Καλησπέρα φίλοι μου θα ήθελα να παραθέσω το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Κατ' αρχήν έχω μια τηλεόραση plasma της Samsung 42 ιντσων σειρας 4. Η συγκεκριμένη τηλεόραση έχει ψηφιακό δέκτη mpeg-2 και όχι mpeg-4 πράγμα που με ανάγκασε να αγοράσω έναν εξωτερικό ψηφιακό αποκωδικοποιητή της Turbo-X απο το Πλαίσιο με HD δυνατότητα και έξοδο HDMI. Να προσθέσω στο σημείο αυτό ότι στο όλο σύστημα παρεμβάλεται και το παλαιό dvd recorder της sony που έχω χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη εννοείται...Η συνδεσμολογία που έχει γίνει για την δρομολόγηση του σήματος της κεραίας για τις συσκευές αυτές είναι ώς εξής: Από την πρίζα του τοίχου στο dvd recorder στη συνέχεια στον ψηφιακό αποκωδικοποιητή και τέλος στην τηλεόραση.
Το πρόβλημα: αρκετές φορές όταν θέλω να δώ ψηφιακά τα κρατικά κανάλια απο τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης μου παρουσιάζονται έντονα pixels και κάποιες φορές γράφει "χωρις σήμα". όταν απλά ανοίξω τον εξωτερικό αποκωδικοποιητή (απο κατάσταση standby σε on) η εικόνα φτιάγνει. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα βέβαια και επιπρόσθετα να πώ οτι στον δείκτη ποιότητας-έντασης σήματος του εξωτερικού αποκωδικοποιητή για τα κρατικά κανάλια είναι στο 50% ενώ την ίδια στιγμή στα ιδιωτικά κανάλια είναι 85-90%. Καταλαβαίνω οτι πρόκειται για ποιότητα εκπεμπόμενου σήματος απο το κρατικό δίκτυο, εγώ μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Το πρόβλημα: αρκετές φορές όταν θέλω να δώ ψηφιακά τα κρατικά κανάλια απο τον ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης μου παρουσιάζονται έντονα pixels και κάποιες φορές γράφει "χωρις σήμα". όταν απλά ανοίξω τον εξωτερικό αποκωδικοποιητή (απο κατάσταση standby σε on) η εικόνα φτιάγνει. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα βέβαια και επιπρόσθετα να πώ οτι στον δείκτη ποιότητας-έντασης σήματος του εξωτερικού αποκωδικοποιητή για τα κρατικά κανάλια είναι στο 50% ενώ την ίδια στιγμή στα ιδιωτικά κανάλια είναι 85-90%. Καταλαβαίνω οτι πρόκειται για ποιότητα εκπεμπόμενου σήματος απο το κρατικό δίκτυο, εγώ μπορώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Last edited: