Βοήθεια στη συνδεσμολογία (και πάλι)

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Γεια σας,

έχω μια samsung LE40R86BD η οποία διαθέτει πληθώρα συνδέσεων (3 hdmi, 2 scart, 2 audio outs, έξοδο συνιστωσών, digital audio out κ.α).
Ως παλαιότερο μοντέλο όμως δε διαθέτει mpeg4, οπότε τη συνδέω με τον lifeview lv6tboxhd (http://www.notonlytv.net/pdf/qi_lv6tboxhd.pdf) το οποίο έχει 1 scart και 1 hdmi αλλά όχι audio out.
Ο ενισχυτής που τα συνδέω είναι πολιός και δεν έχει hdmi.
Μια ματιά των εξόδων/εισόδων του βλέπετε εδώ

PrDt5TugdTIAAAAASUVORK5CYII=

Το ερώτημα είναι αν μπορώ να βλέπω ταινίες και να ακούω ήχο από τον ενισχυτή.

Σύνδεσα την tv με τον αποκωδικοποιητή μέσω hdmi και από εκεί και μετά κάνω τις εξής δοκιμές:
α) Συνδέω το Audio L, R από το Video-In της TV στο LD/TV του ενισχυτή. Δεν ακούγεται τίποτα. Γιατί;

TQAAAAASUVORK5CYII=

β) συνδέω πάλι το το Audio L, R από το πίσω μέρος της tv στην ίδια σύνδεση. Τώρα ο ήχος που βγαίνει από τα ηχεία της tv απλά επαναλαμβάνεται από τον ενισχυτή. Εάν χαμηλώσω την ένταση στην tv δεν ακούγεται τίποτα. Φυσικά δεν είναι αυτό που θέλω
XqmdPn2EI6u3hKZp35VcCCkCsgALgiWgFAIFAIBCxBQoAAoFANihQABAIBLJBgQKAQCCQDQoUAAQCgWxQoAAgEAhkgwIFAIFAIBsUKAAIBALZoPwP7dVHYmqXfIYAAAAASUVORK5CYII=

γ) κάνω το ίδιο με πριν αλλά παίρνω ήχο από το scart της tv (με ένα καλώδιο scart to 6 rca). Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με το (β).

δ) Βγάζω το scart από την tv και το βάζω στο scart του αποκωδικοποιητή. Η σύνδεση με τον ενισχυτή παραμένει ως έχει με το (γ).
Δυστυχώς το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα με τα 2 προηγούμενα :furious3:: ο ήχος ακούγεται μόνο αν έχω ανοιχτή την ένταση και της tv.

Άλλες δοκιμές δεν έκανα γιατί κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αφού δεν έχει audio out, δεν μπορεί να απομονώσει την εικόνα από τον ήχο, όπως γίνεται όταν συνδέω το dvd-player με τον ενισχυτή. Το οποίο dvd-player, έχει audio out και είναι όλα όπως τα θέλω.
Α! μήπως μπορώ να χρησιμοποιήσω το dvd-player σαν ενδιάμεσο για να πετύχω αυτό που θέλω;
Είναι ένα pioneer-dv400. Ιδού και το πίσω μέρος του

o06bv0fRmnxW1ooXMAAAAAASUVORK5CYII=

Πείτε ό,τι λύση μπορεί να παίξει ακόμη κι αν χρειαστεί να αγοράσω και κάποιο καλώδιο-μετατροπέα (πχ. hdmi to rca).
Να αγοράσω καινούργιο μηχάνημα (av ή tv) δεν παίζει :laugh:

Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά προσπάθησα να το κάνω όσο πιο κατανοητό γίνεται για να αποφεύγονται άσκοπα posts.

Λοιπόν,

ενώ έκανα copy-paste κάποια σχέδια για να σας δείξω καλύτερα, και ενώ ο browser το άδειχνε κανονικά όταν έγραφα το μήνυμα, εν τούτοις δεν τα εμφανίζει.
Οπότε να πω ότι:
ο ενισχυτής είναι ένας dolby-prologic yamaha rxv890. Δείτε εδώ τις εισόδους/εξόδους του
http://www.hifi-leipzig.de/shop/pro...A-RX-V890-Dolby-Surround-Receiver-Bolide.html

Για ότι άλλο θέλετε με ρωτάτε.
Ευχαριστώ

Να υποθέσω ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που ρωτάω ή ότι δεν κατάλαβε κανείς τίποτα;

Ισως κανεις δουλεια με ενα τετοιο adapter για να παρεις ηχο απο τον αποκωδικοποιητή.

Περιμενε ομως να σου απαντήσει και καποιος που γνωριζει καλύτερα!

Στο πρώτο ερώτημα, όπως λέτε βάζετε ενα RCA καλώδιο στο AUDIO-IN της TV και από εκεί σε μια είσοδο του ενισχυτή. Λογικά δεν έχετε ήχο, γιατί είναι είσοδος ήχου στην TV και όχι έξοδος.

Για το θέμα του ήχου από τον αποκωδικοποιητή στον ενισχυτή, νομίζω και εγώ ότι με ενα dacακι σαν αυτό, από την cοax θα λυθεί.

Last edited:
Επιβεβαίωσε ότι ο αποκωδικοποιητής σου μπορεί/δεν μπορεί να δώσει ήχο ταυτόχρονα από hdmi και αναλογικά.Στο quick start guide που παρέθεσες δεν είναι σαφές.Αν μπορεί,συνδέεις με hdmi tv-αποκωδικοποιητή και αναλογικά με ένα scart adapter,αποκωδικοποιητή-ενισχυτή.Επέλεξε adapter με διακόπτη και εννοείται στο output https://www.google.gr/search?q=scar...GI8SQhQeUzYD4Dg&ved=0CDEQsAQ&biw=1280&bih=837

Στην ουσία είναι η συνδεσμολογία (δ) που αναφέρεις...πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν αφού το scart δεν είναι συνδεδεμένο στην tv,να αυξομειώνεται η ένταση στον ενισχυτή μέσω της Tv.Εκτός και αν κάπου σε έχασα...

Mε την HDMI στην TV και με ένα scart to rca στον ενισχυτή θα πρέπει να έχεις ήχο και στα 2.
Ο ενισχυτής σου δεν είναι ψηφιακός οπόταν αν το receiver σου δεν υποστηρίζει dts downmix μην περιμένεις τέτοιο ήχο από ταινίες.
Με αυτή τι συνδεσμολογία θα έχεις στον ενισχυτή μόνο ήχο από τα κανάλια τις TV και μερικά αλλά video- ταινίες με ac3 mp3 aac κλπ..
Απαραίτητη προϋπόθεση με αυτήν την συνδεσμολογία για τον ενισχυτή στα μενού του receiver digital audio- - >pcm.
Με ανάλογο τρόπο θα πάρεις ήχο και από την TV.

....
β) συνδέω πάλι το το Audio L, R από το πίσω μέρος της tv στην ίδια σύνδεση. Τώρα ο ήχος που βγαίνει από τα ηχεία της tv απλά επαναλαμβάνεται από τον ενισχυτή. Εάν χαμηλώσω την ένταση στην tv δεν ακούγεται τίποτα. Φυσικά δεν είναι αυτό που θέλω
....

- Μήπως αυξομειώνετε την φωνή από το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή, οπότε αυτή αυξομειώνεται τόσο στην TV όσο και στον AV;
- Νομίζω οτι σε συγχρονο AV ενισχυτή, για να κλείνει αυτόματα η φωνή της TV όταν ανοίγει ο AV, πρέπει αυτός να είναι συνδεδεμένος στην TV με HDMI που υποστηρίζει ARC. Ο ενισχυτής σας δεν έχει HDMI, άρα δεν γίνεται. Οπότε για να μην ακούτε την TV θα πρέπει χειροκίνητα να κάνετε MUTE από το τηλεκοντρόλ της.