Βοήθεια συνφορουμίτες!

coolgreek

Senior Member
9 March 2012
387
Καλημέρα αγαπητοί συνφορουμίτες...
Μετά πολλών βασάνων, σκέψεων και πολύ (μα πολύ) διαβάσματος ήρθε η ώρα να επιλέξω και εγώ τηλεόραση :guitarist:.
Τα λεφτά μαζέυτηκαν μετά πολλών κόπων και το διαθέσιμο συνολικό budget (συνολικά σημαίνει τηλεόραση + home cinema + media player) διαμορφώθηκε στα 1500 . Οπότε για τηλεόραση γύρω στα 1000 υποθέτω (άντε μέχρι 1200).
Απόσταση θέασης 1,5 με 3 μέτρα (γωνιακός καναπές), τοποθέτηση δίπλα σε "παντζούρι" διπλό με αρκετό φως το απόγευμα (δυτική έκθεση).
Τέλος η χρήση αναμένεται να είναι κυρίως τηλεοπτικό πρόγραμμα 90% (αναλογικά προς το παρόν, η digea κάπου στο δρόμο είναι και έρχεται) και λιγότερο ταινίες και 3d (αγαπώ τις ταινίες αλλά με 1 παιδί ενός έτους να σου ρουφάει το χρόνο με το καλαμάκι δεν μένει χρόνος για πολλά). Στο μέλλον (πόσο μέλλον θα δείξουν τα οικονομικά) προβλέπεται να μπει και ΟΤΕ TV.

Έχω καταλήξει βάση της χρήσης μου σε 46 ή 47 led (plasma βγήκαν εκτός λόγω πολύωρων στατικών εικόνων, ξέρω τι λέω:slapface:). Η απλή, ωστόσο κρίσιμη ερώτηση, δεν έγκειται στο ποιο μοντέλο να διαλέξω (είμαι πλήρως ενήμερος των τωρινών μοντέλων) αλλά στο αν αξίζει να περιμένω τα νέα μοντέλα του 2013 ή να πάρω τώρα καθότι μέχρι να έρθουν τα νέα μοντέλα (και να πέσουν οι τιμές σε λογικά επίπεδα) θα έχει έρθει Μάιος (και βάλε). Επίσης ήδη υπάρχει η σχετική σύνθεση στην οποία θα μπει η τηλεόραση, την οποία "διακοσμεί" (ή μάλλον χαλάει) η παλιά crt των 21 ιντσών 10ετίας (που είναι και μπαούλο ανάθεμα την).
Επιλογές μου είναι οι sony HX750 (46'' εκτός και πάω για τις 55 που είναι προσφορά) και sony HX850 (σε 46 πάλι, οι 55 ξεφεύγουν πολύ).

Αυτά, ευχαριστώ για το διάβασμα και περιμένω γνώμες!
Βασίλης.

ΥΓ: Πως τροποποιώ την υπογραφή βρε παιδιά; Τόσο καιρό εδώ και ούτε το όνομα δεν έχω καταφέρει να προσθέσω!!!

Last edited:
55άρα LED-LCD πραγματικών 200Hz με SPVA στα 1200 ευρώ, μάλλον θα αργήσεις να δεις στα μοντέλα του 2013... :p

Από εκεί και πέρα, βελτιώσεις στα πάνελ δεν αναμένονται για φέτος, τα πράγματα στα PVA/IPS παραμένουν άλλωστε στάσιμα τα τελευταία χρόνια και το όλο παιχνίδι γίνεται με διαφορετικές διατάξεις των LED περιμετρικά, άλλοτε επιτυχημένες, άλλοτε όχι. Πιθανώς να υπάρχουν μικρές βελτιώσεις στην επεξεργασία, με το κύριο βάρος να πέφτει σε θέματα design και βελτίωση της Smart πλατφόρμας/ενσωματωμένου media player...

Για την υπογραφή, πας Settings (πάνω προς το κέντρο στο Blue theme, τέρμα πάνω δεξιά στο Dark theme) -> Edit Signature...

55άρα LED-LCD πραγματικών 200Hz με SPVA στα 1200 ευρώ, μάλλον θα αργήσεις να δεις στα μοντέλα του 2013... :p

Από εκεί και πέρα, βελτιώσεις στα πάνελ δεν αναμένονται για φέτος, τα πράγματα στα PVA/IPS παραμένουν άλλωστε στάσιμα τα τελευταία χρόνια και το όλο παιχνίδι γίνεται με διαφορετικές διατάξεις των LED περιμετρικά, άλλοτε επιτυχημένες, άλλοτε όχι. Πιθανώς να υπάρχουν μικρές βελτιώσεις στην επεξεργασία, με το κύριο βάρος να πέφτει σε θέματα design και βελτίωση της Smart πλατφόρμας/ενσωματωμένου media player....

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, να σου πω σκεφτόμουν και τις φετινές sony (w900 με triluminate ή αλλιώς w802 με passive 3d) αλλά τι τιμές θα δω όταν έρθουν είναι άλλο θέμα... Είναι πάντος δελεαστικό το θέμα με τις νέες σειρές του 2013, βλέπω μεγαλύτερη εξέλιξη απο το 2012 που απλά αναβάθμισαν τα "φρου φρου" (και απο εικόνα τίποτα)!

Για την υπογραφή, πας Settings (πάνω προς το κέντρο στο Blue theme, τέρμα πάνω δεξιά στο Dark theme) -> Edit Signature...
Συγχώρεσε με για την τυφλαμάρα μου! Τόσο καιρό το έψαχνα και ήταν τόσο καιρό εκεί...

Ευχαριστώ για τη βοήθεια, να σου πω σκεφτόμουν και τις φετινές sony (με triluminate ή αλλιώς με passive 3d) αλλά τι τιμές θα δω είναι άλλο θέμα... Είναι πάντος δελεαστικό το θέμα με τις νέες σειρές!

Την Triluminos (W9) τη βλέπω να ξεκινάει στα 2799 ευρώ η 55άρα... :laugh:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...p-2013?p=1056687384&viewfull=1#post1056687384

Re: Απάντηση: Βοήθεια συνφορουμίτες!

Βάλε και την Panasonic ET5 στις επιλογές, κυρίως λόγω IPS panel και γωνιακού καναπέ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση Μιχάλη, την έχω δει την et5 και μου αρέσει αρκετά λόγω του passive 3d αλλά
α) ο καναπές είναι ακριβώς απέναντι και οι γωνίες θέασης μικρές (δεν έχω θέμα εν ολίγεις)
β) υπολείπεται της sony σε όλα τα υπόλοιπα πέραν του 3d
γ) στις 55'' φεύγει αρκετά off budget (η sony hx750 με 1200 είναι ευκαιρία έστω και εκτός budget)!
Όπως είπα λόγω και του τρελού διαβάσματος (το ψάχνω το θέμα πολύυυυ καιρό τώρα) ξέρω όλα τα μοντέλα και τα συν/πλην του καθενός τους!

Το θέμα μου είναι:
1) να πάρω 46 ή 55 λόγω α)κύριας θέασης τηλεοπτικού (και μάλιστα αναλογικά ακόμη) β)υπέρβασης budget
2) να περιμένω τα νέα μοντέλα των τηλεοράσεων του 2013

Την Triluminos (W9) τη βλέπω να ξεκινάει στα 2799 ευρώ η 55άρα...
Ευκαιρία!!!:slapface:
Triπλο bypass η triluminos (αναγραμματισμός = trela, θα mino sτο ράφι με τέτοια τιμή)

Last edited: