Βοήθεια σε επιλογή ενισχυτή και λοιπών

Λέω να μείνω κάτω από τα 450, γιαυτό και κοιτάζω αυτά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν υπάρχει γενικος κανόνας. Πρέπει να δεις μεμονομένα για κάθε sub μέτρηση και review.

Εγώ το έχω γράψει και κάπου αλλού sub στη μικρή κατηγορία
θα έπερνα πρώτα SVS SB/PB1000, μετα θα κοιτούσα τα XTZ 1x.17 και μετά τα ELAC Debut S1xQ

Νομίζω ότι ανεβαίνουμε πολύ σε κόστος.

Το κοιτάζω από δώ , το κοιτάζω από κει, αλλά δεν μου βγαίνει. Πρέπει να είναι η Γεωργία Βασιλειάδου των subwoofer. Πώς να το βάλω στο σαλόνι;

χαχαχα
Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός πάντως https://www.youtube.com/watch?v=R4o13mNmlaA
χαχα

Γιατί βρε δεν είναι και κανα τέρας μεγέθους. Μια χαρά φαίνεται
649235858_thumb_3776827381119b6af8002d40eac353c7.jpg

Τα άλλα τι νομίζεις πως είναι; Έργα τέχνης? Αν δεν είσαι τίποτα basshead, θα σου πρότεινα αυτό που έχω και γω, το Q Acoustics 7070si. Δεν θα σου κάνει το σπίτι να τρέμει λες και είσαι στα village αλλά έχει άφθονη δύναμη και είνα εξαιρετικά γρήγορο και δυναμικό ακόμα και στη μουσική. Αν έχεις και με αυτό προβήματα με την κυρά τότε δέξου το ενδεχόμενο να μην έχεις καθόλου sub χαχαχα

ΥΓ. επειδή είμαι και γω στην αναζήτηση για ενισχυτή, μόλις προχθές έμαθα ότι η καινούρια σειρά των Yamaha θα έχουν PEQ έως και 15.6hz.

χαχα , ωραίος. Αυτό πάντως με το μπουσούλημα το ήξερα και είμαι έτοιμος (μαξιλαράκια στα γόνατα κλπ). Το δικό σου είναι κόσμημα μπροστά στο sds10. Αυτό που με χαλάει δεν είναι το μέγεθος, κάπου θα το στριμώξω, αλλά τα άσχημα ποδαράκια και η απομίμηση μαύρου ξύλου. Τα SVS SB1000 και XTZ 12.17 σε piano black είναι από τα πιο όμορφα που έχω δει και σε απόδοση από τα reviews φαίνονται super. Το κόστος όμως ...
ΥΓ Από ενισχυτή εγώ καλύφθηκα με τον DENON. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές σε σχέση με το εξωτερικό, πχ ο denon 2200 545 ευρώ εδώ και 289 λίρες στην Αγγλία ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Βοήθεια σε επιλογή ενισχυτή και λοιπών

Κρίσιμη απορία: σε τι εντάσεις "στρώνουμε τα ηχεία" και για πόσες ώρες;

Μέχρι εκεί που δεν ακούς παραμορφώσεις,καλό είναι να μην τα οδηγούμε στο όριο!

Απορία:
Έχω συνδέσει τον DENON με τη SONY BRAVIA στη θύρα ARC HDMI. Τα υπόλοιπα (ΟΤΕ TV-NOVA-PLAYSTATION) εξακολουθώ να τα έχω στις υπόλοιπες θύρες HDMI της τηλεόρασης. Μήπως το σωστό είναι να να τις συνδέσω όλες στον DENON και από εκεί να πηγαίνουν στην τηλεόραση με το ARC;

Απάντηση: Re: Βοήθεια σε επιλογή ενισχυτή και λοιπών

Απορία:
Έχω συνδέσει τον DENON με τη SONY BRAVIA στη θύρα ARC HDMI. Τα υπόλοιπα (ΟΤΕ TV-NOVA-PLAYSTATION) εξακολουθώ να τα έχω στις υπόλοιπες θύρες HDMI της τηλεόρασης. Μήπως το σωστό είναι να να τις συνδέσω όλες στον DENON και από εκεί να πηγαίνουν στην τηλεόραση με το ARC;

Εννοείται, διαφορετικά δεν γίνεται να ακούς πολυκάναλο ήχο από OTE TV, Nova, Playstation,
Ο ενισχυτής σου υποστηρίζει HDMI passthrough οπότε και κλειστός να είναι, θα περνάει ήχος και εικόνα.
Απλά τσέκαρε οτι είναι ενεργοποιημένο (το passthrough) σε όλους τις εισόδους:
http://manuals.denon.com/AVRX2200W/EU/EN/GFNFSYkabkahie.php
By default είναι ενεργοποιημένο για το πρώτο HDMI (CBL/SAT).

Ευχαριστώ :a0210:, είναι πολύτιμη η βοήθεια, γιατί προς το παρόν είμαι λίγο χαμένος. Είναι smart η tv, είναι smart o DENON, μόνο εγώ δεν αισθάνομαι smart τελευταία.

Παρεμπιτόντως, με την ολοκλήρωση των αγορών, το σύστημα πλέον έχει ως εξής:
DENON X2200W
DALI ZENSOR VOKAL
DALI ZENSOR 3
DALI ZENSOR 1
SVS SB1000

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια σε επιλογή ενισχυτή και λοιπών

Εννοείται, διαφορετικά δεν γίνεται να ακούς πολυκάναλο ήχο από OTE TV, Nova, Playstation,
Ο ενισχυτής σου υποστηρίζει HDMI passthrough οπότε και κλειστός να είναι, θα περνάει ήχος και εικόνα.
Απλά τσέκαρε οτι είναι ενεργοποιημένο (το passthrough) σε όλους τις εισόδους:
http://manuals.denon.com/AVRX2200W/EU/EN/GFNFSYkabkahie.php
By default είναι ενεργοποιημένο για το πρώτο HDMI (CBL/SAT).

Πάντως τώρα που το ξαναδοκίμασα βλέπω ότι και έτσι όπως είναι, παίζει πολυκάναλα στον ΟΤΕ ΤV. Δεν μπορώ να καταλάβω αν ποιοτικά είναι χειρότερος ο ήχος αλλά παίζει. Δεν ξέρω αν έτσι επηρρεάζονται άλλες λειτουργίες (όπως για παράδειγμα κάποιες φορές -χωρίς προφανή λόγο- παίζει ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης μόνο).