Βοήθεια σε αγορά τηλεόρασης

ThaBuddha187

New member
9 October 2015
6
Καλημέρα, βρίσκομαι σε φάση αγοράς τηλεόρασης και έχω κάποιες απορίες τις οποίες ελπίζω να μου λύσετε..

Κοιτώντας για τηλεοράσεις είδα το process rate να το αναφέρει σε "PQI".
Μέχρι σήμερα ήξερα μόνο τα "Hz". Είδα και έναν ακόμη τύπο "PMI".
Γνωρίζετε μήπως τις διαφορές μεταξύ αυτών των τύπων και ποιός είναι καλύτερος;

Ο κύριος σκοπός της τηλεόραση θα είναι να παίζει σαν οθόνη υπολογιστή για gaming, τανίες κλπ. Τηλεόραση βλέπω ελάχιστα.
Κάποιος μου είπε ότι αν την θέλω για gaming πρέπει να κοιτάξω το input lag της, αλλά δεν γνωρίζω πως να το δω αυτό.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2..
αυτή ή αυτή.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ πολύ!

Last edited by a moderator:
Re: Βοήθεια σε αγορά τηλεόρασεις

Ξέχασα να αναφέρω ότι η απόσταση θέασης είναι 2 μέτρα και το budget από 400-600 .

Συγνώμη για το διπλοποστάρισμα, αλλά η επιλογή edit είχε εξαφανιστεί.

Απάντηση: Βοήθεια σε αγορά τηλεόρασεις

Καλωσόρισες. Αν βλέπεις αθλητικά, δες την Samsung H6200. Διαφορετικά, μπορείς να βολευτείς και με κάποια Samsung σειράς 5, μέσα στο budget σου.

Καλημέρα, βρίσκομαι σε φάση αγοράς τηλεόρασης και έχω κάποιες απορίες τις οποίες ελπίζω να μου λύσετε..

Κοιτώντας για τηλεοράσεις είδα το process rate να το αναφέρει σε "PQI".
Μέχρι σήμερα ήξερα μόνο τα "Hz". Είδα και έναν ακόμη τύπο "PMI".
Γνωρίζετε μήπως τις διαφορές μεταξύ αυτών των τύπων και ποιός είναι καλύτερος;

Ο κύριος σκοπός της τηλεόραση θα είναι να παίζει σαν οθόνη υπολογιστή για gaming, τανίες κλπ. Τηλεόραση βλέπω ελάχιστα.
Κάποιος μου είπε ότι αν την θέλω για gaming πρέπει να κοιτάξω το input lag της, αλλά δεν γνωρίζω πως να το δω αυτό.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2..
αυτή ή αυτή.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ πολύ!

Δες εδώ για το lag. Οπως βλέπεις στην κορυφή φιγουράρει η περσινή Sony W705 στην αγορά έχει σχεδόν εξαντληθεί αλλά θα βρείς πιο εύκολα την W706 που είναι ακριβώς ίδια σε ασημί χρώμα.
4Κ τηλεόραση για gaming σημαίνει μεγάλο lag, επιπλέον θες πολύ καλές κάρτες γραφικών για να παίξεις. Για ταινίες παλι προς το παρόν δεν υπάρχει υλικό και θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμη για καθιερωθεί.

Τα πραγματικά Hz στις τηλεοράσεις είναι 50 ή 100 ή 200. Οι εταιρίες χρησιμοποιούν "πλασματικά" Hz με σκοπό να μπερδέψουν τους καταναλωτές και επειδή ο ανταγωνισμός είχε ξεφύγει απο τα λογικά όρια (πχ 50Hz πραγματικα τα παρουσίαζαν ως 400) και θα άρχιζαν και τίποτα μηνύσεις, εφηύραν αυτούς τους ορους τυπου PQI όπου το Ι = Index και πλέον δεν χρησιμοποιούν τον όρο Hz. Αυτό το προσθέτουν κάποια καταστήματα για να ενισχύσουν το μπέρδεμα.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα και εγώ -bye-

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις αλλά ο λόγος που δεν θέλω Full HD αλλά UHD είναι η μέγιστη ανάλυση.
Δυστυχώς για την Samsung UE40JU6000 που με ενδιαφέρει δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες για το input lag της. Τηλεφώνησα σήμερα στην Samsung και μου είπαν ότι θα το ψάξουν και θα με καλέσουν, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να με πάρουν πίσω.

Για όσες μπορώ να βρώ πληροφορίες για το input lag είναι μεγαλύτερες σε ίντσες και αρκετά ακριβότερες σε τιμή..

Μήπως τυχόν έχει κάποιος την ίδια τηλεόραση ώστε να μας πει πως είναι όταν παίζει παιχνίδια;

Δυστυχώς το budget είναι περιορισμένο στα 600 , το μέγιστο 650 με πολύ παντόφλα από την γυναίκα :p
Ευχαριστώ και πάλι!

4Κ τηλεόραση για gaming σημαίνει μεγάλο lag, επιπλέον θες πολύ καλές κάρτες γραφικών για να παίξεις.
Γιατί λες ότι τηλεόραση με 4Κ έχει lag; Έτσι πάει; Συγνώμη αν είναι χαζή ερώτηση αλλά είμαι λίγο άσχετος επί του θέματος.
Όσον αφορά την κάρτα γραφικών ήδη είμαι καλά και κάποια στιγμή θα γίνει και εκεί αναβάθμιση.

Απάντηση: Βοήθεια σε αγορά τηλεόρασεις

Η "μέγιστη ανάλυση" είναι πρακτικά άχρηστη, εφόσον δεν θα διακρίνεις την διαφορά...

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Γιατί λες ότι τηλεόραση με 4Κ έχει lag; Έτσι πάει; Συγνώμη αν είναι χαζή ερώτηση αλλά είμαι λίγο άσχετος επί του θέματος.
Όσον αφορά την κάρτα γραφικών ήδη είμαι καλά και κάποια στιγμή θα γίνει και εκεί αναβάθμιση.

Σκέψου το εξής: Ενας κατασκευαστής πουλάει στην ίδια περίπου τιμή μια 40ρα fullhd και μια 40ρα 4Κ. Η το αφεντικό τρελάθηκε ή για να αντισταθμίσει το αυξημένο κόστος του 4Κ έχει κάνει οικονομία αλλού..

Σίγουρα αν δώσεις τα διπλά θα βρείς καλή εικόνα και χαμηλό lag σε 4Κ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας παιδιά.. θα πάω αύριο μάλλον να δω μερικές tv και από κοντά και ελπίζω να καταλήξω στην καλύτερη δυνατή επιλογή!