Βοήθεια! Πρόβλημα με Copland cta 405

T.Kostas

Established Member
19 August 2009
263
Γειά σας.
Είμαι νέος στο forum και θα ήθελα την βοήθειά σας για την λύση ενός προβλήμματος το οποίο αντιμετωπίζω με έναν ολοκληρωμένο Copland cta 405 που απέκτησα πρόσφατα.
Ο εν λόγω ενισχυτής, όπως διαπίστωσα τυχαία πριν από μερικές ημέρες, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της λειτουργίας του παράγει ένα συνεχή, χαμηλής στάθμης (δεν ακόυγεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 10-15 εκατοστα από το ηχείο) και σταθερής έντασης (ανεξάρτητα από την θέση του ρυθμιστικού έντασης του ενισχυτή) βόμβο στο αριτσερό ηχείο του συστήματός μου. Στο ηχείο του δεξιού καναλιού την ίδια στιγμή επικρατεί "απόλυτη" ησυχεία.
Στην προσπάθειά μου να εντοπίσω την πηγή του προβλήματος αποσύνδεσα όλα τα καλώδια σύνδεσης των πηγών από τον ενισχυτή καθώς και όλα τα καλώδια ρεύματος, που τις τροφοδοτούσαν, από το φίλτρο ρεύματος αφήνοντας συνδεδεμένο στο ρεύμα μόνο το ενισχυτή και πάνω στις τάπες των 4Ω τα ηχεία. Επίσης συνέδεσα σε άλλη πρίζα ρεύματος τον ενισχυτή αλλά και τα ηχεία στις μπόρνες των 8Ω.
Δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτα το πρόβλημα παρέμεινε.
Έχει κάποιος κάποια ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται και πως μπορεί να λυθεί ή έχει πρόβλημα ο ενισχυτής και πρέπει να τον επιστρέψω για αντικατάσταση μιας και αγοράστηκε πριν από μερικές ημέρες;

Καλυτερα να τον πας στην αντιπροσωπεια για να δουνε το προβλημα.

Υπάρχει δυστυχώς περίπτωση λόγω θέσης των καναλιών εσωτερικά σε κάποιο ενισχυτή, το ένα κανάλι να τσιμπάει περισσότερο θόρυβο από το άλλο (από το μετασχηματιστή).
Αφού είναι καινούριος πήγαινε στην αντιπροσωπεία, είναι η μόνη λύση .

Αν ο ενισχυτής αγοράστηκε "εργοστασιακά σφραγισμένος" στο κουτί του, τότε πιθανολογώ ότι φταίει κάποιο δικό σου καλώδιο και όχι ο ίδιος ο ενισχυτής. Τα καινούργια μηχανήματα της Copland δοκιμάζονται σχολαστικά πριν φτάσουν στον καταναλωτή. Δεν δικαιολογειται σε καμία περίπτωση αυτού του είδους το πρόβλημα.

Αν ο ενισχυτής αγοράστηκε "εργοστασιακά σφραγισμένος" στο κουτί του, τότε πιθανολογώ ότι φταίει κάποιο δικό σου καλώδιο και όχι ο ίδιος ο ενισχυτής. Τα καινούργια μηχανήματα της Copland δοκιμάζονται σχολαστικά πριν φτάσουν στον καταναλωτή. Δεν δικαιολογειται σε καμία περίπτωση αυτού του είδους το πρόβλημα.

