Βοηθεια σε αγορα δεκτη pvr...

periptero72

New member
29 July 2009
73
Θελω να αγορασω δεκτη pvr με ethernet. Θα συνδεσω τον δεκτη με router και θα πιανω τους 2 γνωστους δορυφορους (Hotbird και Astra) και φυσικα την ακατανομαστη :grandpa:
Θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα:
1) Μπορω να συνδεσω τον δεκτη με το router ασυρματα μεσω wi-fi ?
2) Αξιζει να αγορασω δεκτη HD ? Γιατι μου ειπανε οτι μονο 3-4 καναλια ειναι HD, οποτε....πεταμενα λεφτα, τουλαχιστον προς το παρον.

Δωστε μου μερικες προτασεις για δεκτες με κυρια χαρακτηριστικα pvr και ιντερνετ (φανταζομαι οχι πανω απο 200 ευρω :grandpa:)

εγω θα σου απαντησω στο ερωτημα 2

φιλε τα hd καναλια ειναι παρα πολλα σκορπια σε διαφορους δορυφορους

επομενος για εμενα ψαξε για ενα δεκτη να μπορει να κινει moter
ωστε να τα παισεις ολα ακομα και τα feed HD που θα δημοσιευοντε καθημερινα ακομα και στο παρον forum

αυτος που ειπε οτι δεν ειναι πολλα τα hd μαλον δεν θα εχει μεγαλη εμπειρια με τα δορυφορικα δρομενα

επισις hd ειναι το μελλον:operator: για να σε βοηθησω

Ευχαριστω teomad για την απαντηση σου !

Θα ηθελα να παρω απαντηση και για το αλλο ερωτημα απο καποιον , οπως επισεις προτασεις για συγκεκριμενα μοντελα.

Να ρωτησω και κατι ακομα:
Ολοι εσεις που εχετε βαλει ενα δεκτη στο σαλονι, πως βλεπετε δορυφορικα σε αλλα δωματια (κρεβατοκαμαρα)? Ακουσα για ασυρματη λυση που μεταφερει εικονα και ηχο και φυσικα δουλευει και το τηλεκοντρολ.
Εχει κανει κανεις κατι τετοιο ? ακτινοβολια ?
Να τραβηξω καλωδια σε ολο το σπιτι δε λεει !!!

Για τους δεκτες μπορεις να ριξεις μια ματια στα αφιερωματα που εχουν γινει.
Αν θες να δεις και στην κρεβατοκαμαρα και στο σαλονι βαλε lnb με 2 εξοδους και χρησιμοποιησε και 2 δεκτες.
Βεβαια αν βαλεις μοτερ αυτο δεν γινεται.
Οποτε πρεπει πρωτα να αποφασισεις για το ειδος της εγκαταστασης.

Απάντηση: Re: Βοηθεια σε αγορα δεκτη pvr...

Για τους δεκτες μπορεις να ριξεις μια ματια στα αφιερωματα που εχουν γινει.
Αν θες να δεις και στην κρεβατοκαμαρα και στο σαλονι βαλε lnb με 2 εξοδους και χρησιμοποιησε και 2 δεκτες.
Βεβαια αν βαλεις μοτερ αυτο δεν γινεται.
Οποτε πρεπει πρωτα να αποφασισεις για το ειδος της εγκαταστασης.

Συγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι λυση στο ερωτημα που εβαλα, αλλα καινουργια εγκατασταση απο την αρχη. Διπλα εξοδα, διπλες συνδρομες κτλ... ξεφυγαμε !!!
Εγω ρωτησα αν γινεται ασυρματα....

Ευχαριστω teomad για την απαντηση σου !

Θα ηθελα να παρω απαντηση και για το αλλο ερωτημα απο καποιον , οπως επισεις προτασεις για συγκεκριμενα μοντελα.

