ΒΟΗΘΕΙΑ με spdif

christos1974

New member
20 March 2008
57
Παιδες καλημέρα.
Τα έχω παιξει εντελώς. Αγόρασα ένα laptop με spdif out. Πήρα ένα αντάπτορα για να συνδέσω οπτική ίνα και ένα για coaxial. Σύνδέω και τα δύο καλώδια στο av receiver (DENON AVR1801) αλλά δεν πέρνω ήχο ούτε με την οπτική ούτε με το coaxial είτε αναπαράγω mkv με MPC-HC-CoreAVC- AC3Filter είτε από το πρόγραμμα αναπαραγωγης bluray του laptop (Acer deluxe) είτε με Windows Media Player, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Έχω κάνει τις προεπιλογές στο setup της κάρτας ήχου σε digital out.
Έχω κάνει τις ρυθμίσεις για mkv σύμφωνα με τον οδηγό του Δημήτρη και στο AC3Filter μου λέει ότι SPDIF status:passthrough αλλά δεν ακούω τίποτα από τα ηχεία του ενισχυτή. Στο Acer deluxe μου γραφει spdif αλλά ήχος γιοκ!
Βοηθήστε λίγο γιατι τα έχω παίξει.
Ευχαριστώ

Υ.Γ. Έχω vista 32bit, καρτα realtek.

Έχεις βάλει τους τελευταίους driver τις κάρτας? Εάν όχι καλο θα ήταν να τους κατεβάσεις.
Έχεις συνδέσει και την οπτική και το Coaxial πάνω στον αντάπτορα? Δοκίμασε 1 από τα 2 όχι και τα 2 μαζί να δεις εάν δουλεύει. Η αρχική είσοδο του laptop Spdif είναι minijac?
Έχει control panel η κάρτα Ήχου για επιλογές ? Έχεις κάνει και τις επιλογές μέσα από το Control panel -> Sound ?
Και τέλος στα ηχεία του laptop από default έχεις ήχο ?

Να είσαι καλά για την απάντηση. Το προβλημα ΛΗΘΗΚΕ.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ο ενισχυτής ήθελε να σεταριστεί για την optical in στο VCR1.