Ο ενισχυτής μου αγοράστηκε καινούργιος από το κατάστημα ORPHEUS AUDIO στην Στουρνάρη και μου παραδόθηκε σε συσκευασμένος στην εργοστασιακή συσκευασία της Copland συνοδευόμενος από τον οδηγό χρήσης του και κάτω από το εξωτερικό μεταλικό κάλυμμα της συσκευής υπήρχε ένα προστατευτικό των λυχνιών αφρώδες υλικό το οποίο κατά την σύσταση της αντιπροσωπείας αφαίρεσα πριν τον χρησιμοποιήσω.
Ο ενισχυτής μου είναι συνδεδεμένος σε φίλτρο ρεύματος της IsoTek με καλώδιο Nordost και το φίλτρο ρεύματος επίσης με καλώδιο της ιδίου τύπου της Nordost στην πρίζα.
Στο προηγούμενο μήνυμά (δεν ξέρω αν το πρόσεξες) ανέφερα ότι το πρόβλημμα παρουσιάζεται ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένη καμία άλλη πλην των ηχείων συσκευή στον ενισχυτή μου και συνεπώς και κανένα άλλο, πλην του καλωδίου ρεύματος και των καλωδιώσεων των ηχείων καλώδιο. Επίσης το πρόβλημα παραμένι και όταν ακόμη αφαιρέσω από την σειρά και το φίλτρο της IsoTek και συνδέσω τον ενισχυτή μου κατευθείαν στην πρίζα με το καλώδιο της Nortost.
Επειδή ο θόρυβος παραμένει σταθερός ανεξάρτητα από την θέση του ρυθμιστικού έντασης πιστεύω ότι δεν οφείλεται στον προενισχυτή αλλά σε κάπιο πρόβλημμα στα τελικά στάδια του ενισχυτή (ίσως στην καλυτερη περίπτωση να ευθύνεται γι' αυτόν κάποια από τις ΚΤ88 του αριστερού καναλιού ή σε χειρότερη περίπτωση ο μετασχηματιστής εξόδου για το αριστερό κανάλι).

Last edited:

Όσο καλά κ να δοκιμάζονται τα υλικά κ τα προϊόντα, σίγουρα κάποια θα εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα...είναι στατιστικό άλλωστε το φαινόμενο...

Φίλε tkostas, θα σου έλεγα να τον πας κατευθείαν στο μαγαζί που τον αγόρασες κ να δούνε το πρόβλημα.
Αντικατάσταση του μηχανήματος νομίζω είναι η καλύτερη λύση, αφού μιλάμε κ για ολοκαίνουργιο μηχάνημα.

Τον ίδιο ενισχυτή της Copland, αν θυμάμαι καλά, έχει στην κατοχή του και ο tzimisce. Απόλυτα ήσυχο μηχάνημα για λάμπα.

Κώστα, σε κάθε περίπτωση ας επιστραφεί για έλεγχο σε σύστημα του αντιπροσώπου και να είσαι παρόν όταν θα γίνει η δοκιμή.

Τον ίδιο ενισχυτή της Copland, αν θυμάμαι καλά, έχει στην κατοχή του και ο tzimisce. Απόλυτα ήσυχο μηχάνημα για λάμπα.

Κώστα, σε κάθε περίπτωση ας επιστραφεί για έλεγχο σε σύστημα του αντιπροσώπου και να είσαι παρόν όταν θα γίνει η δοκιμή.

Αυτό θα κάνω.

Επικοινώνησα ήδη με την αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι ο τεχνικός τους λείπει σε άδεια και πως θα επιστρέψει στις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και θα τον πάω για έλεγχο ύστερα από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.

Φυσικά θα φροντίσω ο έλεγχος να γίνει παρουσία μου και δεν θα δεχθώ οποιαδήποτε επισκευαστική παρέμβαση πλην της περίπτωσης αντικατάστασης κάποιας (προβληματικής;) λυχνίας.

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και θα επανέλθω, αν δεν προκύψει άλλο τι, με νεώτερα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Απάντηση: Re: Βοήθεια! Πρόβλημα με Copland cta 405

Αν θελεις μετα τις 24 του μηνα που θα επιστρεψω μπορεις να μου τον φερεις να τον δω!

Γιάννη καλά να περνάς, κι όπως πάντα να μας θυμίζεις τι εστί να είναι κάποιος ένας σωστός επαγγελματίας του χώρου.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια! Πρόβλημα με Copland cta 405

To πρόβλημα το είχες σε καινούυργιο λαμπάτο ενισχυτή της Copland ή σε ενισχυτή άλλης εταιρείας ?

Οχι σε copland.
Απο αλλαγη με "καινουργιες" λαμπες στον προενισχυτη μου.

Αν θελεις μετα τις 24 του μηνα που θα επιστρεψω μπορεις να μου τον φερεις να τον δω!

Γιάννη σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Κατ' αρχήν να σου ευχηθώ να περνάς καλά.