Να ρωτησω και κατι ακομα:
Ολοι εσεις που εχετε βαλει ενα δεκτη στο σαλονι, πως βλεπετε δορυφορικα σε αλλα δωματια (κρεβατοκαμαρα)? Ακουσα για ασυρματη λυση που μεταφερει εικονα και ηχο και φυσικα δουλευει και το τηλεκοντρολ.
Εχει κανει κανεις κατι τετοιο ? ακτινοβολια ?
Να τραβηξω καλωδια σε ολο το σπιτι δε λεει !!!

Κανεις...?
Δηλαδη ολοι εχετε απο εναν αποκωδικοποιητη σε καθε τηλεοραση ?
Η' βλεπετε μονο σε μια ?
Τελικα παιζει η λυση του "ασυρματου"? εχει κανει καποιος τετοια ιστορια ?

Κανεις...?
Δηλαδη ολοι εχετε απο εναν αποκωδικοποιητη σε καθε τηλεοραση ?
Η' βλεπετε μονο σε μια ?
Τελικα παιζει η λυση του "ασυρματου"? εχει κανει καποιος τετοια ιστορια ?
Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο, η λύση του video sender είναι μονόδρομος. Ο πομπός εκπέμπει συνήθως στα 2,4 GHz και δέχεται παρεμβολές απο άλλες συσκευές που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα, π.χ. από τον φούρνο μικροκυμάτων. Το Wi-Fi λειτουργεί στην ίδια συχνότητα και ίσως και αυτό είναι πρόβλημα. Πάντως αυτές οι συσκευές παρέχουν συνήθως τρία με τέσσερα κανάλια επικοινωνίας και ο μόνος σίγουρος τρόπος καλής λειτουργίας είναι η δοκιμή στο χώρο.
Αν υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών πρέπει να προτιμηθεί κάποιο σετ που λειτουργεί στα 5,8 GHz το οποίο κοστίζει τα διπλά χρήματα από ένα "συμβατικό" των 2,4 GHz. (περίπου 100 ) π.χ.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19637

Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κατεβάσεις δεύτερο καλώδιο, η λύση του video sender είναι μονόδρομος. Ο πομπός εκπέμπει συνήθως στα 2,4 GHz και δέχεται παρεμβολές απο άλλες συσκευές που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα, π.χ. από τον φούρνο μικροκυμάτων. Το Wi-Fi λειτουργεί στην ίδια συχνότητα και ίσως και αυτό είναι πρόβλημα. Πάντως αυτές οι συσκευές παρέχουν συνήθως τρία με τέσσερα κανάλια επικοινωνίας και ο μόνος σίγουρος τρόπος καλής λειτουργίας είναι η δοκιμή στο χώρο.
Αν υπάρχει πρόβλημα παρεμβολών πρέπει να προτιμηθεί κάποιο σετ που λειτουργεί στα 5,8 GHz το οποίο κοστίζει τα διπλά χρήματα από ένα "συμβατικό" των 2,4 GHz. (περίπου 100 ) π.χ.
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19637

Ευχαριστω για την απαντηση !
Να ρωτησω απο ακτινοβολια τι γινεται ?

Να ρωτησω απο ακτινοβολια τι γινεται ?

Εδώ σε θέλω. Το ότι υπάρχει, αυτό είναι σίγουρο. Το πόσο βλαβερή είναι, θα πρέπει να μας το πει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα.
Ειδικά σε χώρους όπου οι ασύρματες μεταδόσεις είναι πολλές. Π.χ. κινητά τηλέφωνα (πάντα υπάρχουν περισσότερα από ένα), ασύρματα τηλέφωνα, wi-fi, video sender, bluetooth και ότι άλλο μου διαφεύγει..

Ακουσα οτι εκπεμπει "χαμηλα" αλλα αυτο δεν μου λεει κατι.
Θα ηθελα να το ακουσω απο το στομα ενος ανθρωπου που ασχολειτε με αυτα, και οχι απο καποιον πωλητη που στην τελικη πρεπει να πουλησει!
Μηπως πρεπει να ανοιξω ενα καινουργιο νημα... ?

