Βοήθεια με επιλογή δέκτη: DreamBox 7025 ή DreamBox 800 PVR;

sermike75

New member
26 December 2008
24
Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Θέλω τη βοήθειά σας σχετικά με την αγορά δορυφορικού δέκτη. Είμαι μεταξύ του DreamBox 7025 και DreamBox 800 PVR. Η διαφορά στην τιμή τους είναι μικρή. Ο δεύτερος φυσικά είναι πολύ πιο πρόσφατος.
Τι μου προτείνετε;

Η διαφορα των δυο δεκτων ειναι οτι ο 7025 παιζει μονο SD ενω ο 800αρης παιζει και HD επεισης ο 7025 και οι δυο εχουν enigma2 και με τα ποιο πολλα plugins του 7025 λειτουργει και ο 800αρης!!
Και μερικα links!

http://www.dream-multimedia-tv.de/deutsch/products_dm7025.php
http://www.dream-multimedia-tv.de/deutsch/products_dm800.php
http://www.tronix.gr/tronix-shop/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=73&idart=316&m=&s=
http://www.tronix.gr/tronix-shop/cms/front_content.php?client=1&lang=1&idcat=73&idart=813&m=&s=

Ο 7025 είναι Standard definition, o 800 HD.
O 7025 έχει δύο tuner, o 800 ένα.
O 7025 είναι ευρύχωρος, "αναπνέει", από συνδεσμολογία είναι πλήρης αλλά δεν έχει HDMI/DVI. O 800 δεν έχει τίποτα, αλλά διαθέτει θύρα DVI.
Ο 7025 υπερέχει στον τομέα της εικόνας. (στα SD εννοείται)
Αν δεν σε ενδιαφέρει το HD και το διπλό tuner οι δέκτες συγκρίνονται και είναι πολύ κοντά σε επίπεδο λογισμικού. (και σε τιμή)

Τις κυριότερες διαφορές στις είπαν ήδη οι άλλοι φίλοι.
Εγώ να σου πω μόνο ότι το διπλό tuner θα σου φανεί χρήσιμο μόνο όταν θες να γράφεις ένα κανάλι ενώ παρακολουθείς ένα άλλο σε άλλο transponder ή άλλο δορυφόρο. Για εγγραφές στους ίδιους transponders ή για το time shifting δεν χρειάζεται το διπλό tuner.
Η περισσότερη "χωρητικότητα" του 7025 σε modules κλπ θα σου φανεί χρήσιμη μόνο εάν επιθυμείς να έχει πολλές διαφορετικές συνδρομητικές κάρτες, καθώς και για άλλα "μυστήρια" κόλπα... Ο 800άρης παίρνει μόνο μία κάρτα αλλά όμως συνεργάζεται με τους readers της αγοράς μέσω της σειριακής θύρας. Οπότε εν μέρει καλύπτεται αυτό το μειονέκτημα.
Όσο για την εικόνα, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Από προσωπική εκτίμηση (έχω τον 800 και ο αδερφός μου τον 7025) βλέπω ότι ο 800 τα καταφέρνει καλύτερα στα SD κανάλια αφού βοηθάει και ο scaler μέσω της HDMI. Η διαφορά βεβαίως είναι εμφανής μόνο σε τηλεοράσεις LCD.

Σαν τελική πρόταση, θα σου έλεγα να πάρεις τον 800άρη εάν θέλεις να έχεις ένα σύγχρονο dreambox με εξαιρετικές δυνατότητες και πολύ μέλλον μπροστά του με μια υποστήριξη που αυξάνεται ραγδαία και μια διαδικτυακή κοινότητα που το λατρεύει.
Το διπλό tuner και το Enigma2 δεν είναι σημαντικό κίνητρο για να πάρεις έναν 7025. Στα λεφτά του βρίσκεις πολύ καλύτερους δέκτες. Άσε που όλα τα "περίεργα" που μπορεί να κάνει, τα κάνει εδώ και χρόνια με σταθερή αξία ο 7020 που είναι φθηνότερος. Εξαρτάται πάντα τι σε ενδιαφέρει...

Απάντηση: Re: Βοήθεια με επιλογή δέκτη: DreamBox 7025 ή DreamBox 800 PVR;

Όσο για την εικόνα, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Από προσωπική εκτίμηση (έχω τον 800 και ο αδερφός μου τον 7025) βλέπω ότι ο 800 τα καταφέρνει καλύτερα στα SD κανάλια αφού βοηθάει και ο scaler μέσω της HDMI. Η διαφορά βεβαίως είναι εμφανής μόνο σε τηλεοράσεις LCD.
Η δική μου εκτίμηση για την ποιότητα της εικόνας γίνεται σε 46άρα 1080p LCD 100Hz. Η ποιότητα της εικόνας του Dream 800 στα SD κανάλια και με ρύθμιση της εξόδου από την DVI σε 1080i δεν δρέπει δάφνες. Αιτία είναι ο κακής ποιότητας scaler του δέκτη. Αμεση συνέπεια η αισθητά μειωμένη ευκρίνεια. Βεβαια το αποτέλεσμα είναι έντονα ορατό σε Α - Β σύγκριση. Κάποιος που χρησιμοποιεί μόνο τον 800άρη δύσκολα θα αντιληφθεί τη διαφορά. Με το autoresolution plugin η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά καθώς εξέρχεται πλέον η φυσική ανάλυση του καναλιού και το upscaling αναλαμβάνει ο πολύ καλός scaler της Samsung 46F86. Συνολικά η εικόνα του 800 υποφέρει και από υπερκορεσμό χρωμάτων.

ΟΚ, το δέχομαι, γιατί δεν έχω κάνει δοκιμές σε διάφορες τηλεοράσεις. Πως θα ήταν άλλωστε δυνατόν...
Όμως στις δύο LG που έχω δει, η διαφορά γέρνει υπέρ του 800. Anyway, και πάλι πιστεύω πως αυτό δεν είναι κριτήριο αγοράς για τον 7025. Τα χρήματα που κοστίζει είναι πάρα πολλά για όσα προσφέρει.

Re: Απάντηση: Βοήθεια με επιλογή δέκτη: DreamBox 7025 ή DreamBox 800 PVR;

Άσχετο, η σειριακή του 800 υποστηρίζει card reader?
Το έχει δοκιμάσει κανείς αυτό?

Δεν το δοκίμασα αλλά λένε πως όχι ή ...ναι μεν αλλά!

Εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους.
Τελικά παρήγγειλα τον 800. Τον οποίο θα τον έχω στα χέρια μου Δευτέρα ή Τετάρτη.
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.