Βοήθεια για τον ενισχυτή YAMAHA RX-V363

stratos313

New member
17 December 2008
13
Ρε παιδιά μια βοήθεια γιατί έχω φρικάρει...
Όπως θα καταλάβετε είμαι άσχετος γύρο από αυτά τα θέματα.

Αγόρασα χθες :
-ενισχυτή YAMAHA RX-V363
-ηχεία YAMAHA NS-P110
-DVD Player PHILIPS DVP 5990

Και έχω μια τηλεόραση SAMSUNG LE40F8

Συνδέω λοιπόν όλο χαρά το σύστημα...
Συνδέω το DVD με τον ενισχυτή με καλώδιο HDMI (από πλαίσιο 10euro) και τον ενισχυτή με την TV και πάλι με HDMI, όπως δείχνουν οι οδηγίες.
Δηλαδή την TV εκεί που γράφει HDMI OUT στον ενισχυτή και το DVD εκεί που γράφει DVD.
Και ενώ με το που ανοίγω το DVD συνδέεται απ' ευθείας με την TV αρχίζοντας να παίζει το δισκάκι, δεν έχω ήχο.
Το ίδιο συμβαίνει κι όταν επιλέγω στον ενισχυτή, την επιλογή να έχω ήχο για τα κανάλια της TV.
Ήχο έχω μόνο στο ραδιόφωνο.

Τι κάνω λάθος ρε παιδιά ;
Οι συνδέσεις των ηχείων είναι απλές, εγώ μόνο 2 καλώδια HDMI σύνδεσα όπως μου λένε οι οδηγίες και ήχο δεν έχω.
Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά και δεν καταλαβαίνω πολλά πράγματα, αν και δεν νομίζω να εξηγεί κάτι γι' αυτό.
Στο DVD ενεργοποίησα την επιλογή για HDMI, όπως τσέκαρα και την τηλεόραση η οποία δεν έχει κάποια αντίστοιχη επιλογή για τον ήχο.

Βάλτε ένα χεράκι ρε παιδιά γιατί παιδεύομαι τόσες ώρες και έχω φρικάρει...
Έχω πατήσει ότι κουμπί υπάρχει στον ενισχυτή και το κοντρόλ του και άκρη δεν βγάζω...

1. Για να έχεις ήχο από την τηλεόραση στον ενισχυτή, πρέπει να συνδέσεις το AUDIO OUT της τηλεόρασης με μία είσοδο του ενισχυτή, και να γυρίσεις τον ενισχυτή σε αυτή την είσοδο.

2. Δοκίμασε να συνδέσεις απ' ευθείας το DVD στην τηλεόραση να δεις αν δουλεύει.

3. Έχεις επιλέξει τη σωστή έξοδο ηχείων; Ο Yamaha έχει Α και Β.

Δε γνωρίζω το menu των Yamaha, αλλά σκεπτόμενος άλλα menu ενισχυτών, μήπως πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ενισχυτής και να δηλώσεις την είσοδο HDMI?
Ίσως, η είσοδος ήχου να είναι από το εργοστάσιο δηλωμένη ως ομοαξονική spdif ή οπτική.

Επίσης, άλλαξε τα καλώδια HDMI (αυτό που είναι από τον ενισχυτή στην τηλεόραση σύνδεσε το στο dvd), μπορεί το ένα από τα δύο να είναι ελαττωματικό.

Σπάνιο αλλά έχει συμβεί.

Απο μια ματιά που έριξα στο manual του dvd player για να περάσει ο ήχος απ´το hdmi πρέπει να το ενεργοποιήσεις στο μενού hdmi audio.(αυτό έχεις ενεργοποιήσει ?) επίσης έχεις επιλέξει στον ενισχυτή σαν πηγή το dvd (ή όποιοα είσοδο του ενισχυτή έχεις συνδέσει την hdmi έξοδο του dvd player ?)

Για να έχεις στον ενισχυτή ήχο απ'την τηλεόραση δες αυτό που λέει ο φίλος in()

Πρώτα απ' όλα συγνώμη για την αργοπορία των απαντήσεων αλλά τώρα γύρισα απ' τη δουλειά. Λοιπόν...

1. Για να έχεις ήχο από την τηλεόραση στον ενισχυτή, πρέπει να συνδέσεις το AUDIO OUT της τηλεόρασης με μία είσοδο του ενισχυτή, και να γυρίσεις τον ενισχυτή σε αυτή την είσοδο.

1. Έχω συνδέσει την 1η HDMI της τηλεόρασης, με τον ενισχυτή εκεί που λέει HDMI OUT. Και το DVD με HDMI στον ενισχυτή εκεί που λέει HDMI DVD.
Αν εννοείς να γυρίσω τον ενισχυτή στην επιλογή που λέει DVD, το έχω κάνει και βλέπω εικόνα στην TV μέσω ενισχυτή, αλλά χωρίς ήχο.

2. Δοκίμασε να συνδέσεις απ' ευθείας το DVD στην τηλεόραση να δεις αν δουλεύει.

Το δοκίμασα και με τα δύο HDMI καλώδια και δουλεύουν μια χαρά, με ήχο και εικόνα. Απ' ευθείας από το DVD στη TV.

3. Έχεις επιλέξει τη σωστή έξοδο ηχείων; Ο Yamaha έχει Α και Β.

Το πρόσεξα κουμπάκι και το δικίμασα και αυτό, αλλά χωρίς να ξέρω τι κάνει και που πρέπει να είναι.
Έχει Α, Β και OFF, αυτό που πρέπει να είναι ;

Δε γνωρίζω το menu των Yamaha, αλλά σκεπτόμενος άλλα menu ενισχυτών, μήπως πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις του ενισχυτής και να δηλώσεις την είσοδο HDMI?
Ίσως, η είσοδος ήχου να είναι από το εργοστάσιο δηλωμένη ως ομοαξονική spdif ή οπτική.

Έχω ρε φίλε μεσάνυχτα από ενισχυτές και όλα αυτά μου φαίνονται βουνό.
Ότι έχω ψάξει, δεν βρήκα να γράφει πουθενά HDMI.

Ρώτησα στο μαγαζί που τον πήρα και μου έδωσαν το τηλ. τεχνικών "ΝΑΚΑΣ SERVICE". Ο άνθρωπος εκεί μου είπε ότι ο συγκεκριμένος ενισχυτής δεν βγάζει ήχο από το HDMI και θα πρέπει να συνδέσω το DVD με το ενισχυτή, με "Οπτική ίνα".
Πήρα ο βλάκας καλώδιο οπτικής ίνας, αλλά δεν έχει τέτοια έξοδο το DVD. Τώρα θα περιμένω μέχρι αύριο που θα τους ξαναπάρω τηλ. να δω τι θα γίνει...
sad.gif

Είναι δυνατόν να μην βγάζει ήχο ο ενισχυτής από HDMI ; τότε τι στο διάολο τις έχει τις εισόδους ; τι εξυπηρετούν ;

Η COAXIAL τι είναι ; τέτοια έχει το DVD.

Επίσης, άλλαξε τα καλώδια HDMI (αυτό που είναι από τον ενισχυτή στην τηλεόραση σύνδεσε το στο dvd), μπορεί το ένα από τα δύο να είναι ελαττωματικό.

Σπάνιο αλλά έχει συμβεί.

Δοκίμασα και τα δύο καλώδια απ' ευθείας από το DVD στη TV και παίζουν κανονικά.

Απο μια ματιά που έριξα στο manual του dvd player για να περάσει ο ήχος απ´το hdmi πρέπει να το ενεργοποιήσεις στο μενού hdmi audio.(αυτό έχεις ενεργοποιήσει ?) επίσης έχεις επιλέξει στον ενισχυτή σαν πηγή το dvd (ή όποιοα είσοδο του ενισχυτή έχεις συνδέσει την hdmi έξοδο του dvd player ?)

Για να έχεις στον ενισχυτή ήχο απ'την τηλεόραση δες αυτό που λέει ο φίλος in()

Ναι, το έχω ενεργοποιήσει και έχω επιλέξει και την πηγή...

μια μικρή βοήθεια και από 'μένα:

Κουμπάκι Α,Β ή OFF:
Αυτό είναι το κουμπί της επιλογής των ηχείων. Μπορείς να βάλεις 2 διαφορετικά σετ ηχείων, Α και Β. Ανάλογα που έχεις συνδέσει τα ηχεία σου στο πίσω μέρος του ενισχυτή, θα κάνεις και την κατάλληλη επιλογή στο menu. Αν τα ηχεία είναι συνδεδεμένα στο Α, επιλέγεις το Α. Αν το κουμπί το βάλεις στο OFF δεν θα ακούς τίποτα από τα ηχεία σου.

Περίμενε λίγο να κατεβάσω το manual από το NAKA να δουμε τι γίνεται και αν μπορώ να βοηθήσω.

Το λέει καθαρά στην σελίδα 14 του manual. Για να ακούσεις ήχο από τα ηχεία σου, πρέπει εκτός από την HDMI να κάνεις και μια σύνδεση για τον ήχο, είτε αναλογικά (με καλώδια RCA) είτε ψηφιακά (coaxial ή optical). To DVD πρέπει να έχει κάποια από αυτές τις εξόδους σίγουρα.

Και στην επόμενη σελίδα είναι και σχηματικά.

Ξέρεις τι λένε.... If nothing works, R.F.M.!!:flipout:

Last edited:
Το DVD λοιπόν θα το συνδέσεις με τον ενισχυτή με HDMI και με ένα καλώδιο ήχου (ψηφιακό) ή με αναλογικά καλώδια και θα απενεργοποιήσεις τον ήχο της τηλεόρασης από το τηλεκοντρόλ για να μην ακούς και από την τηλεόραση και από τα ηχεία.

Μου φαίνεται ότι βρήκα τη λύση...
Συνέδεσα το DVD απ' ευθείας με την TV, με HDMI και την TV με το καλώδιο Οπτικής ίνας με τον ενισχυτή.
Έτσι έχω ήχο και στα κανάλια της TV και στο DVD.
Έτσι ότι παίζει η TV θα το ακούω από τα ηχεία μέσω ενισχυτή. Και μιας και η TV έχει 3 εισόδους HDMI, μπορώ να βάλω και PS3 και τον αποκωδικοποιητή της ONtelecoms για το cabletv.

Το πρόβλημα που έχω τώρα ;
Έχω ήχο μόνο από 2 ηχεία ότι και να "παίξω".
Χωρίς κάποιο πρόβλημα δεν μπορώ...

Η σύνδεση που έκανα πως σας φαίνεται ;

Το manual υπάρχει στα ελληνικά ;

Είναι εύκολο να μου δώσεις ένα link ;

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και για την βοήθεια σας και για το χρόνο σας να ασχοληθείτε με το πρόβλημα μου.

Δεν έχω manual στα Ελληνικά και να σου πω την αλήθεια δε νομίζω να υπάρχει. Το Αγγλικό διαβάζω από το NAKA, το οποίο πρέπει να είναι ίδιο με αυτό που έχεις:
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/assets/Product_Downloads/HIFI/manuals/RXV363ENG.pdf

Αν έχεις συνδέσει όλα τα ηχεία σωστά, τότε το ότι ακούγεται από τα 2 μόνο ηχεία είναι θέμα ρυθμίσεων στον ενισχυτή. Δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Κοίτα στις σελίδες 25, 26, 27, 29, 34,35 & 36 του manual και θα την βρείς την άκρη.

Αν χρειαστείς βοήθεια με κάτι πες το -bye-

Last edited:
Η σύνδεση που έχεις κάνει φαίνεται μια χαρά και απ´ότι καταλαβαίνω θα μπορείς να βλέπεις ταινίες και να ακούς πολυκάναλα από τα κανάλια της τηλεόρασης.

Last edited:
Φίλε σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τις οδηγίες και τις πληροφορίες.
Να ´στε όλοι καλά !