Βοήθεια με HUMAX PR HD1000

gbtz

New member
30 April 2007
3
Αθήνα
Κατ' αρχήν, θέλω να χαιρετίσω τα μέλη του AVCLUB και να εκφράσω τη χαρά και τις ευχαριστίες μου για την αποδοχή μου ως νέο μέλος .

Το πρόβλημά μου έχει να κάνει με τον PR HD1000, που αγοράστηκε πρίν 1 μήνα. Τα θέματα του συγκεκριμένου δέκτη ( όπως και του αδελφού HDCI 2000) είναι γνωστά νομίζω σε όλους (μαυρίλες, lip sync σε Dolby Digital, κλειδώματα CAM κλπ), όπως και η άμεση ανάγκη για αναβάθμιση. Ο δέκτης αυτή την στιγμή βρίσκεται σε επίπεδο 1.00.16 και θέλω να του βάλω το 1.00.22 που είναι και το επίσημο από την εταιρεία. Λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου κουτιού (Premiere), δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα αναβάθμισης εκτός από ΟΤΑ. Εχω πιάτο 1,2m με 2 LNB (κεντραρισμένο στον ASTRA) και καταβάζω σήμα με ποιότητα τουλάχιστον 85-88%. Οι προσπάθειές μου μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν αποτύχει (δεν βρίσκει νεο S/W).
Θα εκτιμούσα πραγματικά οποιαδήποτε βοήθεια από τους πιο έμπειρους ή τους χρήστες του συγκεκριμένου δέκτη που έχουν αντιμετωπίσει ήδη το πρόβλημα.

Υποθετω πως ο δεκτης σαν το αδερφακι του HD2000 εχει RS232 για συβδεση με υπολογιστη. Να ξεκινησουμε λοιπον απο εκει. Αν εχει οντως οπως φανταζομαι μπορεις να περασεις οτι λογισμικο θελεις και settings επισης μεσω null καλωδιου και συνδεση με υπολογιστη. Οσο αφορα το θεμα του OTA update, οσο κι αν εχω προσπαθησει ποτε δεν τα καταφερα. παντα οπως λες δεν βρίσκει λογισμικο. Η λύση ειναι μια και ακουει στη συδεση με pc.
Δες λοιπον αν εχεις RS232 πισω στο Humax και θα σου πω μετα ποια προγραμματα χρειαζεσαι για να κανεις update στο firmware.:grandpa:
Nick

Nick,

Ο PR HD1000 έχει ότι ακριβώς και ο HDCI.

Η Humax δεν διεθέτει το SW στο site.

Εχω ήδη αγοράσει USB-to-Serial adapter και null modem καλώδιο.

Εγώ κάνω πάντα την αναβάθμιση μέσω σειριακής απο το notebook στον 2000.Πιάνεις Premiere HD με το δέκτη;

Οπως γράφω και πιο πάνω, δεν υπάρχει S/W διαθέσιμο για downloading από κανένα site, καθώς έχουν επιλέξει το ΟΤΑ ώς τον μόνο τρόπο αναβάθμισης.

gia sas kai ego exo ayto ton dekti kai mexri tora den exo provlima stis anavathmisis meso doriforou meno kriti kai exo 1,80 chanel-master epidi o dektis einai gia to premier parousiazi orismena provlimata opos oli i dektes aytou tou eidous

Kαλώς ήρθες george664!
(Θα μπορούσαμε να είχαμε μερικές φωτο απο το Chanell Master? Το όνομα του μόνο είναι ένα ξεχωριστό θέμα..)

Ποια έκδοση λογισμικού φοράει ο δέκτης σου?
Σε ποια συχνότητα του Astra είναι διαθέσιμες οι αναβαθμίσεις του δέκτη?