Βοήθεια με αποταξινόμηση ΙΧ.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,437
Οπως μερικοί γνωρίζετε απο προηγούμενη αναφορά μου μέσα στο έτος ενεπλάκησα σε σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο.

Η ζημιά τεράστια και ότι επέμεινε απο το αυτοκίνητο αφού κράτησα τις πινακίδες το φόρτωσε απο τον τόπο του ατυχήματος μετά απο μερικές μέρες ένας πλανόδιος απο αυτούς που μαζεύουν παλιοσίδερα.

Εκ των υστέρων λοιπών μαθαίνω προσπαθώντας να καταθέσω τις πινακίδες πως πρέπει να πάρω πιστοποιητικό καταστροφής απο κέντρο ανακύκλωσης και φυσικά να τους παραδώσω το αυτοκίνητο.

Απο το τμήμα συγκοινωνιών μάλιστα μου είπαν πως θα παραδώσω ΚΑΙ τις πινακίδες με την άδεια κυκλοφορίας στο αντίστοιχο κέντρο ανακύκλωσης και πως δεν έχω δικαίωμα να κρατήσω το αυτοκίνητο (αν υπάρχει) στο γκαράζ μου.

Το πρόβλημα είναι πως δεν απαντάει τηλέφωνο ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ κέντρο ανακύκλωσης πανελλαδικός.

Ολα τα τηλέφωνα καλούν κανονικά και όταν παίσει η γραμμή και ξανακαλέσεις σου λέει πως είναι κατειλημμένο.

Κωστα πιστευω οτι θα λυσεις το προβλημα αν πας ο ιδιος απο εκει.Θα <λυσεις> ολες τις αποριες σου,ορισμενα πραγματα ,στην Ελλαδα,λυνωνται αλλιως

Μια απλη λυση (υποθετω) ειναι να κανεις δηλωση κλοπης του οχηματος για να δικαιολογησεις την απωλεια του.

Δεν ξέρω τη νομοθεσία, αλλά συγγενής μου μετεγκαταστάθηκε στο εξωτερικό έχει παραδώσει τις πινακίδες του οχήματος του, αλλά το όχημα το έχει στο γκαράζ του εδώ και 7-8 χρόνια. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο νόμο αυτό νομίζω σημαίνει ότι μπορείς να παραδώσεις πινακίδες, έτσι ώστε να μην σε χρεώνει με τέλη κυκλοφορίας η εφορία, αλλά το αυτοκίνητο παραμένει στην κυριότητα σου (με ότι επίπτωση μπορεί να έχει στη φορολογική σου κατάσταση αυτό).

Αν απλά καταθέσω τις πινακίδες δεσμεύομαι απο κάτι;
Όχι απλά δηλώνεις ότι έχει μηχανική βλάβη και το ακινητοποιείς στο γκαράζ του σπιτιού σου.
Δεν θα πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας όσο το έχεις παραδομένες της πινακίδες.
Η πράξη αυτή λέγετε προσωρινή κατάθεση,ενώ αν κάνεις οριστική διαγραφή οχήματος πρέπει να το παραλαβή εταιρία που κάνει απόσυρσης,για να σε δώσουν το χαρτί για να το διαγράψεις τέλειος.
Υπάρχει και κάτι ακόμα,πας σε ένα έμπορο ανταλλακτικών και του το κόβεις τιμολόγιο σαν παλιοσίδερα αν είσαι εταιρία,αν δεν είσαι σε κόβη ο έμπορος ένα τιμολόγιο αγοράς και με αυτό πας και παραδίδεις.-bye-

Δεν ξέρω τη νομοθεσία, αλλά συγγενής μου μετεγκαταστάθηκε στο εξωτερικό έχει παραδώσει τις πινακίδες του οχήματος του, αλλά το όχημα το έχει στο γκαράζ του εδώ και 7-8 χρόνια. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο νόμο αυτό νομίζω σημαίνει ότι μπορείς να παραδώσεις πινακίδες, έτσι ώστε να μην σε χρεώνει με τέλη κυκλοφορίας η εφορία, αλλά το αυτοκίνητο παραμένει στην κυριότητα σου (με ότι επίπτωση μπορεί να έχει στη φορολογική σου κατάσταση αυτό).
Η πράξη αυτή λέγετε προσωρινή κατάθεση.