βοηθεια συνδεσης pc με ενισχυτη

athan

New member
21 February 2007
19
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ ΕΧΩ ΕΝΑ PC HP2450 MICROTOWER ME ME WINDOWS 7 TO ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ KΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ON BOARD ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΣΥΝΔΕΣEI ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ YAMAHA RXV ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΗΧΟ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΘΟΡΥΒΟ.ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΟ COXIAL ΗΤΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ SWEEX 5.1 WITH DIGITAL OUT SC003 H ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑ 7 ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΧΡ ΚΑΙ 2000.ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ DRIVER ΓΙΑ VISTA ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ SPDIF THΣ ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ4ΠΛΟ 1REAR 2FRONT3SUB.CENTER 4SPDIF ME
ΑΠΛΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΤΟ COAXIAL(DVD)ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΙΑ ΛΥΣΗ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ OTICAL ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ OPTICAL TOY ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΜΗΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΗΧΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Γενικά έχεις καταφέρει να βγάλεις ήχο από την κάρτα έσω από τις αναλογικές εξόδους ?

Εφόσον ναι, τότε θα πρέπει να επιλέξεις στον Player που χρησιμοποιείς να βγάζει ήχο από το spdif. Λ.χ. στο foobar επιλέγεις:

File -> Preferencies -> Playback -> Output -> Output Device -> [Sweex SPDIF]

Το ίδιο και για σύνδεση με οπτική ίνα.

Γενικά έχεις καταφέρει να βγάλεις ήχο από την κάρτα έσω από τις αναλογικές εξόδους ?

Εφόσον ναι, τότε θα πρέπει να επιλέξεις στον Player που χρησιμοποιείς να βγάζει ήχο από το spdif. Λ.χ. στο foobar επιλέγεις:

File -> Preferencies -> Playback -> Output -> Output Device -> [Sweex SPDIF]

Το ίδιο και για σύνδεση με οπτική ίνα.
Πολύ σωστά!
Ενδεχομένως όμως να απαιτείται αντίστοιχη δήλωση και από το Control Panel (Audio), ή από κάποια αντίστοιχη ρύθμιση στο Software της κάρτας. Θα χρειαστεί λίγο ψάξιμο, αλλά και κάποιες διευκρινήσεις πρώτα:

Ερώτηση 1: Τι εννοείς όταν λες πως τώρα δεν έχεις καθόλου ήχο; Ούτε αναλογικό, ούτε ψηφιακό;

Ερώτηση 2: Ποιό πρόγραμμα (player) χρησιμοποιείς για αναπαραγωγή μουσικής;

Ερώτηση 3: Οταν εγκατέστησες την νέα κάρτα ήχου Sweep, είχες φροντίσει προηγουμένως πριν την εγκατάσταση, να απενεργοποιήσεις από τον Device Manager (διαχείριση συσκετών) πλήρως την ήδη υπάρχουσα (on board) κάρτα ήχου;
...................................................................................................

Καταρχάς να ευχαριστήσω όσους απάντησαν και προσπάθησαν να με βοηθήσουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα η κατάσταση έχει ως εξής. Όταν ενεργοποιήσω τα spdif μου βγάζει ότι δεν υπάρχει συσκευή αναπαραγωγής σε προσπάθεια που έκανα να καταργήσω την κάρτα για να κάνω πάλι εγκατάσταση γίνεται μπλε η οθόνη σαν κατάρρευση των windows και όταν ξανανοίγει ο υπολογιστής γίνεται ανεύρεση προβλήματος και γίνονται το εικονίδιο ηχεία προεπιλογή .Προφανώς κάτι έχει να κάνει με τους driver κατάργηση της onboard κάρτας δεν έκανα αλλά δεν μου την εμφανίζει κάπου?
ΥΓ.Δεκτές οι παρατηρήσεις για τα κεφαλαία οπότε συμμορφώθηκα

1.jpg

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    23.4 KB · Views: 48
  • 2.jpg
    2.jpg
    22.3 KB · Views: 47
  • 3.jpg
    3.jpg
    28 KB · Views: 46
Βλέπω, έχεις συνδεμένη μία κάμερα και μία "μη υποστηριζόμενη τυπική θύρα παιχνιδιών", όπως λέει.

Απενεργοποίησε τα και τα δύο. Να δούμε μήπως έχουμε κάποιο Hardware Conflict.

