Βοήθεια με σύνδεση pc-yamaha663-3dtv

Z-130

Banned
3 November 2006
403
Παιδιά γεια σας. Θέλω να συνδεσω το pc μου με τον ενισχυτή Yamaha 663 και την Panasonic 50vt30. Από τι ξέρω, από τον ενισχυτή δεν θα περνάει το 3d. Μπορώ να συνδεσω την κάρτα γραφικών με τον ενισχυτή (μέσω hdmi) για να παίρνω τα HD φόρμα ήχου, και ταυτόχρονα την κάρτα γραφικών με hdmi με την τηλεόραση για να παίρνω 3d εικόνα?

Ναι μπορείς. Εγώ από την κάρτα γραφικών στέλνω ήχο στον ενισχυτή με HDMI (τον ίδιο έχω) και εικόνα με DVI to HDMI κατ' ευθείαν από την κάρτα γραφικών στον προτζέκτορα. Μια χαρά παίζει αυτό το σενάριο.

Ναι μπορείς. Εγώ από την κάρτα γραφικών στέλνω ήχο στον ενισχυτή με HDMI (τον ίδιο έχω) και εικόνα με DVI to HDMI κατ' ευθείαν από την κάρτα γραφικών στον προτζέκτορα. Μια χαρά παίζει αυτό το σενάριο.

Δηλαδή θα βλέπω κομπλε 3d ταινία από τη μια hdmi, και από την άλλη hdmi θα παίρνω τον Dts-ma ήχο της ταινίας σωστά?

Και κάτι ακόμα, με την ati 6870 θα κάνω την δουλειά μου ή θέλω nvidia?

Last edited:
Και κάτι τελευταίο διάβασα απο τον χρήστη portioli οτι οι nvidia έχουν dual audio support που είναι χρήσιμο για το 3d σε ενισχυτές που δεν έχουν HDMI 1,4 . Αυτό πάλι τι είναι? googlara αλλά δεν βρήκα τίποτα. Ευχαριστώ.

Για τις amd/ati ακόμα και οι 5xxx μπορούν να βγάλουν 1.4a ( 3d frame packing + hd audio) ακόμα και απο το dvi με ειδικό ανταπτορα.

Απο 5750 και πάνω μπορείς να παίξεις και με MVC hardware acceleration, ενώ άμα έχεις πιο μικρή (πχ 5450) , την δουλεια πρέπει να την κάνει ο επεξεργαστης.

Η δικιά σου 6870 είναι κάτι παραπάνω απο αρκετή.

Αν σε καλύπτει η συνδεσμολογια που προτείνει ο nikolouzosr
dvi--> hdmi στην ΤV και
Hdmi--> hdmi στον ενίσχυτη τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξεις κάρτα.

Last edited:
Κατά αρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Σας έχω μπερδέψει. Έχω ένα μονιτορ dvi 1620x1050, τον ενισχυτή Yamaha 663 και αναμένω και την Panasonic 50vt30. Αυτή τη στιγμή έχω μία 4870. Θέλω να πάρω μια 6870 ή nvidia 460. Τι το παραπάνω είναι αυτό το dual audio που έχει η nvidia και δεν έχει η Ati? Από ότι ξέρω οι Ati υποστηρίζουν 3 συνδέσεις (monitor, ενισχυτής, tv), ενώ οι nvidia 2.

Να ξεκαθαρίσω κάτι.
Δεν μιλάω για το θέμα της εικόνας.

Καθαρά για το θέμα του ήχου, εγώ δεν έχω καταφέρει σε καμία ΑΤΙ/ΑΜD να δω δύο εξόδους HDMI.
Tο dual audio είναι ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει.

Αν συνδέσεις την τηλεόραση με DVI --> HDMI (οι πανασόνικ VT30 έχoυν μόνο εισόδους HDMI) και τον ενισχυτή με HDMI
θα έχεις ήχο μόνο στον ενισχυτή.

Οταν θα θες να κλείσεις τον ενισχυτή και να ακους μόνο από την τηλεόραση,
θα πρέπει να βγάλεις το καλώδιο του HDMI από τον ενισχυτή και να το βάλεις στην τηλεόραση.

Θα μπορούσες να πάρεις αντάπτορα και να έχεις audio και από το DVI
αλλά αν η τηλεόραση δέχεται ήχο (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση)
τότε η κάρτα δεν θα διαβάσει τον ενισχυτή παρα μόνο το HDMI της τηλεόρασης.

Αν είχες προβολέα που προφανώς δεν δέχεται ήχο δεν θα είχες κανένα πρόβλημα.

Στις nvidia μπορείς να βγάλεις ήχο από 2 HDMI με όποιονδήποτε αντάπτορα.
Ακόμα και σε μερικά Motherboard με ενσωματωμένα γραφικά της intel μπορείς να κάνεις το ίδιο.
Αν πάρεις ΑΤΙ/ΑΜD ή θα πρέπει να συνδέσεις την τηλεόραση μόνο με DVI ή αν θες ήχο και απο την τηλεόραση να πάρεις splitter.

Αν κάποιος με ATI/AMD το έχει καταφέρει να μας το πει γιατί όλα αυτά τα πειράματα τα είχα κάνει το καλοκαίρι.
Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι με καινουργιους Drivers μιας και εδώ και αρκετό καιρό δεν ασχολούμε με AMD/ATI.