Βοήθεια παρακαλώ για HOME CINEMA μέχρι 1500 ευρώ

bergodor

New member
31 October 2008
76
Γεια χαρά σε όλους -bye-
Μόλις το Σάββατο παράγγειλα την Θεά pioneer KURO 5090H και έτσι είπα να μπω δειλά δειλά στην διαδικασία να την πλαισιώσω με ένα ολοκληρωμένο HOME CINEMA!

Οι γνώσεις μου δυστυχώς γύρω απ'το θέμα είναι ελάχιστες μιας και ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα HOME CINEMA και τα λίγα πράγματα που γνωρίζω τα έχω διαβασει από το φόρουμ φυσικά:grinning-smiley-043 Καταλαβαίνετε λοιπόν φίλοι μου ότι χρειάζομαι επειγόντως την βοήθειά σας!

Αυτό που έχω στο μυαλό μου (και διορθώστε με σας παρακαλώ αν σκέφτομαι κάτι λάθος) είναι καταρχήν ένας, όσο το δυνατόν καλύτερος, ενισχυτής (ο οποίος να αποτελέσει τη βάση του συστήματος και να αντέξει στο χρόνο σε μια επικείμενη αναβάθμιση), ένα καλό blue ray player (για να τροφοδοτήσω την KURO με μια καλή πηγή) και τέλος ένα μέτριο-φτηνό πλην τίμιο σετάκι 5.1 ηχείων (4 κολώνες και ασύρματα τα πίσω ηχεία αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή φυσικά) με την προοπτική ότι τα ηχεία θα αντικατασταθουν με κάτι καλύτερο όταν θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα!

Να αναφέρω εδώ πως η χρήση του συστήματος θα είναι σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες. Το σαλόνι που θα μπεί είναι περίπου 35 τμ αλλά στην ουσία είναι ένας ενιαίος χώρος σχήματος "Γ" με ένα σχεδόν τετράγωνο σαλόνι, μια κουζίνα πίσω απο το σαλόνι και μια τραπεζαρία αριστερά της κουζίνας συνολικού μεγέθους περίπου 50-55 τμ.

Ελπίζω να ήμουνα κατατοπιστικος χωρίς να σας κουράσω.
Περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες και τις προτάσεις σας!
Να'στε όλοι καλά!

Re: Απάντηση: Βοήθεια παρακαλώ για HOME CINEMA μέχρι 1500 ευρώ

δεν λες τι λευτα θες να δωσεις

Νόμιζα ότι φαινότανε καθαρά στον τίτλο αλλά απ' την άλλη μάλλον έχεις δίκιο φίλε argi γιατί μπορεί κάποιοι να μην το προσέξουν!
Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι "1500 ευρώ" με μικρή ελαστικότητα προς τα πάνω (100-200 ευρώ και με πολύ πολυ ζόρι 300) αν βρεθεί κάτι που πραγματικά να αξίζει τα επιπλέον χρήματα!

1500 εχει ενα καλος ενισχυτης
ενα μπλε δεν ξερω ποσο
και ενα σετ ηχειων αναλογης αξιας εχουν τουλαχιστον αλλο 1500
παρολα αφτα
αν δωσει 300 ευρω για πηγη μενουν αλλα 1200
νομιζω ειναι λιγο για ενισχυτη - ηχεια

1500 εχει ενα καλος ενισχυτης
ενα μπλε δεν ξερω ποσο
και ενα σετ ηχειων αναλογης αξιας εχουν τουλαχιστον αλλο 1500
παρολα αφτα
αν δωσει 300 ευρω για πηγη μενουν αλλα 1200
νομιζω ειναι λιγο για ενισχυτη - ηχεια

Κατι λιγο πιο μαπα εχεις να μας προτεινεις? Γιατι εκει με τις αναλογες αξιες μπερδευτικα λιγουλακι:violent-smiley-030:

Δυστυχώς αυτά τα λεφτά μπορώ να διαθέσω:nounder: με "μέγιστο" καπέλο οπως είπα κ παραπάνω τα 1700-1800 αν χρειαστεί!

Όπως το είχα εγώ στο μυαλό μου, 300-400 ευρώ για ένα καλο μπλου ραη, 800-900 ευρώ για έναν σχετικά καλό ενισχυτή (τον καλύτερο δυνατο σε αυτά τα λεφτά που να μην χρειαστει να τον αλλάξω όταν μετά απο 2 χρόνια κάνω αναβάθμιση) και με τα υπόλοιπα 500-600 ευρώ ένα φτηνό σετ ηχείων 5.1 (το καλύτερο δυνατό πάλι με αυτά τα λεφτά και αν υπαρχει η δυνατότητα με τα πίσω ηχεία ασύρματα), το οποίο σετ ηχείων να με κρατήσει για 1-2 χρόνια όταν πια θα μπορω να διαθέσω παραπανω λεφτά για καλύτερα ηχεία.

Μπορεί βέβαια να έχω μοιράσει λάθος τα λεφτά για τα επιμέρους κομμάτια αλλά γι' αυτό είμαι εδώ! Για να μοιραστείτε λίγες απο τις πολύτιμες γνώσεις σας μαζί μου και να με βοηθήσετε να επιλέξω τα καλυτερα δυνατά κομματια με το συγκεκριμένο πάντα μπατζετ:grinning-smiley-043
Ευχαριστώ και πάλι!

λουκ μπορω να πω πολλα
αλλα <μικρα ηχειια > σε τετοιο χωρο τι να πω
εκτος αν πας για ενισχυτη απο γερμανια
και ηχεια με φωνακλαδικα σαν κλιπς ας πουμε
οποτε 900 για ενισχυτη και τα αλλα για ηχεια
αν και στη θεση σου θα μαζευα και αλλα λεφτα για να παρω καλυτερα ηχεια
μην αλλαζω σε μικρο χρονικο διαστημα ηχεια ή ενισχυτη

συνφορουμιτες...δεν είναι πολυ ωραίο οταν κάποιος θέτει ένα προυπολογισμό να του τα γκρεμίζουμε όλα...
άλλωστε κάποιος που αγοράζει πρώτη φορά ηχοσύστημα δεν έχει καθόλου "ευαίσθητο" αυτί για να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ 1500 ευρώ και 3000 ευρώ για παράδειγμα.
το καλύτερο που έχουν να κάνουν όσοι θέλουν να είναι "ειδικοί" στο θέμα, είναι να μην απαντούν καθόλου....

καλο θα ειναι να ξερεις τι λες
μιας και αν ο φορουμιτης παρει κατι λιγο για ενα τοσο μεγαλο χωρο,
μπορει ευκολα να καψει μοναδες εν αγνοια του
η προφυλαξη ειναι συμβουλη οχι επιβολη

Παρε μια ενισχητουμπα yamaha 663=460ευρα
Παρε ενα παλιοσονυ 350 blueray=250ευρα
Παρε ενα ενεργο γουφερακι yamaha515= 270ευρα
Παρε δυο ζευγαρια wharfedale diamond 9.3 = 2x270ευρα
Παρε και ενα της ιδιας 9.cc κεντρικο= 135ευρα
Παρε και δυο ζευγη βασεις Koda (kinezo) =2x55

1665ευρα χωρις τα καλωδια.:BDGBGDB55:και τα λεμε παλι σε καμια 5ετια.

ΥΓ:Αμα δεις οτι ειναι λιγα για το χωρο, εχω ενα φιλαρακι που δουλευει γυψοσανιδα να κανουμε κανα χωρισματακι, να το φερουμε στα μετρα μας.:flipout: Σορρυ, πιο σοβαρα δεν μπορω να μιλησω-bye-

Σωστός ο The^L0sT2!!!!
Συμφωνώ απόλυτα με τις προτάσεις!!!
Αν υπάρχει απαιτητική σύζυγος....περι εμφάνισης δες και κάποιο πακέτο
της crystal audio (πχ plasma 4)

Aς τους να λενε φιλε...μια χαρα συστημα μπορεις να κανεις...
Συμφωνω με το Υamaha 515 για SUB παρε ενισχυτη Harman Kardon. AVR 255 (που "γαμ...και δερνει για τα λεφτα του γυρω στα 500ε) παρε το SAMSUNG 3500 για BLURAY και με τα υπολοιπα ανετα βρισκεις αρκετα καλα ηχειακια (η χτυπα ενα ολοκληρομενο της TEUFEL Γερμανια οπως...
http://www.teufel.de/de/Heimkino/Concept-S.cfm
http://www.teufel.de/de/Heimkino/Motiv-3.cfm
http://www.teufel.de/de/Heimkino/Theater-LT-2.cfm?show=technik (που για τα λεφτα τους γαμ.. και δερνουν και παλι) και εισαι super

Αντε και καλα γουστα..

Ευχαριστώ πολύ παιδιά:grinning-smiley-043
Η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να απογοητεύομαι αλλά ευτυχώς με τις προτάσεις σας είδα ότι υπάρχει τελικά φως στο τούνελ!!!