Κατόπιν παρακσλώ ενημέρωσε μας για τ' αποτελέσματα.
Έπειτα βλέπουμε...

Τελικά αφού κατέβασα άλλη μια φορά τους drivers και τους ξαναέτρεξα φαίνεται ότι η θύρα δουλεύει παρόλα αυτά δε βγάζει ήχο από spiff σε coaxial παρά μόνο από τη θύρα f/s σε σύνδεση με τη θύρα rcα στον ενισχυτή,το καλώδιο που συνδέεται στην κάρτα ήχου καταλήγει σε 4 εξόδους σας στέλνω τις φώτο μήπως χρειάζεται πλέον κάποια ρύθμιση που δεν ξέρω.
1.jpg2.jpg

Οι ρυθμίσεις που παρουσιάζεις φαίνονται κατ' αρχήν σωστές. Δεν αναφέρεις, αν έκανες απενεργοποίηση των συσκευών που αναφέρω στο προηγούμενο post μου. Νομίζω, είναι σημαντικό.

Επίσης δεν απαντάς πιο συγκεκριμένα στα ερωτήματα που έθεσα, ώστε να έχουμε περισσότερες πληροφορίες, μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Όπως το βλέπω τώρα θα πρότεινα:
  1. Κάνε πλήρη απεγκατάσταση (uninstall) της κάρτας ήχου. Αν χρειαστεί δες και το site του κατασκευαστή για λεπτομερείς οδηγίες, πως να το κάνεις.
  2. Κάνε το ίδιο για την on-board κάρτα. Οι drivers της έχουν σίγουρα παραμείνει.
  3. Κάνε πλήρη απεγκατάσταση (uninstall) ή τουλάχιστον απενεργοποίηση (deactivate) της κάμερας και όλων των συσκευών που τυχόν έχουν σχέση με ήχο.
  4. Κάνε πάλι εγκατάσταση των drivers της κάρτας (reinstall). Τώρα θα έχεις μόνο μία κάρτα ήχου εγκατεστημένη. Ελεγξε τα αποτελέσματα.
Επίσης:
  • Συμβουλεύσου την υποστήριξη (support) του κατασκευαστή για τυχόν θέματα συμβατότητας με τα Windows 7. Πιθανόν να χρειαστεί να τρέξουν οι drivers σε κάποιο compatibility mode.
  • Δεν είναι όλα τα προγράμματα πάντα κατάλληλα για να στέλνουν ήχο από την ψηφιακή έξοδο (ομοαξονική ή οπτική). Το Foobar και τα κινηματογραφικά προγράμματα το κάνουν. Ίσως χρειαστεί να δηλώσεις και στο πρόγραμμα player που χρησιμοποιείς την έξοδο ήχου που θες να χρησιμοποιείται.
Καλή Επιτυχία
Ενημέρωσε παρακαλώ για νεώτερα...

Θα προσπαθήσω να απαντησω όσο πιο αναλυτικά μπορώ.
1.οταν πάω να κάνω απεγκατάσταση της κάρτας παθαίνει σαν κατάρρευση των windows γίνεται μπλε η οθόνη και ξανανοίγει ο υπολογιστής.
2.Την onboard κάρτα απλά την κατάργησα δεν ξέρω τον τρόπο να κάνω πλήρης απεγκατάσταση(μέσω bios λ.χ)
3.Με χρήση του windows media center και επιλογή σε μoνο rca ψηφιακό
4.Έχει πλέον ήχο με σύνδεση στην έξοδο(f/speakers) με την επιλογή multi channel input στο στερεοφωνικό από τις άλλες εξόδους (center woofer),(rear/speakers)όχι
5.Εχω στείλει email και περιμένω απάντηση για το θέμα συμβατότητας.

Re: Απάντηση: βοηθεια συνδεσης pc με ενισχυτη

Θα προσπαθήσω να απαντησω όσο πιο αναλυτικά μπορώ.
1.οταν πάω να κάνω απεγκατάσταση της κάρτας παθαίνει σαν κατάρρευση των windows γίνεται μπλε η οθόνη και ξανανοίγει ο υπολογιστής.
Θα πρέπει να αναφέρεις το θέμα στον κατασκευαστή και να ζητήσεις οδηγίες. Πιθανόν να χρειαστεί να μπεις στο Registry των με τον Windows Registry Editor, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα, αν δεν ξέρει κανείς ακριβώς τι κάνει και πως να το κάνει.
2.Την onboard κάρτα απλά την κατάργησα δεν ξέρω τον τρόπο να κάνω πλήρης απεγκατάσταση(μέσω bios λ.χ)
Τι εννοείς "την κατάργησες"; Την απενεργοποίησες (deactivate) από τον device manager, ή την απεγκατέστησες (uninstall)?
(Control Panel => Programs => Uninstall)

Για να μην την βλέπει καθόλου το Bios κσλύτερα να βρείς κάποιον να σε βοηθήσει από κοντά, επί τόπου.

