Βοήθεια σε εγκατάσταση παράκεντρης λήψης

fanatikos_hd

New member
14 June 2010
20
Καλησπέρα στο forum.
Ζητώ τις προτάσεις για την εγκατάσταση παράκεντρης λήψης 5 δορυφόρων με πιάτο 1.20 που διαθέτω.
Συγκεκριμένα θέλω να πιάσω (east) 7,9,13,19,42.
Ποιον πρέπει να κεντράρω και τα σιδεράκια θέλουν πολύ λύγισμα για να έχω το τόξο;
Γενικά ποια είναι η διαδικασία για να πιάσω παράκεντρα τους υπόλοιπους 4 δορυφόρους;
Για να εντοπίζω τους δορυφόρους διαθέτω ένα απλό satfinder.

Σας Ευχαριστώ. :2thumb22sup:

Λογικά θα βγει αλλά με πολλές απώλειες στα άκρα.
Σε μένα κέντραρα στις 23.5Ε κ με πιάτο 1μ. (το μεγαλύτερο ενδέχεται να είναι κ μειονέκτημα)
Στην δικιά σου περίπτωση καλύτερα ένα wavefrontier.

Λογικά θα βγει αλλά με πολλές απώλειες στα άκρα.
Σε μένα κέντραρα στις 23.5Ε κ με πιάτο 1μ. (το μεγαλύτερο ενδέχεται να είναι κ μειονέκτημα)
Στην δικιά σου περίπτωση καλύτερα ένα wavefrontier.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το wavefrontier το αποκλείω γιατί διαθέτω ήδη το 1.20 πιάτο. Επίσης σκέφτομαι να κεντράρω τον 19.
Σχετικά με τον εντοπισμό των δορυφόρων επειδή από ότι είδα έχεις δυνατή εμπειρία, ακολουθείς κάποια διαδικασία συγκεκριμένη;.
Δηλαδή πώς ξέρεις που βρίσκεται ο εκάστοτε δορυφόρος στο πιάτο ώστε να το δει το κάθε παράκεντρο lnb; Ή δουλεύεις στα τυφλά και ότι πιάσει όσο μετακινείς κάθε lnb ;
Κάτι ακόμα, μήπως υπάρχουν σε κάποιο e-shop ράγες για να πιάσω τόξο εύρους 45 μοιρών.

Καλό είναι να κεντράρεις στον κοντινότερο δορυφόρο στον γεωγραφικό νότο της περιοχής σου.
23.5 για άξονα Αθήνα -θεσ/νίκη, για άλλες περιοχές της Ελλάδος αλλάζει. 'Εχω εξηγήσει τον λόγο στο θέμα με την εγκατάσταση μου.
Αφού βρεις που θα κεντράρεις τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους, όρεξη αν έχεις κ μηχανήματα δίπλα στο πιάτο(ρεύμα-δέκτη-τιβι τουλάχιστον).
Ράγες υπάρχουν έτοιμες για συγκεκριμένα κάτοπτρα (π.χ Gibertini) αλλιώς diy.

Για να πιάσεις ικανοποιητικά turksat, το κέντρο πρέπει να είναι 28.5. Αλλά έτσι από την άλλη μεριά πας μέχρι hotbird. Ο Λευτέρης τα είπε μαι χαρά.

Ξεχνάς εύκολα.

Ναι εχεις δικιο. Τωρα θυμηθηκα οτι και εγω με κεντρο 19 επιανα παρακεντρα 39.
Αλλα πανε 5 χρονια τωρα που εχω μοτερακι και τα ξεχασα τα μουλτι.
Συμπαθατε με. (Ψιλογερασαμε κι ολας)