Βοηθεια με LG60Pk550

Jean-Paul

Established Member
10 February 2008
205
καλησπερα παιδια. μολις απεκτησα και εγω την πρωτη μου πλασμα !! εχω αποριες μιας και εχω τουλαχιστον μια 10ετια να ασχοληθω με το θεμα...

1)θελει στρωσιμο ? αν ναι τι ακριβως πρεπει να κανω ?
2)οσο αφορα τον ηχο... τι ακριβως χρειαζομαι για να εχω dolby digital ηχο ? π.χ. ps3 συνδεω με hdmi το ps3 και μετα συνδεω το optical out απο την tv me ena ενισχυτη που να εχει optical in και μετα βαζω τα ηχεια στον ενισχυτη ?
το ιδιο συμβαινει αν θελω να συνδεσω και το λαπτοπ μου που εχει hdmi out aν θελω να βλεπω ταινιες μεσω αυτου ?

ευχαριστωω....

καλησπερα παιδια. μολις απεκτησα και εγω την πρωτη μου πλασμα !! εχω αποριες μιας και εχω τουλαχιστον μια 10ετια να ασχοληθω με το θεμα...

1)θελει στρωσιμο ? αν ναι τι ακριβως πρεπει να κανω ?
2)οσο αφορα τον ηχο... τι ακριβως χρειαζομαι για να εχω dolby digital ηχο ? π.χ. ps3 συνδεω με hdmi το ps3 και μετα συνδεω το optical out απο την tv me ena ενισχυτη που να εχει optical in και μετα βαζω τα ηχεια στον ενισχυτη ?
το ιδιο συμβαινει αν θελω να συνδεσω και το λαπτοπ μου που εχει hdmi out aν θελω να βλεπω ταινιες μεσω αυτου ?

ευχαριστωω....

Φίλε μου,

1.) Αλλοι λένε ναι , άλλοι λένε όχι (ιδιαίτερα στα τελευταίας γενιάς plasma panels). Εγώ την δική μου δεν την "'εστρωσα".

2.) Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρεις αν συνδέσεις το ps3 με τον ενισχυτή με HDMI και τον ενισχυτή με την τηλεόραση πάλι με HDMI. Αν ο ενισχυτής σου είναι παλιός, τότε PS3 με HDMI με την τηλεόραση και έπειτα οπτική ή ομοαξονική (coaxial) με τον ενισχυτή.

Το ίδιο και με το laptop. Σύνδεση με HDMI στην τηλεόραση...

-bye-

το hdmi δεν ειναι και ηχος και εικονα αναγκαστικα μαζι ? ενισχυτη ακομα δεν εχω παρει γιαυτο και ρωταω

το hdmi δεν ειναι και ηχος και εικονα αναγκαστικα μαζι ? ενισχυτη ακομα δεν εχω παρει γιαυτο και ρωταω

Οχι αναγκαστηκά. Το HDMI καλώδιο κατασκευάστηκε έτσι ώστε να περνά ήχος και εικόνα ψηφιακά μαζί σε ένα καλώδιο, έτσι ώστε να γλυτώσουμε ένα καλώδιο.

Εξηγούμαι : Παλαιότερα για τις συνδέσεις απιτούντο ένα καλώδιο για την εικόνα (SCART/COMPOSITE/S-VIDEO) καθώς και ένα καλώδιο για τον ήχο (οπτική/coaxial) ή δύο RCA σε παλαιότερα μοντέλα.

Τώρα θές ένα μόνο καλώδιο και για τα δύο.

Οτι ενισχυτή πάρεις καινούργιο θα έχει οπωσδήποτε minimum μια είσοδο και μια έξοδο HDMI. Οπότε θα χρειαστείς και 2 καλώδια HDMI για τις συνδέσεις.

ΑΛΛΑ όταν είναι να επιλέξεις ενισχυτή το ξανασυζητάμε γιατί το θέμα έχει και άλλο ψωμί το οποίο ξεφεύγει των ερωτήσεων σου εδώ...

οποτε δηλαδη αν θελω μπορω να βαλω για την ιδια πηγη ena kalodio hdmi για εικονα και ενα αλλο καλώδιο για ηχο ?

επισης μπορει καποιος να μου απαντησει για το στρωσιμο ?

ευχαριστώ

καλημερα παιδια. χθες εβλεπα λιγο τηλεοραση και προσεξα στην οθονη σαν τα χρωματα μια να φωτιζουν λιγο πιο πολυ και μια να ειναι πιο σκουρα απο μονα τους χωρις να πειραζω κατι.

τι ειναι αυτο ? ξερει κανεις ?

επισης περιμενω οδηγιες στρωσιματος...ευχαριστώ:grinning-smiley-043

παιδια οταν πλεον στρωθει η τηλεοραση(βαρεθηκα να περιμενω και να βλεπω ετσι χαλια...) σε τι ρυθμισεις προτεινετε να την βαλω
1) για tv
2) για ps3
3) για dvd
δηλαδη φωτεινοτητα, χρωμα, ευκρινεια κτλ ?

ξερω οτι καθενας θα εχει το γουστο του αλλα καποιο ψιλοστανταρ για καλη ποιοτητα πρεπει να υπαρχει.

επισης τον αισθητητα να τον εχω παντα off ?

σας ευχαριστώ ολους !!!