Ακουσα οτι εκπεμπει "χαμηλα" αλλα αυτο δεν μου λεει κατι.
Θα ηθελα να το ακουσω απο το στομα ενος ανθρωπου που ασχολειτε με αυτα, και οχι απο καποιον πωλητη που στην τελικη πρεπει να πουλησει!
Μηπως πρεπει να ανοιξω ενα καινουργιο νημα... ?
Ναι, είναι καλύτερα. Ο τίτλος του παρόντος κρύβει τον προβληματισμό, που δεν είναι μόνο δικό σου..

ψάξε να δεις τι εκπέμπει σπίτι σου και στα διπλα σπίτια
και μετά ανησυχείς για το TV link

Απάντηση: Re: Βοηθεια σε αγορα δεκτη pvr...

ψάξε να δεις τι εκπέμπει σπίτι σου και στα διπλα σπίτια
και μετά ανησυχείς για το TV link

Σιγα να μην ανησυχησω και για τους λαθρομεταναστες της Ομονιας !!!!

Το σπιτι δεν εκπεμπει ΤΙΠΟΤΑ εκτος απο ενα ασυρματο τηλεφωνο, ενω τα διπλα σπιτια δεν ξερουν τι παει να πει wifi η' pc.
Επειδη εσυ εχεις την ατυχια να ζεις διπλα στη Nasa πρεπει να ζουμε κι εμεις ?

Sorry φιλε αλλα δεν ειναι απαντηση αυτη.
Ελλαδα ΔΕΝ ειναι μονο η Αθηνα.

Αρα εμενω στην ερωτηση μου, αν ειναι επιβλαβες η ακτινοβολια του εν λογου συσττηματος...

δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος που να έχει κάνει μετρήσεις και πειράματα ώστε να σου πεi αν είναι επιβλαβείς η όχι. Το σίγουρο είναι ότι εκπέμπει πολύ λιγότερο από το κινητό σου (πρέπει να έχεις τέτοιο). Ειδικά αν δεν έχεις καλο σήμα στο σπίτι σου.

δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς και πολύ

Θελω να αγορασω δεκτη pvr με ethernet. Θα συνδεσω τον δεκτη με router και θα πιανω τους 2 γνωστους δορυφορους (Hotbird και Astra) και φυσικα την ακατανομαστη :grandpa:
Θα ηθελα να ρωτησω 2 πραγματα:
1) Μπορω να συνδεσω τον δεκτη με το router ασυρματα μεσω wi-fi ?
2) Αξιζει να αγορασω δεκτη HD ? Γιατι μου ειπανε οτι μονο 3-4 καναλια ειναι HD, οποτε....πεταμενα λεφτα, τουλαχιστον προς το παρον.

Δωστε μου μερικες προτασεις για δεκτες με κυρια χαρακτηριστικα pvr και ιντερνετ (φανταζομαι οχι πανω απο 200 ευρω :grandpa:)
Στο πρώτο ερώτημα σου ... έχω δει εκπομπή και λήψη μεσω AP (access point) αλλα και μεσω video sender ... Βέβαια είναι πολύ γενναια να συνδέσεις αποκωδικοποιητή στο router ... μαλλον δεν έχεις ακούσει τα τελευταία γεγονότα ... προτίμησε τον αλλο γνωστό τρόπο ... :flute::flute:

Στο δέυτερο ερωτημα, δέκτης HD δεν αξίζει κάτω από 400 ευρώ ... και το έχω ψάξειι πολύ το θέμα ... για όποιες απορίες ... ξέρεις τον τρόπο ...

Πολλοί δέκτες HD αξίζουν ακόμα και κάτω από τα 400, όσο για τη σύνδεση του δέκτη στο router άσε να φοβούνται αυτοί που πουλάνε το αντικείμενο....

Ο δέκτης μου είναι συνδεδεμένος στο router και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω.....