Είμαι από το Αγρίνιο και πρέπει να έρθω στην Αθήνα αποκλειστικά για τον λόγο αυτό.
Μπορώ να τον φέρω σε σένα ή πρέπει οπωσδήποτε για λόγους εγγύησης να τον επιστρέψω για έλεγχο στο κατάστημα ORPHEUS AUDIO από τον οποίο τον αγόρασα;
Αν ναι, σε παρακαλώ να με ενημερώσεις με νεώτερο post σχετικά και αφού επιστρέψεις θα φροντίσω να επικοινωνήσω μαζί σου τηλεφωνικά για να τον φέρω προς έλεγχο γιατί έχω αγχωθεί αρκετά με το απρόσμενο αυτό πρόβλημμα.
Συμπληρωματικά και αναφορικά με την περιγραφή του προβλήμματος που αντιμετωπίζω θέλλω να προσθέσω πως ύστερα από την διαπίστωση του προβλήμματος και κατόπιν συστηματικής και εγγύτερης παρακολούθησης της συμπεριφοράς του ενισχυτή μου έχω διασπιστώσει ότι κατά την αναπαραγωγή μουσικής και όσο αυξάνεται η ένταση ο ήχος από το αριτερό κανάλι ακούγεται με προοδευτικά αυξανόμενη παραμόρφωση.

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Last edited:

... έχω διασπιστώσει ότι κατά την αναπαραγωγή μουσικής και όσο αυξάνεται η ένταση ο ήχος από το αριτερό κανάλι ακούγεται με προοδευτικά αυξανόμενη παραμόρφωση.

κατά πάσα πιθανότητα έχουν καεί μία ή δύο ασφάλειες που φροντίζουν για την πόλωση των δύο λυχνιών εξόδου του αριστερού καναλιού, οπότε το αριστερό κανάλι λειτουργεί πλέον με το μέγιστο ρεύμα ή την μέγιστη ισχύ ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας οπότε αποδίδονται και πολύ λιγότερα watts. Με αυτό τον τρόπο λειτουργίας αυξάνεται και το επίπεδο του θορύβου στην τροφοδοσία του αριστερού καναλιου λόγω και του υψηλότερο ripple στο κύκλωμα εξομάλυνσης.

Το έχω ξαναδεί δυστυχώς το έργο.

Να μην λειτουργείς τον ενισχυτή. Ενδεχομένως οι λυχνίες του αριστερού καναλιού να υπερθερμαίνονται με το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα όταν είναι αναμμένες.

Last edited:

Γιάννη σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Κατ' αρχήν να σου ευχηθώ να περνάς καλά.

Είμαι από το Αγρίνιο και πρέπει να έρθω στην Αθήνα αποκλειστικά για τον λόγο αυτό.
Μπορώ να τον φέρω σε σένα ή πρέπει οπωσδήποτε για λόγους εγγύησης να τον επιστρέψω για έλεγχο στο κατάστημα ORPHEUS AUDIO από τον οποίο τον αγόρασα;
Αν ναι, σε παρακαλώ να με ενημερώσεις με νεώτερο post σχετικά και αφού επιστρέψεις θα φροντίσω να επικοινωνήσω μαζί σου τηλεφωνικά για να τον φέρω προς έλεγχο γιατί έχω αγχωθεί αρκετά με το απρόσμενο αυτό πρόβλημμα.
Συμπληρωματικά και αναφορικά με την περιγραφή του προβλήμματος που αντιμετωπίζω θέλλω να προσθέσω πως ύστερα από την διαπίστωση του προβλήμματος και κατόπιν συστηματικής και εγγύτερης παρακολούθησης της συμπεριφοράς του ενισχυτή μου έχω διασπιστώσει ότι κατά την αναπαραγωγή μουσικής και όσο αυξάνεται η ένταση ο ήχος από το αριτερό κανάλι ακούγεται με προοδευτικά αυξανόμενη παραμόρφωση.

Σε ευχαριστώ και πάλι.
Δεν υπαρχει προβλημα να το φερεις σε εμενα αλλωστε το ιδιο καταστημα ειμαστε με της Στουρναρη! Καλεσε με οταν μπορεσεις να κανονισουμε.

Γιάννη καλά να περνάς, κι όπως πάντα να μας θυμίζεις τι εστί να είναι κάποιος ένας σωστός επαγγελματίας του χώρου.

Θα χαρω πολυ να βρεθουμε φιλε γιατι χαθηκαμε τον τελευταιο καιρο!-bye-

Τον πήγα στον Γιάννη για έλεγχο. Τελικά είχες δίκο. Είχε καεί η ασφάλεια σε μια από τις δύο ΚΤ88 του αριστερού καναλιού.