βοηθεια...πνιγομαι στο μπασο

βαλε δυο καδρα ξυλινα μπροστα στις τρυπες, και δοκιμασε να σηκωσεις 10-20 εκατοστα απο το εδαφος τα ηχεια. Απλως δοκιμασε.
ειχα τα ηχεια 12 ποντους πανω αλλα σε αλλο χωρο
αλλα οταν ειχα ακουσει το mosaic ο αντιπροσωπος μου ειχε πει αν θελω να κερδισω λιγο μπασο να τα σηκωσω με βασεις 10 -20 ποντους
δεν ξερω ποιο αποτα δυο ειναι σωστο
στον παλαιο χωρο το εκανα για να αποφυγω το μπρατσο του καναπε

κατι σκεφτηκα για τις τρυπες αλλα πρεπει να βρω τον καλιτεχνη να τα φτιαξει.

Απάντηση: Re: βοηθεια...πνιγομαι στο μπασο

Προσπάθησε να προσδιορίσεις πρώτα πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις. Μετά ψάξε να βρείς έναν ειδικό που να έχει ασχοληθεί (αποδεδειγμένα επιστημονικά και πρακτικά, όχι κομπογιανίτικα) με την ακουστική οικιακών χώρων (διότι οι περισσότεροι στα πανεπιστήμια κάνουν για θέατρα και εκκλησίες), μετρήστε το χώρο αναλυτικά και προσδιορίστε την ακουστική συμπεριφορά του . Και τέλος βρείτε λύσεις και σιγά-σιγά προσπάθησε να ταιριάξεις χώρο συσκευές σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού. Λύσεις κομπογιανίτικα δεν βρίσκονται, ο κάθε χώρος έχει τα προβλήματά του, και δεν λύνονται με μαντζούνια.
σιγουρα δεν λυνονται εξ ολοκληρου ετσι

ειναι πολλα τα χρηματα και μου ειναι δυσκολο τωρα
ο χωρος μου ηταν αποθηκη και στην ουσια εγινε απο την αρχη οποτε....
θελω να δοκιμασω πρωτα κατι οικονομικοτερο (ασε που ακουσα το ακαπελλα στον ορφεα και επαθα πλακα)

ευχαριστω για το ενδιαφερον σας

Γι αυτο ειπα δολιμασε. Για τα καδρα βρες δυο απλα περιπου στο μεγεθος των τρυπων, κοψε δυο κομματια mdf μεγαλυτερα κατα 15 εκατοστα σε καθε πλευρα απο τα καδρα, ντυστο με φτηνο υφασμα της αρεσκειας σου και καρφωσε πανω τους τα καδρα.

Ρε συ Δημήτρη, να σου φέρω το σετάκι της behringer μαζί με το μικρόφωνο να δούμε μπας και καταφέρουμε κάτι?

Δε θα δούμε χροιές και τέτοια, απλά να μπορέσουμε να τα ισορροπήσουμε λιγάκι τα πράματα.

Και αν δούμε σε ποιες συχνότητες υπάρχει το πρόβλημα θα είναι καλό γιατί θα ψάχνουμε για συγκεκριμένα υλικά.

χωρις υπερβολες, η ψηφιακη ισοσταθμιση ειναι η λυση του μελλοντος στα ηχητικα ατελη σπιτια μας.

Ρε συ Δημήτρη, να σου φέρω το σετάκι της behringer μαζί με το μικρόφωνο να δούμε μπας και καταφέρουμε κάτι?

Δε θα δούμε χροιές και τέτοια, απλά να μπορέσουμε να τα ισορροπήσουμε λιγάκι τα πράματα.

Και αν δούμε σε ποιες συχνότητες υπάρχει το πρόβλημα θα είναι καλό γιατί θα ψάχνουμε για συγκεκριμένα υλικά.
και δεν το φερνεις στεργιο
θα ηταν πολυ καλο να ξερω τις συχνοτητες του κακου
οταν μπορεις θα το ηθελα πολυ

Τουλάχιστον θα σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη θέση των ηχείων για τον συγκεκριμένο χώρο. Στο δικό μου χώρο το 70% των προβλημάτων μπορώ να πω ότι διορθώθηκαν σημαντικά με απλές μετατοπίσεις των ηχείων σε σημείο που δεν είναι πλέον απαραίτητη η εφαρμογή ψηφιακής ισοστάθμισης. Διαφορές τις τάξης του +/- 3dB δεν θα πρέπει να μας απασχολούν τόσο. Για οικιακό σύστημα μιλάμε, όχι για studio.

τα ηχεια πατανε πανω σε γρανιτη και εχουν ακιδες στεργιο.

εκανα δοκιμη να κλεισω τις τρυπες-παραθυρα και σε αρκετο βαθμο ειχα βελτιωση που δεν περιμενα να κανουν αυτες τη ζημια
να δω τι πατεντα θα βρω να τα κανω ανοιγομενα που να ειναι και κομψο για σαλονι

δεν θελω να σκορπισω ρικοφον γιατι θα θυμιζει γιαφκα μετα
υπαρχει κανα λινκ προχειρο να δω πανω κατω πως μοιαζουν οι μπασοπαγιδες?

συμφωνω king, ο χωρος πανω απο ολα.

Ελπίζω να σε βοηθήσει αυτό το link
http://www.pavlakis.com.gr/cart.php?target=product&product_id=13193&category_id=273 :music-smiley-006:

Απάντηση: Re: Απάντηση: βοηθεια...πνιγομαι στο μπασο

Στην Αθήνα που βρίσκουμε αντίστοιχα εξειδικευμένα είδη;
210 7655525
210 7651262
δεν εχω παρει ακομη να δω τι παιζει εκει.
αν θελεις κανε μια προσπαθεια

Δύσκολο...
Μακριά από τοίχους - το έκανες ήδη- και πάνω σε βάσεις μειώνεται η διέργεση των στασίμων του χώρου.
Ο χώρος σου όμως είναι μεγάλος, αυτό στους 80 δεν δικαιολογείται εύκολα. Μήπως είναι πολύ χαμηλοτάβανος (π.χ 2,3-2,5 μ.)?
Αν κάποιος μπορεί να σε εξυπηρετήσει με ένα ενεργό κρος, δοκίμασε να κόψεις με μεγάλη κλίση (τουλάχιστον 12db/οκτάβα) από τους 40 και κάτω.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος
Υ.Γ
Πάνω σε βάσεις, το μπάσο μειώνεται, έστω και λίγο, όχι να αυξηθεί κιόλας.
Επειδή κυκλοφορεί μπόλικο βουντού και φήμες, ρίξε μια ματιά σε αυτό για να έχεις και δική σου άποψη, τουλάχιστον στα βασικά:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=352

κωστα αυτο για το μπασο μου το ειχε πει αντιπροσωπος

το ταβανι ειναι στα 2,40 ακριβως. μεσα επεσες. αυτο κανει τη μεγαλη ζημια μαλλον

Δοκίμασε στις γωνίες πίσω απο τα ηχεία, πετροβάμβακα 75άρι ανα δύο ή και ανα τρία φύλλα μαζί (μέσα σε σεντόνι), και ένα 2πλό στο κέντρο πίσω απο τα ηχεία, θα χρειασθείς δλδ 14 φύλλα περίπου 80€. Αυτό θα σου φάει πολύ χαμηλό (μέχρι και τα 180-200hz) και ανάλογα μετά συνεχίζεις. Θεωρητικά την ίδια δουλειά κάνει και ο πυκνός υαλοβάμβακας, αλλά δεν βρήκα πυκνό οπότε δεν ξέρω αν επαληθεύεται. Απο ένα σημείο και μετά όταν θα αρχίσει να καθαρίζει αρκετά θέλει προσοχή γιατί θα αρχίσει να επιδρά αρνητικά. Αν καταλήξεις μετά μπορείς να τα φτιάξεις ωραία κατασκευή για να ενσωματωθούν αρμονικά στο χώρο.

Φιλε Δημητρη μπορει να ειναι πολυ απλοικο αυτο που θα πω αλλα εγω που ειχα το ιδιο προβλημα λυθηκε με αλλαγη interconnects,ειχα κατι nordost τα αλλαξα με van den hul 5 φορες φτηνοτερα και τελος το μπουμαρισμα.
Βεβαια τα καλωδια ταιριαζουν αναλογα με τα μηχανηματα.