BOSE M 2150 τελικός ενισχυτής

Bourounis kostas

New member
14 February 2007
12
Την καλησπερα μου στα παιδια !!
Επεσε στα χερια μου ...ο ενισχυτης που αναφερω στον τιτλο .....
Αν και δεν ειναι για home cinema χρηση (οπως λεει και στην φατσα του ...commercial power amp)...ωστοσο,σκεφτομαι να τον δοκιμασω...να δω τι θα μας "δωσει"...!!
Ο av ενισχυτης μου (sony str db-1070) .. εχει preouts ...οποτε λογικα ...μπορω να τον συνδεσω ....για να οδηγησω τα μπροστινα μου ...που ειναι και 4ohm (sony ss-x90ed ...200w)
Ο BOSE ...ειναι "κτηνακι" καμποσων κιλων ... σε αψογη κατασταση ...φαινεται να μην εχει δουλεψει ποτε ...και ανοιγοντας το καπακι ...να δω τα εσω του ..αντικρυσα την εικονα της φωτο που παραθετω (εντυπωσιακη,αλλα και ..προκλητικη θα ελεγα και χωρις ιχνος σκονης)
Εχει καποιος φιλος ,ιδεα, του τι θα συναντησω ?....αξιζει τον κοπο να ασχοληθω ?
Παραθετω μερικες φωτο ...και το λινκ για το manual του ..με τα χαρακτηριστικα του
(http://worldwide.bose.com/pro/assets/pdf/products/m2_xxx/m2150_power_amp/en/ig_m2150.pdf)

Ευχαριστω

Attachments

• 20130106_000313.jpg
    20130106_000313.jpg
    222.9 KB · Views: 170
  • 20130506_172804.jpg
    20130506_172804.jpg
    56.7 KB · Views: 166
  • bose-M2150-rear.jpg
    bose-M2150-rear.jpg
    20.4 KB · Views: 168
Re: BOSE M 2150 τελικος ενισχυτης

Φαίνεται ότι προορίζεται για εγκαταστάσεις από τον τύπο των συνδέσεων. Είδα ότι τα installation manual είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ, οπότε το μόνο που χρειάζεσαι για να το δοκιμάσεις είναι να φτιάξεις αντάπτορες για τις εισόδους και -κυρίως- τις εξόδους. Μήπως έχει φίσες για τα ηχεία μέσα στη συσκευασία; Και προσοχή να είναι οι ρυθμίσεις σωστές!

Απάντηση: Re: BOSE M 2150 τελικος ενισχυτης

Φιλε μου καλημερα ....ναι ..οποσδηποτε πρεπει να "φτιαξω"...κατι σαν φισες για τα ηχεια ....μιας και δεν υπαρχουν ....και φανταζομαι εννοεις "ρυθμισεις" στα dip switches...
Ναι ...τα γνωριζω αυτα ....και θελει αρκετη δουλιτσα ....και γι αυτο ρωταω ....αν αξιζει να ασχοληθω...
Στο μανουαλ του ...μιλαει και για στερεο συνδεση.....
Λες να αξιζει τον κοπο ??

Γίνεται αυτό που λες, απλά από τα χαρακτηριστικά του Bose μην περιμένεις κάτι άλλο εκτός από ισχύ.

Bose
150W per channel into 8Ω at 1kHz with 0.5% or less THD.

Sony
8 ohms 20Hz-20KHz THD 0,09% 100W+100W

Ο αρνητικός πόλος στο COM και ο θετικός στο 8 και τα dip switches στις σωστές θέσεις που απενεργοποιούν τα φίλτρα.

Απάντηση: Re: BOSE M 2150 τελικός ενισχυτής

φιλε μου Pleo ....φαινεσαι γνωστης του αντικειμενου .... οπως και ο φιλος In...και σας ευχαριστω για την ανταποκριση !!
Δεν το "πιανω"....που μου δινεις καποια χαρακτηριστικα των δυο ενισχυτων ..!!(μου λες κατι μ'αυτο??)
Ναι για το com ...το καταλαβα....αλλα εφοσον εχω ηχεια των 4 ohm ...τοτε μαλλον ο θετικος παει στην θεση 4...ετσι δεν ειναι ??
Αληθεια ...περα απο ισχυ ...τι αλλο θα περιμενα απο εναν τελικο ??

Λιγότερη παραμόρφωση και μεγαλύτερο bandwidth. Έτσι συμβαίνει με τους επαγγελματικούς/εγκατάστασης ενισχυτές βέβαια.

Απάντηση: Re: BOSE M 2150 τελικός ενισχυτής

οκ ..τωρα το επιασα !!......(για το THD και τα Khz...λοιπον η παραθεση των χαρακτηριστικων)......
Ας ειναι λοιπον ....μια δοκιμη .....θα μας πεισει !!....τι ειχαμε ...τι χασαμε !!
Μια περιεργεια ...με τρωει παντως ...για το πως θα ..."ακουγεται"......οποτε με την πρωτη ευκαιρια .....τον συνδεω !!!
Ευχαριστω ...