισσότερα μηνύματα μπόρεσα, εβγαλα μία κάποια άκρη και τώρα θα ήθελα την βοήθεια των πιο έμπειρων για την τελική επιλογή.
Πρώτα μία περιγραφή των "αναγκών" που υπάρχουν για την χρήση της.
Κατά μεγάλο ποσοστό (50% και άνω) προορίζεται για games, ένα 30 - 40% για ταινίες (DVD, BR, mkv), και ότι απομένει για τηλεοπτικό σήμα.
Οι επιλογές μου μέχρι πρόσφατα ήταν με σειρά προτεραιότητας (best to worse) ως εξής:
1. Sony 46W4500 (κόλλημα με το πρόβλημα του φωτισμού αλλά ξεπερνιέται)
2. Samsung a) LE46A956, και b) LE46A856 (με κύριο πρόβλημα το input lag)
3. Philips 47PFL9703.
Οπως βλέπετε επαιζα στις 46 γιατί η απόσταση είναι 3μ.
Ομως μετά απο πολές βόλτες (με την γυναίκα γιατί η τηλεόραση είναι επιπλο και η γνώμη της είναι αναγκαία), ε'ιδαμε και δύο μοντέλα Plasma, τις εξής 2: Panasonic TH-50PZ800 και Pioneer LX-5090H.
Για καλή μου τύχη της άρεσε πάρα πολύ η 5090H, άλλο τόσο όμως και η Philips. Κάι έρχομαι τώρα στην ερώτηση..
Τί θα μου προτείνατε βάσει των αναγκών που περιέγραψα παραπάνω, αλλά και βάση της απόστασης. Μήπως είναι υπερβολή οι 50¨, ή δεν υπάρχει πρόβλημα.

Περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες σας :)
Σας ευχαριστώ εκ τω πρωτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post!

Η Pioneer ειναι μια-δυο κλασεις πανω απο τις υπολοιπες τηλεορασεις.

Η 9703 κατα την γνωμη μου ειναι χειροτερη απο 956 , 856 και W4500.

Απο εκει και περα στα 3 μετρα οι 50" δεν ειναι με τιποτα υπερβολικες οποτε καλοριζικη η νεα σου τηλεοραση (Pioneer Κuro)...-bye-

Μια χαρά είναι η 50άρα στα 3μ.
Αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα χρήματα που απαιτούνται για την pioneer είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.
Λίγο μόνο με προβληματίζει το οτι θα παίζει πολλά παιχνίδια.

Για να δούμε κι άλλες γνώμες.

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Και εγώ για την Kuro με βλέπω τελικά. Οσο για το θέμα παιχνίδια τα περισότερα είναι First person (90%), οπότε δεν έχουν και πολύ στατική εικόνα (έτσι πιστεύω). Ακόμα και έτσι όμως, κανένας απο τούς χρήστες δεν πρόκειται να πάιζει πάνω απο 2 - 3 ώρες συνεχόμενα, αρα δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ούτως η άλλως υπάρχουν και τα αντίστοιχα δισκάκια που μπορώ να χρησιμοποιήσω ενδιάμεσα για συντήρηση, ετσι δεν είναι?

Στο μαγαζί που δουλεύω, έχουμε μια Samsung Plasma 42 στη βιτρίνα τουλάχιστον 4 χρόνων(δεν εχει ουτε καν HDMI), η οποία παίζει σχεδόν κάθε απόγευμα για 3-4 ώρες παιχνίδια από το PS3. Ε λοιπόν, burn in yok. Μια χαρά παίζει και (φτου φτου μην την ματιαξω...) πιστευω θα συνεχισει να ειναι μια χαρα για πολυ καιρο ακομα. Οπότε μη μασάς :D

btw και σορρυ για το off topic, αλλα ρε παιδια την τηλεοραση την εχω συνδεσει με DVI-->HDMI με το PS3 και αποδιδει λες και το panel ειναι FullHD 1080p τελευταιας τεχνολογιας. Απιστευτα καθαρη και λεπτομερης εικονα!

