Βόμβος μετασχηματιστή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βόμβος μετασχηματιστή.

... για τον ασχημο:grinning-smiley-043

Τι έχει και "άσχημο" η υπόθεση; :flipout::flipout::flipout:
Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει. :BDGBGDB55:
Άντε τώρα να ξεμπερδευτώ!

Αν κατάλαβα καλά λέμε για τον (Α) και το θέμα των σπειρών στο πρωτεύων μην ξεχνάς ότι είναι θέμα κόστους . άλλο 300 και άλλο 400 σπείρες. Γιαυτο άλλωστε σε όποιο μαγαζί πας τον βλέπεις μπροστά σου γιατί καταφέρνει με τέτοιους τρόπους να είναι λίγο φτηνότερος από τους άλλους. Τρομερό πραγματικά γιατί η διαφορά δεν είναι πάνω από 5%
Το θέμα είναι ότι αν του πεις ότι δεν σε νοιάζει το κόστος αλλά η ποιότητα σου φτιάχνει ακριβώς τον ίδιο μετασχηματιστή και δεν κάνει τον κόπο να φτιάξει λίγο το Q του …..

Μέχρι ταινία συσκευασίας χρησιμοποιούν για μονωτικό στην προσπάθεια να μειώσουν το κόστος.

Κι έχουν φαρδιά πλατιά και το CE τρομάρα τους!!!

Τα παραπάνω για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μετασχηματιστών ΕΙ εν Ελλάδι.

Απάντηση: Re: Βόμβος μετασχηματιστή.

Η καλύτερη λύση είναι η μπαταρία . το κόστος είναι μικρό αν βάλεις από συναγερμούς . ακόμα και το καλύτερο τροφοδοτικό δεν παίζει τόσο καλά όσο η μπαταρία . όσο για το θόρυβο η μπαταρία είναι μπαταρία .
Βάλε δυο αντιστάσεις μόνο να τις φορτίζουν και καθάρισες(κυριολεκτικά)

Υπάρχει κανένα θεωρητικό σχεδιάκι πρόχειρο για την συσνδεση των παταριών με τις αντιστάσεις που τις φορτίζουν;
Ευχαριστώ.
Αν καταφύγω στις παταρίες δεν θα πρέπει να αλάξω μετ/στή μιας και θα δουλέυει όταν φορτίζει μονο. Έτσι;

Να θέσω το ερώτημα αλλιώς.
Πως θα συνδέσω το τροφοδοτικό που έχω με τις επαναφοστηζόμενες παταρίες, έτσι ώστε να φορτίζονται;
Μια περιγραφή θα μου έφτανε. Δεν είναι απαραίτητο το θεωρητικό που ζητάω παραπάνω.
Μονάχα, αν γίνεται να μου δώσει κάποιος τιμή για τις αντιστάσεις.

Τελικά εύρηκα!!!!
Άνοιξα ένα άσχετο φορτηστή και βρήκα 2 δύο αντιστάσεις σε σειρά (μιά για κάθε έξοδο ρεύματος) 0,1Ω με κάποια watts.
H απορία μου λύθηκε.
Γράφω την απάντηση μήπως ενδιαφέρεται κανείς και δεν το ξέρει.
Σας ευχαριστώ.

Και να που τα κατάφερα!!!!
Αντικατέστησα το τροφοδοτικό (με τον γκρινιάρη μετασχηματιστή) με μπαταρίες και ησύχασα.
Χρησημοποίησα 6 μπαταρίες των 6volt: http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=29_1512_1511&products_id=448 πραγματοποιώντας μια συμετρική διάταξη +- 18Volt.
Τέλος η γρίνια, τέλος ο μικρός βόμβος στον ήχο, τέρμα το φαινόμενο της φώρασης, τέρμα σε κάτι τσαφ τσουφ.
Καλύτερος ήχος σίγουρα, πιο συμπαγής, πιο καθαρός, καλύτερο μπάσο, πιο δεμένο.
Τελικά η καλύτερη κίνηση για τον pre-phono είναι αυτή.
Το τροφοδοτικό τώρα παίζει το ρόλο του φορτηστή αυτών των μπαταριών.
Κάντε το κι εσείς (όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη).
Αξίζει.
Ευχαριστώ για την ιδέα και την παρότρυνση.