Βοηθεια σε νεο μελος

sotvet

New member
16 December 2007
3
Παιδια καλησπερα σας,

Νεο μελος αν και σας παρακολουθω απο καιρο, αποφασισα να ζητησω τα φωτα σας μιας και από ότι έχω διαπιστώσει "προσφέρεται" υποστηριξη στα... νεόκοπα και άπειρα νέα μελη.

Εδω και μερικους μηνες εχω αλλαξει στρατοπεδο μιας και ειμαι ευτυχης κατοχος ενος macmini.

Τα προβληματα που εχω το τελευταιο καιρο εντοπιζονται στο οτι δεν μπορω να "τρέξω" αρχεια τυπου rar wmv κλπ. Υπαρχει καποιος player που μπορει να τα παιξει ολα? Το quicktime παντως που ειναι ενσωματομενο δεν τα παιζει.

Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι πολλες σελιδες δεν μου τις ανοιγει σωστα ή αλλες δεν μου τις ανοιγει καθολου.
πχ http://www.galanissportsdata.com/
Αυτη τη σελιδα δεν μου την ανοιγει ουτε το safari ουτε το firefox.

Eυχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια και καλως σας βρηκα.

Για τα rar αρχεία χρησιμοποιώ το UnrarX και δεν έχω παράπονο. Τα wmv είμαι σχεδόν βέβαιος ότι τα "παίζει" ο VLC player. To link που δίνεις λειτουργεί κανονικά στον Safari μου, δοκίμασε να τον αναβαθμίσεις στην έκδοση 3. Αυτά από την μικρή εμπειρία μου με το macbookάκι μου.

καλως ηλθες!
1_ αρχεια rar ειναι συμπιεσμενα αρχεια και μπορεις να κατεβασεις το freeware UnrarX
2_ μπορεις να κατεβασεις το Perian για να παιζει ο quicktime ολους τους τυπους αρχειων ή το VLC
3_ περι σελιδων δεν ξερω τι γινετε οταν λες δεν ανοιγουν σωστα τι ενοεις?
θα σου ελεγα να βαλεις firefox αλλα εχεις ειδη απο οτι γραφεις

Για τα 2 πρώτα θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες :ernaehrung004:

Την σελίδα την άνοιξα κανονικά με firefox..Αν μπορείς δώσε μας περισσότερες λεπτομέρειες ποια εκδοση τρέχεις κτλ....

Επειδη ουτε και σε μενα ανοιγει αυτη η σελιδα http://www.galanissportsdata.com/ (ουτε με safari ουτε με firefox) μπορειτε να μου πειτε πως κοιταω τι εκδοσεις εχω εγω μηπως χρειαζονται αναβαθμιση?

firefox/Περι Mozilla Firefox (για να δεις την εκδοση)

βοήθεια/έλεγχος για ενημερώσεις

υγ
μου ανοιγει και με τους δυο
firefox 2.0.0.11
safari 3.0.4

Last edited:
Όπως πολύ σωστά σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, με το VLC μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε αρχείο.
Όσον αφορά τις σελίδες που λες, δεν ξέρω γιατί δεν σου φορτώνουν, εγώ άνοιξα αυτή που λες κ με safari κ με firefox, δες στα συνημμένα.
:ernaehrung004:

Attachments

• firefox2.jpg
    firefox2.jpg
    147.9 KB · Views: 10
Last edited:
Thanks guys. θα κοιταξω αργοτερα (ειμαι ακομα γραφειο, σε pc) τι εκδοση εχω και ελπιζω να το ρυθμισω. By the way το vlc νομιζα οτι δεν παιζει rar και ετοιμαζομουν να κατεβασω και εγω το UnrarX που ανεφερε ο Δαμιανος.
.
.
.
Sotvet καλως ηρθες.

Thanks guys. θα κοιταξω αργοτερα (ειμαι ακομα γραφειο, σε pc) τι εκδοση εχω και ελπιζω να το ρυθμισω. By the way το vlc νομιζα οτι δεν παιζει rar και ετοιμαζομουν να κατεβασω και εγω το UnrarX που ανεφερε ο Δαμιανος.
.
.
.
Sotvet καλως ηρθες.