Και με την κάμερα που φαίνεται εγκατεστημένη; Δεν αναφέρεις...

Πάντως διάβασε προσεκτικά και τα manual που έρχονται μαζί με την κάρτα. Πιθανόν να βρεθεί εκεί η λύση, όσον αφορά τις ρυθμίσεις.
3.Με χρήση του windows media center και επιλογή σε μoνο rca ψηφιακό
Άφησε κατά μέρος το media center και δοκίμασε κάποιο άλλο πρόγραμμα (Foobar, VLC, ή ακόμα καλύτερα κάποιο κινηματογραφικό, όπως PowerDVD, WinDVD).
4.Έχει πλέον ήχο με σύνδεση στην έξοδο(f/speakers) με την επιλογή multi channel input στο στερεοφωνικό από τις άλλες εξόδους (center woofer),(rear/speakers)όχι
Ολ' αυτά δείχνουν ότι είναι μάλλον θέμα ρυθμίσεων.
5.Εχω στείλει email και περιμένω απάντηση για το θέμα συμβατότητας.
Ενημέρωσε τους και για τα άλλα θέματα...

με χρηση vlc ατην επιλογη ηχου μου βγαζει Α52 αντι για spdf δεν γνωριζω εαν αυτο σημενει κατι.

Θα σου έλεγα το πώς να κάνεις απεγκατάσταση από το Bios αλλά δεν χρειάζεται!
Από πίνακα ελέγχου, πηγαίνεις 'υλικό και ήχος', στην ενότητα μετά 'ήχος' και πατάς 'διαχείριση συσκευών ήχου'.
Στο παράθυρο που θα σου ανοίξει, πατάς επάνω στο 'Digital Audio (S/PDIF) και μετά στο μεσαίο κουμπί κάτω που γράφει 'Ορισμός προεπιλογής'.

Μετά, πατάς Ιδιότητες, στο ίδιο παράθυρο και στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει πατάς στη καρτέλα 'Βελτιώσεις', τσεκάρεις το 'απενεργοποίηση όλων των βελτιώσεων'.

Επειτα, προχωράς στη πιο δεξιά καρτέλα, στο ίδιο παράθυρο, εκεί που λέει 'Για προχωρημένους', και ελέγχεις αν είναι τσεκαρισμένα τα δύο κάτω πεδία.

Αυτό, βάζει τη κάρτα να λειτουργεί στη συχνότητα δειγματοληψίας που έχει το μουσικό αρχείο που θα αναπαράγεις. (Φαντάζομαι θα είναι 44.1, που καλό θα είναι να το ορίσεις εκεί που θα το δεις, στην ίδια καρτέλα).

Αν δεν λειτουργήσει με αυτά, τότε έχεις θέμα με τα drivers..

Και αν, και αφού γίνουν όλα αυτά, να προτιμήσεις σαν πρόγραμμα αναπαραγωγής το foobar2000 κατεβάζοντας την προσθήκη (υπάρχει στο site) για ενεργοποίηση των Asio Drivers, και, εάν η κάρτα σου δεν συνοδεύεται με asio drivers κατεβάζεις και στήνεις επίσης το πρόγραμμα Asio4All.

Αλλά, ας πάει καλά μέχρι να καταφέρεις να βγάλεις έξοδο από τη ψηφιακή και εμείς εδώ είμαστε για τα πιο προχωρημένα μετά! ;)

Last edited:
H απάντηση από την εταιρία ήταν ότι δεν είναι συμβατή με τα 7 η κάρτα καθώς λείπει κάποιο πρόσθετο ήδη έχω παραγγήγγειε μια καινούργια κάρτα συμβατή με τα 7 που έχει πολύ καλές κριτικές την ASUS XONAR DG Ευχαριστώ πολύ ιδιαιτερα τον Sonus Naturalis για την βηθεια του.