Αρχίζω λοιπόν να ψάχνομαι στις κατευθύνσεις που εσείς μου δώσατε και ελπίζω να είμαστε σε επαφή για να με βοηθήσετε σε τυχών διλλήματα!

Τα Teufel φαίνονται πανέμορφα πάντως :) Μπορώ να τα δω και να τα ακούσω κάπου στην Αθήνα? Ή μόνο απο Γερμανία?

Απ την άλλη μήπως να παρήγγελνα τον ενισχυτή από Γερμανία (technidirect) για κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά περίπου? Είδα τον Onkyo TX-SR 706 (δεν έχει βγει ακόμα αλλά δεν βιαζομαι και παρα πολύ εκτός εάν αργεί πολυ) και μου γυάλλισε! Ποιά είναι η γνώμη σας???

Εννοείτε πως είμαι όλος αυτιά (ή μάτια τελοσπάντων) για οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε!

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας-bye-

Ευχαριστώ πολύ παιδιά:grinning-smiley-043
Η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να απογοητεύομαι αλλά ευτυχώς με τις προτάσεις σας είδα ότι υπάρχει τελικά φως στο τούνελ!!!

Αρχίζω λοιπόν να ψάχνομαι στις κατευθύνσεις που εσείς μου δώσατε και ελπίζω να είμαστε σε επαφή για να με βοηθήσετε σε τυχών διλλήματα!

Τα Teufel φαίνονται πανέμορφα πάντως :) Μπορώ να τα δω και να τα ακούσω κάπου στην Αθήνα? Ή μόνο απο Γερμανία?

Απ την άλλη μήπως να παρήγγελνα τον ενισχυτή από Γερμανία (technidirect) για κάτι καλύτερο στα ίδια λεφτά περίπου? Είδα τον Onkyo TX-SR 706 (δεν έχει βγει ακόμα αλλά δεν βιαζομαι και παρα πολύ εκτός εάν αργεί πολυ) και μου γυάλλισε! Ποιά είναι η γνώμη σας???

Εννοείτε πως είμαι όλος αυτιά (ή μάτια τελοσπάντων) για οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε!

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας-bye-

Δε μπορεις να τα ακουσεις εδω (εκτοςβεβαια κι αν καποιος φιλος τα εχει και προσφερθει να σε βοηθησει-εγω ειμαι εξωτερικο δυστυχως) παντως μη μασας η TEUFEL ειναι εγγυηση...ειναι πολυ καλα

Δε μπορεις να τα ακουσεις εδω (εκτοςβεβαια κι αν καποιος φιλος τα εχει και προσφερθει να σε βοηθησει-εγω ειμαι εξωτερικο δυστυχως) παντως μη μασας η TEUFEL ειναι εγγυηση...ειναι πολυ καλα

Οσο για ενισχυτη σου λεω ο AVR 255 ειναι super...οχι πως ο ONKYO δεν ειναι καλος αλλα εκει οντως μετα θα επρεπε να πας μαλλον και σε πιο ακριβα ηχεια...

Last edited:
Οσο για ενισχυτη σου λεω ο AVR 255 ειναι super...οχι πως ο ONKYO δεν ειναι καλος αλλα εκει οντως μετα θα επρεπε να πας μαλλον και σε πιο ακριβα ηχεια...

Ευχαριστώ φίλε fine68 για την άμεση ανταπόκριση!
Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί με τον ΟΝΚΥΟ θα έπρεπε να πάω σε ακριβότερα ηχεία?
Ζητώ συγγώμη αν η ερώτηση είναι ηλίθια αλλά ειλικρίνα δεν γνωρίζω και θα´θελα να το καταλάβω αυτό για να με βοηθήσει στην περαιτέρω έρευνά μου.

Ευχαριστώ φίλε fine68 για την άμεση ανταπόκριση!
Μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις γιατί με τον ΟΝΚΥΟ θα έπρεπε να πάω σε ακριβότερα ηχεία?
Ζητώ συγγώμη αν η ερώτηση είναι ηλίθια αλλά ειλικρίνα δεν γνωρίζω και θα´θελα να το καταλάβω αυτό για να με βοηθήσει στην περαιτέρω έρευνά μου.

Δικο μου το λαθος φιλε...μπερδεψα το μοντελο του ONKYO...εννοουσα παντως πολυ απλα πως δε χρειαζεται να εχεις ακριβο ενισχυτη αν δεν εχεις και ακριβα ηχεια...παντως ειλικρινα δε βλεπω το λογο να δωσεις εστω τα 150-200 ε παραπανω (τοσο δε παει μαζι με τα μεταφορικα?)...ο AVR 255 ειναι super VALUE FOR MONEY...