βοήθεια με επιλογή τηλεόρασης

str4t0s

New member
20 December 2012
7
Καλησπέρα στο forum.

Να ευχαριστήσω αρχικά για τις πληροφορίες που ούκο λίγες φορές έχω βρει εδώ μέσα (και για αυτές που ελπίζω να βρώ τώρα).

Πριν 4 μήνες μου φέραν δώρο την samsung ue46f6100, η οποία μου έκανε κάτι περίεργα που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ψάχνοντας από εδώ και εκεί...

Με τα πολλά την έστειλα για service και αφου ο τεχνικός δεν μπορεί να διαγνώσει κάτι, σκέφτομαι με πια θα την άλλαζα (λέμε τώρα).

Δεν κατέχω πολλά απο τύπους πάνελ κλπ, θέλω μια samsung περί των 46 ιντσών για να βλέπω από τα 4 περίπου μέτρα, να παίζει άνετα HD αρχεία από PC και USB και φυσικά λίγο χαζοκούτι.

Δέν έχω τρέλλα με 3D, μαύρο χρώμα κλπ, δεν μπορώ όμως να ανεχτώ chops και να κάνω οτι δεν τα βλέπω.

η τηλεόραση στοίχιζε περί τα 500ε, πρόθυμος να ανέβω ακόμα 200 περίπου.

Ξέρω ότι έχουν αναρτηθεί άπειρες κριτικές, αλλά οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές ενώ ο χρόνος για να αποφασίσω λίγος.

Παρακαλώ τις προτάσεις σας, τι λέτε για ue48h6400?

Από τα 4 μετρα και SD αρχεία να δεις , θα είναι ακριβώς το ίδιο με τα HD εκτος αν πάρεις 65άρα.

Φρόντισε λοιπόν να έρθεις πιο κοντά στην 48/50άρα.

Η 48H6400 κάνει 764 euro.

http://www.kountisae.gr/index.php?route=product/product&product_id=4060

Ενώ η H6200 η οποια δεν έχει διαφορα στην εικόνα από την H6400 ,κάνει 715 euro και έχεις και 2 inches παραπάνω.

http://www.i-buy.gr/index.php?target=products&product_id=163433
---

Η F6100 τι πρόβλημα είχε στην εικόνα και θέλεις να την αλλάξεις?

Και αν ήταν όντως εμφανές το πρόβλημα στην εικόνα , τότε πως δεν το είδε ο τεχνικός στο service?

η f6100 εκανε σπασιμο στην κινηση καθε 1-2 λεπτα. είτε από δέκτη, είτε από άλλη πηγή. Πρώτη ταινία που έβαλα να δούμε ήταν το gravity, με αρκετά αργόσυρτα πλάνα.
ήταν εμφανές. έκτοτε παρατηρείται και στον δέκτη.
ο τεχνικός προφανώς στο διαγνωστικό δεν βρήσκει κάτι λάθος, τελικά είπε ότι είναι ανεπαίσθητο και φυσιολογικό λόγω low budget σειράς (!?).

πιο κοντά μπορώ να έρθω στην τηλεόραση.

η h6200 με την h6400 μονο στα υποτιθέμενα Hz διαφέρουν?

να κοιτάξω και κάποιο άλλο μοντέλο ή είναι μονόδρομος η Η6xxx ?

ευχαριστώ

Για το budget σου , η H6xxx είναι μονόδρομος ( από όσο γνωρίζω ) και ναι , η διαφορα τον H6400 και H6200 είναι στα πλασματικά hertz.

Αγόρασα την UE48H6400 πριν λίγες ημέρες και με τα λίγα που έχω δει είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Αν δε σε ενδιαφέρουν τα δώρα, δες και την UE50H6200 που τη βρίσκεις γύρω στα 750.

Από την άλλη, δε νομίζω πως οι επιδόσεις της ue46f6100 είναι λογικό να είναι τόσο κακές, ή θα πήρες ελαττωματικό μοντέλο ή ο τεχνικός δε βλέπει κάτι.

Φίλε str4t0s η τηλεόρασή σου σύμφωνα με αυτά που λες ( αν δεν είναι θέμα ρυθμίσεων, αλλά πιστεύω ότι θα το έχεις ελέγξει αυτό, έστω και με αυτό το τεχνικό... ) είναι προβληματική, και πρέπει να απαιτήσεις αλλαγή βάσει εγγυήσεως, αν φυσικά έχεις την απόδειξη, επειδή είναι δώρο. Ο τεχνικός αν είναι της samsung κάνει τη δουλειά του και όπου << πιάσει >> η εξυπνάδα του έχει καλώς για αυτόν και για την εταιρεία, γλυτώνουν χρόνο και χρήμα.
Δηλαδή με αυτό το σκεπτικό ένα σωρό άλλα μοντέλα της ίδιας εταιρείας αλλά και άλλων πιο χαμηλού ακόμα κόστους , σύμφωνα με αυτό το τεχνικό, δε βλέπονται αλλά ο κόσμος τις ανέχεται επειδή είναι φθηνές, ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!!
Είμαι βέβαιος πως και εσύ αντιλαμβάνεσαι ότι προσπαθεί να σε κοροϊδέψει. Να απαιτήσεις να έρθει άλλος τεχνικός και να τους τρίξεις και λίγο τα δόντια, αν χρειαστεί, ακόμα και το ότι θα πας στο συνήγορο του καταναλωτή. Βλέπεις και η samsung δεν είναι και από τις καλύτερες στην αντιμετώπιση του πελάτη στο τομέα της εγγύησης.
Είναι λοιπόν κρίμα να αφήσεις να πάει χαμένη η τηλεόρασή σου, διότι έτσι και αλλιώς είναι ένα καλό μοντέλο ( η σειρά F6.... της Samsung to 2013 είχε αξιόλογα μοντέλα και VFM ), και να δώσεις τέτοιες εποχές κοροϊδίστικα, ένα σεβαστό ποσό, που ακόμα και να σου περισσεύει, γιατί να το δώσεις για κάποιους εξυπνάκηδες , για να μη τους πω αλλιώς.