To vlc ΔΕΝ παίζει rar, είναι για αρχεία βίντεο! Οπότε κατέβασε και το UnrarX...έτσι κι αλλιώς τσάμπα είναι!

ετσι πληροφοριακα σας λεω οτι εμενα η σελιδα που συζηταμε δεν ανοιγει και εχω τον safari 3.0.4. Νο big deal, εχω αλλο θεμα πιο σπαστικο.

Οταν κανω browsing πολλες φορες βιαζομαι. Τυχαινει σε ολους μας να θελουμε πχ να κλεισουμε μια σελιδα να κινουμε γρηγορα το βελακι στο χ, να παταμε βιαστικα, να μην την παιρνει αμεσως την εντολη και να ξαναπαταμε. Στο pc του γραφειου κανενα προβλημα. Αν συμβει αυτο ομως στο macmini, βραστα. Βγαινει η γνωστη μπαλιτσα η οποια δεν σταματαει ποτε να γυριζει με αποτελεσμα να πρεπει να κανω συνεχεια force quit.

Απο την περιγραφη μου καταλαβαινετε οτι δεν ειμαι και αυθεντια :flipout: στο αντικειμενο αλλα το παλευω.

Εκανα και ενα Disk Utility -> Repair Permitions , κινειται πιο γρηγορα αλλα η μπαλιτσα...μπαλιτσα!

any ideas?

Εχω το mini προηγουμενης γενιας (core duo 1,8). Δεν το εχω πειραξει αρα πρεπει να ειναι με 512 μνημη. Οποτε ετσι εξηγουνται ολα Μιχαλη....

Μετα τις γιορτες θα προχωρησω στην αγορα imac 2.4. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα αν θα ειναι το 20αρι ή το 24αρι. Εχω βαρεθει την μπαλιτσα οπως εχω βαρεθει να περιμενω και ωρα να νου ανοιξουν καποιες εφαρμογες (πχ iphoto, photoshop etc). Ελπιζω με το imac να ειμαι σφαιρα.

Ειναι απαραιτητο λες να παρω και εκει εξτρα μνημη??

Κ εγώ το mini 1.83 είχα πριν πάρω το mac book pro. Του είχα βάλει παραπάνω 1gb μνήμη + 256mb από τα 512mb που είχε, το είχα πάει στα 1.3gb μνήμη. Με αυτήν έπαιζε μια χαρά, πολύ γρήγορα σε όλες τις εφαρμογές, η 'ρόδα' έβγαινε πολύ σπάνια.
Όταν πάρεις τον iMac φρόντισε να έχει 2gb μνήμη. Νομίζω ότι κάποια μοντέλα έχουν όταν τα αγοράσεις ενώ άλλα στα 1gb.

Απάντηση: Re: Βοηθεια σε νεο μελος

Εχω το mini προηγουμενης γενιας (core duo 1,8). Δεν το εχω πειραξει αρα πρεπει να ειναι με 512 μνημη. Οποτε ετσι εξηγουνται ολα Μιχαλη....

Μετα τις γιορτες θα προχωρησω στην αγορα imac 2.4. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα αν θα ειναι το 20αρι ή το 24αρι. Εχω βαρεθει την μπαλιτσα οπως εχω βαρεθει να περιμενω και ωρα να νου ανοιξουν καποιες εφαρμογες (πχ iphoto, photoshop etc). Ελπιζω με το imac να ειμαι σφαιρα.

Ειναι απαραιτητο λες να παρω και εκει εξτρα μνημη??

Όπως λες και συ, με τα 512 εμφανίζονται καθυστερήσεις. Με έξρα μνήμη αλλάζει η συμπεριφορά του μηχανήματος.Μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο.

Παιδιά καταρχήν Χρόνια Καλά και Πολλά. Εν συνεχεία συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά επικρατούν ειδικές συνθήκες στο σπίτι μου τον τελευταίο καιρό και χρόνος για το mac δεν υπάρχει. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την ανταπόκριση. Δεν πρόλαβα να διαβάσω τις συμβουλές σας και τα μνμ σας, όμως ελπίζω από αύριο να μπορέσω να ασχοληθώ με το θέμα.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ και θερμές ευχές για το 2008!