Βοήθεια με προσωπικά video

Leonid

AVClub Addicted Member
29 June 2010
2,813
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας στο εξής :
Θέλω πρoσωπικές ταινίες που έχω γράψει με τη κάμερά μου ( sony dcr 350 ) και τις έχω αντιγράψει σε dvd δισκάκι με το dvdr pionner lx70d, να τις μεταφέρω στο σκληρό μου δίσκο.
Μου έχουν δώσει το tvc για μετατροπή, αλλά όσες φορές δοκίμασα δε τα κατάφερα, μου έγραφε μέρος αυτών και με ανάλυση όχι καλή.
Θα ήθελα λοιπόν όποιος δε βαριέται να μου πει πως γίνεται η διαδικασία από δισκάκι dvd σε σκληρο δίσκο , με τη μέγιστη δυνατή ανάλυση, δε με ενδιαφέρει η εξοικονόμισει χώρου στο σκληρό.
Ευχαριστώ προκαταβολικά, όποιον φίλο μπορεί να με βοηθήσει!

DVD Shrink

Στο πεδίο "Compression Settings" Video, βάζεις "No Compression".
Εγώ θέλω όχι μόνο να διμηουργήσω αντίγραφο, αλλά και να μπορεί να το παίζει από το pc ή από media player.
Αν το αντιγράψω με το DVD Shrink μπορεί να παίζει όπως είναι; δε νομίζω.
Χρείαζονται μετατροπή σε άλλο forma, έτσι δεν είναι;
Δεν είπα στο πρώτο ποστ οτι θέλω να τα βλέπω από media player, αλλά νόμιζα οτι έγινε κατανοητό όταν είπα για το total video converter.

Last edited:
Όσα media player διαβάζουν δομή DVD-Video, θα τα διαβάζουν κανονικά. Στο PC, εννοείται ότι θα παίζουν κανονικότατα, επίσης.

Εναλλακτικά, με ένα πρόγραμμα όπως το SUPER, μπορείς, αφού τα ριπάρεις με το DVD-Shrink, να αλλάξεις τον container από .VOB σε .mpg, ώστε να παίζουν και σε media player που δεν αναγνωίζουν δομή DVD-Video.

Oποιαδήποτε άλλη μέθοδο αν χρησιμοποιήσεις (π.χ. μετατροπή σε divx/mkv/κτλ.), πάει πακέτο με πτώση της αρχικής ποιότητας.

Όσα media player διαβάζουν δομή DVD-Video, θα τα διαβάζουν κανονικά. Στο PC, εννοείται ότι θα παίζουν κανονικότατα, επίσης.

Εναλλακτικά, με ένα πρόγραμμα όπως το SUPER, μπορείς, αφού τα ριπάρεις με το DVD-Shrink, να αλλάξεις τον container από .VOB σε .mpg, ώστε να παίζουν και σε media player που δεν αναγνωίζουν δομή DVD-Video.

Oποιαδήποτε άλλη μέθοδο αν χρησιμοποιήσεις (π.χ. μετατροπή σε divx/mkv/κτλ.), πάει πακέτο με πτώση της αρχικής ποιότητας.
Ευχαριστώ πολύ , θα το δοκιμάσω απέυθείας.
Έχω τον Elion 3100, που υποτίθεται παίζει τα πάντα. Θα το κάνω τώρα. Αλήθεια ο media player της Samsung UE46c8000, τα παίζει χώρις μετροπή σε mpg, γνωρίζεις;

Ευχαριστώ πολύ , θα το δοκιμάσω απέυθείας.
Έχω τον Elion 3100, που υποτίθεται παίζει τα πάντα. Θα το κάνω τώρα. Αλήθεια ο media player της Samsung UE46c8000, τα παίζει χώρις μετροπή σε mpg, γνωρίζεις;

Θα πρέπει να δοκιμάσεις και να δεις. Ο WDTV πρώτης γενιάς, πάντως, που είναι και λίγο δύστροπος με τα .VOB, εφόσον ριπάρεις τα δισκάκια ολόκληρα, χωρίς να πειράξεις τίποτα, τα παίζει κανονικά (χωρίς μενού βέβαια).

Θα πρέπει να δοκιμάσεις και να δεις. Ο WDTV πρώτης γενιάς, πάντως, που είναι και λίγο δύστροπος με τα .VOB, εφόσον ριπάρεις τα δισκάκια ολόκληρα, χωρίς να πειράξεις τίποτα, τα παίζει κανονικά (χωρίς μενού βέβαια).
Θα δοκιμάσω και θα σου πω.
Thanks again!

Αγαπητέ JL_?
Πέτυχα κατα το ήμιση. Στον Elion τα παίζει μια χαρά, όπως είναι από το dvd shrink.
Στο media player της τηλεόρασης όμως δε τα αναγνωρίζει, και εκεί με ενδιέφεραι περισσότερο. Μπορείς , αν δε σε κουράζω , να μου πεις το link που μπορώ να κατεβάσω το SUPER, και πως αφου τα ριπάρω με το shrink αλλάζω τον container από .VOB σε .mpg; Δε το γνωρίζω το πρόγραμμα αυτό.

Kατέβασε το SUPER από εδώ.

Σε πρώτη φάση, στο DVD Shrink, στο μενού Edit -> Preferences -> Output files, θα ξε-τσεκάρεις την επιλογή "Split VOB files into 1GB size chunks", ώστε κάθε τίτλος που θα ριπάρεις να καταλήγει σε ένα ενιαίο αρχείο .VOB.

Έπειτα, αφού ανοίξεις το SUPER, περνάς με drag & drop τα αρχεία .VOB που θέλεις να αλλάξουν container στην σχετική επιφάνεια του προγράμματος. Επιλέγεις .mpg στο [1. Select the Output Container] και τσεκάρεις τις επιλογές "Stream Copy" στους τομείς "VIDEO" και "AUDIO". Πατάς "Encode (Active files)" και σε μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, τα αρχεία σου είναι έτοιμα...

Εύχομαι καλή επιτυχία, φίλε Leonid...

Last edited:
Kατέβασε το SUPER από εδώ.

Σε πρώτη φάση, στο DVD Shrink, στο μενού Edit -> Preferences -> Output files, θα ξε-τσεκάρεις την επιλογή "Split VOB files into 1GB size chunks", ώστε κάθε τίτλος που θα ριπάρεις να καταλήγει σε ένα ενιαίο αρχείο .VOB.

Έπειτα, αφού ανοίξεις το SUPER, περνάς τα αρχεία .VOB που θέλεις να αλλάξουν container στην σχετική επιφάνεια του προγράμματος. Επιλέγεις .mpg στο [1. Select the Output Container] και τσεκάρεις τις επιλογές "Stream Copy" στους τομείς "VIDEO" και "AUDIO". Πατάς "Encode (Active files)" και σε μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, τα αρχεία σου είναι έτοιμα...

Εύχομαι καλή επιτυχία, φίλε Leonid...
ΟΚ. Θα κάνω τη προσπάθεια, και τα ξαναλέμε. :2thumb22sup: