Βοηθεια στη τοποθετηση προβολεα!!

Καλημέρα μετά απο πολύ καιρό.Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω μπει και πάλι πολύ ζεστά στο να τα καταφέρω και να στείσω τον projector που σκέφτομαι.
Σε σχέση με τον εξοπλισμό που είχα πριν 3 χρόνια και είχα αναφέρει στην αρχή του νήματος,η μόνη αλλάγή είναι οτι αντικατέστησα τον 520 και πήγα στον pioneer 923 για τις παραπάνω εισόδους του και τις 2 εξόδους του.Σε λίγο καιρό θα γίνουν κάποιες εργασίες απο γυψοσανιδά για να τραβήξω ένα ''δόντι'' μπροστά και πάνω απο την επιπλοσύνθεση με την tv έτσι ώστε το πανί να βρίσκεται χωνευτό μέσα στη γυψοσανίδα.Επίσης θα αλλάξω και τον κρυφό φωτισμό με led.
Για πανί σκέφτομαι αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/New-110-E..._Vision_Projector_Screens&hash=item2a21f7bb6d
Απλά επιδή δεν το κατέχω και πολύ,αυτός λέει 4-3.Τι εννοεί ο ποιητής?Οτι θα βλέπω μια χαρά τηλεοπτικό σήμα,αλλά όταν είναι να δω καμια ταινεια 16-9 θα έχω θεματάκια επειδή δεν θα υπάρχει το μαύρο περιθώριο απο πάνω?Γενικά τι λέει αυτό το πανί?

Καλημέρα μετά απο πολύ καιρό.Επαναφέρω το θέμα γιατί έχω μπει και πάλι πολύ ζεστά στο να τα καταφέρω και να στείσω τον projector που σκέφτομαι.
Σε σχέση με τον εξοπλισμό που είχα πριν 3 χρόνια και είχα αναφέρει στην αρχή του νήματος,η μόνη αλλάγή είναι οτι αντικατέστησα τον 520 και πήγα στον pioneer 923 για τις παραπάνω εισόδους του και τις 2 εξόδους του.Σε λίγο καιρό θα γίνουν κάποιες εργασίες απο γυψοσανιδά για να τραβήξω ένα ''δόντι'' μπροστά και πάνω απο την επιπλοσύνθεση με την tv έτσι ώστε το πανί να βρίσκεται χωνευτό μέσα στη γυψοσανίδα.Επίσης θα αλλάξω και τον κρυφό φωτισμό με led.
Για πανί σκέφτομαι αυτό http://www.ebay.co.uk/itm/New-110-E..._Vision_Projector_Screens&hash=item2a21f7bb6d
Απλά επιδή δεν το κατέχω και πολύ,αυτός λέει 4-3.Τι εννοεί ο ποιητής?Οτι θα βλέπω μια χαρά τηλεοπτικό σήμα,αλλά όταν είναι να δω καμια ταινεια 16-9 θα έχω θεματάκια επειδή δεν θα υπάρχει το μαύρο περιθώριο απο πάνω?Γενικά τι λέει αυτό το πανί?

Η αναλογια της εικονας 4:3 δεν υπαρχει ουτε καν στην τηλεοραση πια ή τουλαχιστον επειδη στην Ελλαδα ειμαστε κανα δυο δεκαετιες πιο πισω υπαρχουν καποια καναλια που εκπεμπουν σε 4:3 αλλα τα περισσοτερα εκπεμπυν εγγενως σε 16:9. Οι ταινιες εχουν αναλογια 16:9 ή πιο συχνα 21:9. Πρακτικα στο πανι σημαινει οτι αν δεις ενα εργο γυρισμενο σε αναλογια 16:9 πχ Avatar σε πανι 4:3 θα χασεις περισσοτερες ιντσες γιατι επανω και κατω θα εχεις πολυ μεγαλα κενα. Αν το εργο εχει δε γυριστει σε αναλογια 21:9 οπως γυριζονται τα περισσοτερα κινηματογραφικα εργα, σε πανι 4:3 απλα δεν θα βλεπετε το εργο γιατι θα εχεις χασει παρα πολλες ιντσες. Η καλυτερη λυση ειναι λοιπον πανι σε αναλογια 16:9 γιατι και τηλεοραση βλεπεις και τα εργα και χανεις πολυ λιγο απο την οθονη σου εαν τα εργα ειναι γυρισμενα σε 21:9.

Αν δεις στον ιδιο πωλητη που εχεις επιλεξει απο το ebay πουλαει και 16:9 που εχει αγορασει σχεδον το μισο φορουμ εδω μεσα(και εγω). ΠΧ 110 ματ γρκρι . Βεβαια θα μου πεις οτι η τιμη ειναι τρελη, £1,119.99 αλλα δεν ειναι αυτη η πραγματικη τιμη αλλα αυτη την την στιγμη ο πωλητης δεν εχει διαθεσιμα κομματια γιατι ερχονται απο την Κινα και υποθετω οτι μπορει να εχουν αργησει. Κανεις λοιπον υπομονη και μολις ερθουν θα δεις την τιμη να επανερχεται στα κανονικα επιπεδα γυρω στις 150 λιρες μου φαινεται ειναι η 110 αλλα δεν θυμαμαι. Αν δεν μπορεις να περιμενεις τοτε παρε απο αλλον πωλητη αλλα σε καμια περιπτωση μην παρεις 4:3 πανι, θα το μετανοιωσεις, εκτος βεβαια αν βλεπεις μονο παλιες ταινιες που ειναι εγγενως γυρισμενες σε 4:3.

Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ!Είσουν καταυοπιστικότατος.Και βέβαια δε βιάζομαι τόσο πολύ.Εννοείται οτι θα περιμένω.Το θέμα μου είναι αν γνωρίζεις με τον benq 1070 που θα πάρω,τι πανί να επιλέξω?Έχει ματ γκρι,ματ λευκο(1 gain) και κάτι άλλο

Κάθησα και διάβασα διάφορα θεματάκια κι απο οτι κατάλαβα επειδή ο w1070 θα μπει στο σαλόνι μου με λευκό ταβάνι και τοίχο δεξιά απο το πανί μου,πάμε λογικά σε γκρι πανί έτσι?