Last edited:
Τί θα μου προτείνατε βάσει των αναγκών που περιέγραψα παραπάνω, αλλά και βάση της απόστασης. Μήπως είναι υπερβολή οι 50¨, ή δεν υπάρχει πρόβλημα.
για την αποσταση μην ανησυχεις .3μ ειναι οτι πρεπει για 50''.
οσο για την επιλογη (αν παιζεις σ'αυτο το bugdet) αντιγραφω απο το hdtvtest.co.uk : the Pioneer PDP-LX5090 directly replaces its predecessor the PDP-LX508D as the best flat panel HDTV we've tested to date.
τα σχολια πιστευω περιττευουν
Σε τελικη αναλυση ομως οτι και να επιλεξεις κοιτα να το ευχαριστηθεις....-bye-

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις. Και εγώ για την Kuro με βλέπω τελικά. Οσο για το θέμα παιχνίδια τα περισότερα είναι First person (90%), οπότε δεν έχουν και πολύ στατική εικόνα (έτσι πιστεύω). Ακόμα και έτσι όμως, κανένας απο τούς χρήστες δεν πρόκειται να πάιζει πάνω απο 2 - 3 ώρες συνεχόμενα, αρα δεν νομίζω να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ούτως η άλλως υπάρχουν και τα αντίστοιχα δισκάκια που μπορώ να χρησιμοποιήσω ενδιάμεσα για συντήρηση, ετσι δεν είναι?

Αφού είσαι διατεθειμένος να κάνεις αυτά που αναφέρεις (δισκάκι, μέχρι 2-3 ώρες gaming) προχώρα ακάθεκτος για Kuro :a0210:

Η Kuro είναι όλα τα λεφτα:a0210:. Αν δεν υπάρχει κόλλημα στο οικονομικό (είναι λιγάκι ακριβή), προτίμησέ την.

Η Kuro είναι όλα τα λεφτα:a0210:. Αν δεν υπάρχει κόλλημα στο οικονομικό (είναι λιγάκι ακριβή), προτίμησέ την.
Παιδιά έχω την Kuro LX5090H εδώ και σχεδόν 4 μήνες calibrated μέσω ControlCal και ρυθμίσεις από D-Nice (όποιος τυχαίνει να τον γνωρίζει). Η τηλεόραση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία αυτή τη στιγμή στην αγόρα. Πηγαίνω κάθε 15 μέρες γύρα τα μαγαζιά για να δω τι κυκλοφορεί και ακόμα βλέπω πολύ μεγάλες διαφορές. Μάλιστα σήμερα πήγα στο FNAC και είδα την Kuro μου συγκριτικά με τη LED της Sony 46x4500 που είναι και πιο ακριβή από την Pioneer: καμία σχέση η φυσικότητα των χρώματων και η κίνηση με τη Sony, η Plasma έχει άλλη αίσθηση. Την Παρασκευή θα τη συγκρίνω με τη Samsung LED την σειρά Α9, αν και από άλλον φίλο ήδη έχω πάρει feedback ότι υπάρχει και εκεί διαφορά με την Kuro βέβαια να πλεονεκτεί. Τελικά χαλάλι τα χρήματα έστω και αν τώρα βλέπω την τιμή της και κλαίω μιας και την είχα αγοράσει 400 ευρώ πιο ακριβά από ό,τι τη βρίσκω τώρα. Είναι κορυφαία!! Όποιος δεν πιστεύει μπορεί να παέι και μόνος του να δει Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Βασίλης:a0210:

Παιδιά έχω την Kuro LX5090H εδώ και σχεδόν 4 μήνες calibrated μέσω ControlCal και ρυθμίσεις από D-Nice (όποιος τυχαίνει να τον γνωρίζει). Η τηλεόραση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία αυτή τη στιγμή στην αγόρα. Πηγαίνω κάθε 15 μέρες γύρα τα μαγαζιά για να δω τι κυκλοφορεί και ακόμα βλέπω πολύ μεγάλες διαφορές. Μάλιστα σήμερα πήγα στο FNAC και είδα την Kuro μου συγκριτικά με τη LED της Sony 46x4500 που είναι και πιο ακριβή από την Pioneer: καμία σχέση η φυσικότητα των χρώματων και η κίνηση με τη Sony, η Plasma έχει άλλη αίσθηση. Την Παρασκευή θα τη συγκρίνω με τη Samsung LED την σειρά Α9, αν και από άλλον φίλο ήδη έχω πάρει feedback ότι υπάρχει και εκεί διαφορά με την Kuro βέβαια να πλεονεκτεί. Τελικά χαλάλι τα χρήματα έστω και αν τώρα βλέπω την τιμή της και κλαίω μιας και την είχα αγοράσει 400 ευρώ πιο ακριβά από ό,τι τη βρίσκω τώρα. Είναι κορυφαία!! Όποιος δεν πιστεύει μπορεί να παέι και μόνος του να δει Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Βασίλης:a0210:

καλα αυτονοητο ειναι οτι η 5090 ειναι κορυφη αλλα γενικοτερα δεν υπαρχει τηλεοραση να συγκρινεται με ΚΑΝΕΝΑ μοντελο kuro ολες ειναι κατω οποιοδηποτε αλλο μοντελο