Βοήθεια σε επιλογή Subwoofer.

aristidis

Established Member
10 November 2007
178
Γλυφάδα
Βάση του ηχοσυστήματος που έχω (βλέπε signature), μου λείπει ένα subwoofer. Συνήθως βλέπω HD τηλεόραση και blue ray ταινίες.
Το σαλόνι όπου είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 6x4.5 μέτρα.. και ενώνεται με ένα άλλο σαλόνι περίπου το ίδιο μέγεθος (χωρίς διαχωριστικό...άρα μπορεί να έχει ηχώ).
Το βιντεο-ηχο-συστήμα είναι στο πρώτο σαλόνι.

Ευχαριστώ.
Άρης

Πιθανότατα δεν θα έχει ηχώ απο το sub. Oι χαμηλές συχνότητες "κινούνται" κυρίως στα δομικά υλικά.
(α) απορροφούνται (εν μέρη) απο καναπέδες - προλυθρόνες
(β) εκτονώνονται (μηχανικά) σε πόρτες / κλειστά ντουλάπια / τζαμαρίες... αυτό το καταλαβαίνεις απο τα τριξίματα, και
(γ) "συσωρεύονται" σε γωνίες, ράφια, σύνθετα δημιουργώντας στάσιμα και απώλειες/ακυρώσεις.

Τα ηχεία σου κατεβαίνουν χαμηλά και αποδίδουν γενναία μπάσα, αν δεν έχεις διαπιστώσει κάτι από τα παραπάνω, πιθανότατα θα τοποθετηθεί εύκολα και το sub.
Aν νοιώθεις ήδη κάτι από τα παραπάνω, απλά θα ταλαιπωρηθείς λίγο στη τοποθέτηση.

Καλό είναι τα ηχεία και το sub να ηχοβολούν στη μεγάλη διάσταση. δηλαδή αυτή που είναι ανοιχτή (συνέχεια σε άλλο σαλόνι)

Σε κάθε περίπτωση όχι μικρότερο απο 12άρι.

velodyne ή sunfire ή κάτι άλλο δεν έχω ιδέα (είναι τόσοι οι παράγοντες που μόνο με specs δεν βγαίνει άκρη).
Πάρε ότι μπορείς καλύτερο βάση ενισχυτή του sub (πολλά watt) και reviews [ταχύτητα woofer, καθαρή αναπαραγωγή (όχι ουρές κτλ), προσφερόμενες ευκολίες (αποκοπή, επιλογές φάσης, auto stand by κτλ)]

καλή τύχη! :grandpa: