Βοήθεια σε αρχάριο για 5.1 σύστημα για ταινίες και μουσική

Giorgos_86

New member
13 January 2015
4
Κύπρος
Παιδία σας καλημερίζω.

Ενδιαφέρομαι να αρχίσω το "χτίσιμο" του δικού μου 5.1. Επισκέφτηκα ένα μαγαζί εδώ στην Κύπρο όπου διαμένω και μετά από συζήτηση σχετικά με το ολικό μπάτζετ (~ 2.000 - 2.500), ο μαγαζάτορας μου έκανε την ακόλουθη πρόταση για να αρχίσω το σύστημά μου:

Receiver: Pioneer VSX 924

Front Speakers: Q Acoustics Concept 20

Sub-woofer: Rel T5

Θα ήθελα την άποψη σας όσο αφορά αυτό το set up. Στο μέλλον προτίθεμαι να αγοράσω ακόμη δυο μεγάφωνα Q Acoustics Concept 20 για πίσω και ένα κεντρικό μάλλον από την Q Acoustics για να ολοκληρώσω το 5.1

Δεν είναι κακή η πρόταση που σου έκανε. Αλλά θεωρώ ότι το κεντρικό ηχείο είναι αρκετά βασικό, μην το αφήσεις για το μέλλον. Ειδικά στα χρήματα που διαθέτεις.

Εχω συνδυασμό pioneer + q acoustics κ εκτός του οτι "τσιρίζουν" λιγο για μουςικη κ με κουράζουν σε ακροάσεις άνω της μιας ώρας ειμαι αρκετά ευχαριστημένος. Ο 924 ειναι ελβετικός σουγιάς με λιγο περίπλοκο μενου βεβαια.

Επι της πρότασης που σου έγινε δεν ειμαι σίγουρος οτι με εναν πολυ κάναλο ενισχυτή της κατηγορίας του 924 θα ακούσεις την διαφορά στον ήχο που θα σου προσφέρουν τα concept σε σχεςη με τα απλά 2020i για παράδειγμα. Ισως ετςι σώσεις μερικά χρήματα για κεντρικό ηχείο που ειναι απαραίτητο για ταινίες, σειρές.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα επισκεφτώ ξανά το μαγαζί να δω τι παίζει σε κεντρικό μεγάφωνο. Θεωρώ πως είναι καλύτερα να "επενδύσω" λίγο περισσότερα σε καλύτερα μεγάφωνα τα οποία θα τα έχω και στο μέλλον που ίσως αποφασίσω να πάρω και ένα δικάναλλο ενισχυτή μόνο για μουσική.

οταν λες concept 20 για μπροστινα εννοεις τα 2050ι η τα 2020ι ?
εχω ολη την σειρα 20 και εχω δοκιμασει για μπροστα και τα 2050ι και τα 2020ι σε μικρο χωρο 11.5 τ.μ
τα 2050ι ειναι με διαφορα πολυ ανωτερα απο τα 2020ι. σου προτεινω ανεπειφυλακτα τα 2050 για μπροστινα!