βοηθεια σε σχεση με τον τροπο συνδεσης 5.1 συστηματος με την τηλεοραση

greg79

New member
25 June 2016
8
Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας αν είναι εύκολο .....έχω μια τηλεόραση [h=1]SONY KDL-26EX550 26'' την οποία θέλω αν γίνεται φυσικά να την συνδέσω με ένα παλιό σύστημα 5.1 με dvd player (όχι κάτι ιδιαίτερο της amstrad) . θα ανεβάσω και τις φωτό από τις υποδοχές που έχουν .[/h]Δεν ξέρω αν έχω κάνει post στο σωστό section του FORUM για αυτό να με συγχωρείτε αλλά θέλω την βοήθεια σας.
20160625_203846.jpg20160625_203947.jpg20160625_204117.jpg20160625_204122.jpg

Απο το λίγο που εψαξα το amstrad δε βλέπω να έχει line in. Αρα αναλογικό ήχο απο την τηλεοραση δε μπορείς να στειλεις μάλλον. Δεν ξέρω τα δυο δεξιά rca τι είναι. Η οπτική που έχει το amstrad είναι είσοδος ή έξοδος;

Καλησπέρα, ο εύκολος να τα συνδέσεις είναι με ένα καλώδιο σκαρτ. Και στέλνεις εικόνα και ήχο στην τηλεόραση. Νομίζω όμως ότι με 3 καλώδια στις υποδοχές που λέει
cr, cb,y με τα αντίστοιχα της τηλεόρασης (το κόκκινο στο κόκκινο, το πράσινο στο πράσινο και το κίτρινο στο κίτρινο) μπορείς να έχεις καλύτερη εικόνα. Αν θέλεις να στείλεις και τον ήχο από την τηλεόραση στον ενισχυτή για να ακούς τα τηλεοπτικά κανάλια από τα ηχεία θέλεις ένα optical καλωδιο από την τηλεόραση στη optical υποδοχή του ενισχυτή ( λογικά είναι optical in αλλά ψαξτο λίγο)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν κάνει edit από κινητο. Το κόκκινο στο κόκκινο, το πράσινο στο πράσινο και το Μπλε στο ΜΠΛΕ

Απο το λίγο που εψαξα το amstrad δε βλέπω να έχει line in. Αρα αναλογικό ήχο απο την τηλεοραση δε μπορείς να στειλεις μάλλον. Δεν ξέρω τα δυο δεξιά rca τι είναι. Η οπτική που έχει το amstrad είναι είσοδος ή έξοδος;

Δοκιμασα να συνδεσω με optical αλλα δεν δουλεψε δεν ξερω γιατι , δεν λεει αν ειναι optical in -out

το μονο που καταφερα ειναι να παρω ηχο απο την υποδοχη ακουστικων που εχει η τηλεοραση και το συνδεσα και πηρα ηχο ομως 2.1

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μονο αυτο εχει μεινει να δοκιμασω

βασικά δεν είναι ένα 5.1 σύστημα αλλά ένα dvd player με 5.1 αναλογικές εξόδους.
H σύνδεση που μπορείς να κάνεις με την τηλεόραση είναι αναλογική 2 καναλιών είτε με καλώδιο scart είτε με rca.

Και μάλλον για να πάρεις σωστό ήχο θα πρέπει να μπεις και στα μενού του player.

Re: Απάντηση: βοηθεια σε σχεση με τον τροπο συνδεσης 5.1 συστηματος με την τηλεοραση

Απλά τα πράγματα.
Δεν έχεις τον κατάλληλο ενισχυτή,μεταξύ τηλεόρασης και dvd

Καταλαβα ....αν παρω εναν ενισχυτη αυτα τα ηχεια με το subwoofer μπορω να τα χρησιμοποιησω;

Απο ενισχυτη τι να κοιταξω ; τι προτεινετε

Re: Απάντηση: βοηθεια σε σχεση με τον τροπο συνδεσης 5.1 συστηματος με την τηλεοραση

εχω αυτα που ηρθαν μαζι με το dvd player της ιδιας εταιρειας και για ενισχυτη δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα οσο γινεται οικονομικος δεν εχω τρελες απαιτησεις απλα να εχω εναν αξιοπρεπη ηχο

Έριξα μια ματιά και αυτό που κατάλαβα είναι ότι από τη στιγμή που η τηλεόραση δεν υποστηρίζει 5.1,δεν πρόκειται να παίξει το dvd
Με δισκάκι dvd όμως πρέπει να παίζει 5.1

εχω αυτα που ηρθαν μαζι με το dvd player της ιδιας εταιρειας και για ενισχυτη δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα οσο γινεται οικονομικος δεν εχω τρελες απαιτησεις απλα να εχω εναν αξιοπρεπη ηχο

Πρώτα πρέπει να μας ξεκαθαρίσεις τι σύνδεση θέλεις να πετύχεις διότι μας μπέρδεψες.
Και δεύτερο να βάλεις και μια φωτογραφία από τα ηχεία να δούμε αν είναι ενεργά 5.1

ναι σωστα παιζει με το dvd

Απάντηση: Re: Απάντηση: βοηθεια σε σχεση με τον τροπο συνδεσης 5.1 συστηματος με την

Πρώτα πρέπει να μας ξεκαθαρίσεις τι σύνδεση θέλεις να πετύχεις διότι μας μπέρδεψες.
Και δεύτερο να βάλεις και μια φωτογραφία από τα ηχεία να δούμε αν είναι ενεργά 5.1

Το αποκλείω να είναι ενεργά

ουσιαστικα θελω να αξιοποιησω τα ηχεια που εχω και να περασω τον ηχο της τηλεορασης μεσα απο τα ηχεια . Σας ανεβαζω και φωτο των ηχειων

Επάνω στο sub θα πηγαίνουν τα RCA. Αν έχει καμιά οπτική, σώθηκες. Αλλά το κόβω απίθανο.

Δύο αναλογικές είσοδοι δηλαδή, μια 5.1 και μια 2.0 έχει.

H TV δεν έχει αναλογική έξοδο ήχου. Δεν ξέρω μήπως μπορέσεις να κάνεις κανένα κόλπο με SCART σε RCA για δικάναλο ήχο βέβαια ή 2.1 όπως θα προκύπτει από το sub.

Ωραία από το scart της τηλεόρασης θα χρειαστείς ένα καλώδιο scart το rca για να κάνεις την σύνδεση στο AUX τον ενεργών σου ηχείων.

scart_to_rca_cable.jpg