Βοήθεια για τον ενισχυτή YAMAHA RX-V363

Ρε παιδιά μια βοήθεια ακόμη...
Όπως έγραψα παραπάνω, επειδή τη HDMI από τον ενισχυτή δε δίνει ήχο (και δεν κατέχω τίποτα από ενιστυτές και συνδέσεις), σύνδεσα απ' ευθείας το DVD με την TV με HDMI και την TV με τον ενισχυτή με ένα καλώδιο "Οπτικής ίνας".
Έτσι έχω ήχο από τα ηχεία του ενισχυτή σε ότι παίζει η TV και κατ' επέκταση και στο DVD.

Το πρόβλημα μου είναι ότι, ότι και να έχω δοκιμάσει, ότι κουμπί και να έχω πατήσει έχω τον ίδιο ακριβώς ήχο και από τα 5 ηχεία. Είτε σε πρόγραμμα της TV, είτε σε ταινία DVD. Δεν έχω δλδ 5.1.

Στη σελίδα 22 του manual, στην πρόσοψη του ενισχυτή τέρμα δεξιά και κάτω (ένδειξη 18 στην εικόνα), δείχνει τι διάταξη των ηχείων με φωτεινές ενδείξεις.
Εμένα ανάβουν (από αυτό το κομμάτι), μόνο δύο ενδείξεις από όλα τα λαμπάκια.
Αυτή που γράφει (L) και (R) και δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι δεν "σπάει" ο ήχος στα 5 αλλά στα 2.

Στη μέση βέβαια της οθόνης του ενισχυτή μου γράφει:
Είτε "5ch Stereo", είτε "PL II MOVIE", είτε "PRO LOGIC".
Τα έχω δοκιμάσει όλα...
Είναι αναμμένη η ένδειξη :
"CINEMA DSP"
Όπως επίσης και η ένδειξη κάτω αριστερά :
"PCM"

Ξέρει κανείς ρε παιδιά τι γίνεται ;
Μήπως φταίει η σύνδεση που έχω κάνει ;

εχει η τι βι εξοδο οπτικης ινας?περιεργο μου φαινεται,αν οντως εχει τοτε μαλλον σου στελνει ηχο stereo στον ενισχυτη και γι αυτο δεν ακους 5.1.
Συνδεσε το DVD σου με ομοαξονικη(ψηφιακη) με τον ενισχυτη και την τιβι με τον ενισχυτη με αναλογικο RCA,ετσι θ'ακους 5.1 απο το DVD και "PRO LOGIC" απο την τι βι.

ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΟ ΕΧΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΜΕ hdmi ΚΑΙ western digital media player ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΣΟ HDMI.Ο ΗΧΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ.ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΗΧΟΣ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΟΔΙΟ ΕΧΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΓΟΥΦΕΡ( ΧΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΑ 3ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ).ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΧΩ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΠΓΟΥΦΕΡ?

Αυτό το για τρία λεπτά όντος παράξενο μου ακούγετε και εμένα.
Εάν έχεις την επιλογή σύνδεσε έξοδο ήχου από το wdtv και στην tv και στον ενισχυτή. Εντωμεταξύ φοβάμαι ότι η τηλεόραση από την οπτική σας δίνει μόνο δικάναλο ήχο.

nkalkas, καλώς ήρθες! Μη γράφεις με κεφαλαία γράμματα γιατί είναι σαν να Φωνάζεις – όταν γράφεις σε forums :-)

Στράτο, η λογική των διασυνδέσεων στην περίπτωσή σου είναι η εξής:

Τα μικρά μοντέλα της Yamaha (363 π.χ.) εντελώς αδικαιολόγητα και απαράδεκτα δε δίνουν ήχο από το HDMI ενώ θα έπρεπε, εφόσον η σύνδεση αυτή αυτό το σκοπό εξυπηρετεί (ήχος και εικόνα με ένα καλώδιο). Άμα ήταν να βάζανε DVI.

Την οπτική της TV ξέχασέ τη καλύτερα, δεν κάνει γι' αυτό που τη θές.

Πρέπει να πάρεις ένα φθηνό coaxial καλώδιο και να συδέσεις:

1. Το COAXIAL OUT (S/PDIF) της πηγής σου (PC, DVD, Media player) με το COAXIAL ΙΝ #1 του ενισχυτή για τον ήχο
2. Το 1ο HDMI καλώδιο το συνδέεις από το HDMI OUT της πηγής στο HDMI IN #1 του ενισχυτή.
3. Το 2ο HDMI καλώδιο πάει από το HDMI OUT του ενισχυτή στην τηλεόραση.

Τώρα πρέπει να ορίσεις μέσα από το menu του ενισχυτή ότι η o ήχος της HDMI IN #1 θα προέρχεται από την COAXIAL IN #1 (κάτι σαν πάντεμα δηλαδή).

Μέσα από την πηγή θα πρέπει να ορίσεις τον ήχο να περνάει passthrough στον ενισχυτή ώστε να κάνει αυτός την αποκωδικοποίηση DTS η Dolby Digital.

Ελπίζω να βοήθησα