Βοήθεια στην επιλογή καμερας για εσωτερικο χωρο

babis_net

Established Member
11 January 2009
108
Καλημερα σας,
διαβαζω εδω και 2 ημερες στο φορουμ και μπορω να πω οτι μπερδευτηκα παραπανω.
Απο τον Μαιο εχω την :violent-smiley-030: Sanyo TH1 και ειπα να την πεταξω και να πάρω μία η οποια θα τραβαει σε συνθήκες φωτισμου σπιτιου.
Η Sanyo για να εχει μια μετρια εικονα ανοιγω και προβολεα μεσα στο σπιτι.....
Πηγα σε ενα καταστημα στην Θεσσαλονικη και ο πωλητης μου λεει παρε την Canon HF200 και θα ησυχασεις.
Μπαινω διαβαζω και βλεπω οτι και αυτη εχει θορυβο σε low light.Δηλαδη ποσα χρηματα πρεπει να δωσουμε για να μπορουμε να εχουμε καλη ποιοτητα μεσα στο σπιτι μας??
Ετσι μου ερχετε να ξαναχρησιμοποιησω την αναλογικη παραδοσιακη βιντεοκαμερα με κασσετα εκεινη ηταν αστερι μεσα στο σπιτι.
Ανακεφαλαιωση θα ηθελα την βοηθεια σας για καμερα περιπου στα 500 ευρω η οποια να μπορει να τρααει μεσα στο σπιτι χωρις κομπους και θορυβο ή οπως η :violent-smiley-030: Sanyo βγαζει οτι να ναι χρωματα.
Ευχαριστω εκ τον προτερον....

για νάχεις πραγματικά καλή ποιότητα σε εσωτερικό χώρο πρέπει να πάρεις την Panasonic TM-300...άρα δίνεις 1200-1300 ευρώ....από εκεί και πέρα ...βάζεις "νερό στο κρασί σου"....

Εγω δεν θελω HD ποιοτητα μεσα στο σπιτι αλλα θελω να μην εχω κομπους χαλια χρωματα και θορυβο.Πρεπει δηλαδη να δωσω 1500 ευρω?
Αμα ειναι να κρατησω την Sanyo τοτε

Αν θες κατι οικονομικο και καλο , μπορεις να παρεις μια Canon hv20-30-40.
Εχω μια , αν εισαι Αθηνα , να σου δειξω και να δεις αν σου κανει.
Δεν υπαρχει καμερα οικονομικη που να μην εχει καθολου θορυβο.

Οι μονες οικονομικες λυσεις για "αθορυβη" ληψη , ειναι οι νεες video dslr, αλλα εκει εχεις αλλα θεματα.

Last edited:
Θεσσαλονικη ειμαι,
αυτες οι καμερες ειναι καλυτερες απο την TH1 Sanyo που εχω εγω?Θα δω διαφορα που θα το καταλαβω ή ελαχιστα?

Δεν τη ξερω τη sanyo... αλλα η canon hv20 ειναι μια "θρυλικη" καμερα , με πολλους οπαδους.
Υπαρχει και ολοκληρο site αφιερωμενο σ αυτην.
http://www.hv20.com/

Εχει πολυ καλη εικονα , δε νομιζω οτι στα λεφτα της θα βρεις κατι καλυτερο.
Καινουργια εχει περιπου 800 ευρω, αλλα αμα ψαξεις μπορει να τη βρεις μεταχειρισμενη φτηνοτερα (ebay) .

H hf200 ειναι μια πολυ τιμια καμερα, αρκετες ρυθμισεις και καλη εικονα.
Φυσικα θα εχει λιγο θορυβο, αλλα και ποια δεν εχει ?
Σε αυτη τη τιμη δεν βρισκεις κατι καλυτερο.

Οσο αφορα την hv20, μονο απο ebay , εκει θα τη βρεις πολυ φτηνοτερα !!!

συγνώμη βρε Γιάννη..αλλά εν έτει 2010 προτείνεις DV κάμερα???...σόρυ αλλά δεν...

αν είναι έτσι να πάρει την HV-40....

Last edited:
H hv-20 ειναι ιδια με την 40 (εχω δοκιμασει και τις 3 και πρακτικα ειναι ιδιες).

Οσον αφορα το hdv προτυπο, ακομα θεωρειται καλυτερο, εν ετη 2010 !
Ιδιαιτερα αν θελεις να κανεις και μονταζ ειναι πολυ πιο ελαφρυ (στον δικο μου imac 27" i5, γονατιζει ασχημα με ahvchd, ενω με hdv απλα "πεταει").

το hdv πρότυπο δεν μου λέει τίποτα από μόνο του....

σε αυτό το budget μηχανών που μιλάμε έχει ξεπεραστεί...αν μιλάς για τις επαγγελματικές πάσο...αλλά εκεί μιλάμε και για τελείως άλλο πλανήτη...

και ναι θα συμφωνήσω για το μοντάζ..αλλά ο φίλος δεν έθεσε τέτοια παράμετρο για το θέμα του...μίλησε για εσωτερικές λήψεις μόνο...

λοιπόν θα συμφωνήσω με τον φίλτατο Γιάννη για έναν μόνο λόγο: τα χρήματα που έχεις ορίσει...σε αυτά τα χρήματα το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι η Canon HV-20-30 που σου πρότεινε ο Γιάννης παραπάνω...θα έχεις εξαιρετική εικόνα σε εξωτερικές λήψεις και πολλή καλύτερη εικόνα(από αυτή που έχεις σήμερα) σε εσωτερικές...θα γράφεις σε κασσέτα(minidv)..αλλά δεν τρέχει τίποτα...τον πρώτο λόγο έχει η ποιότητα στην εικόνα...

καλό είναι-βέβαια-να τις βρεις καινούργιες...

Εγω λεω να κρατησω την παλια με κασσετα panasonic που εχω για μεσα στο σπιτι και την sanyo για εξω αμα ειναι να δωσω 600 euro καινα γραφω σε minidv να μου λειπει.
Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας παιδια