ΒΟΥΛΩΣΑ!!! Sata2 raid controller???

Pats

Established Member
2 September 2007
245
Παιδες βουλωσααα:flipout:
Εψαξα το mobo μπας και 'χει καμια κρυμενη sata 8υρα που μου'χε ξεφυγει αλλα τπτ. Το ηδη υπαρχων διπλο sata controller μαλλον πρεπει να παρει ποδι για κανενα τουλαχιστον 4πλο, ετσι ωστε να περισεψουν 2 ακομα στο mobo.
Βρηκα αυτο αλλα δεν raidαρει το ατιμο. 8ελω στο ενα ζευγαρι striping και στο αλλο mirroring.
Εχεις κανεις εμπειρια απο τουτα τα μαραφετια? Καμια προταση?

Χρησιμοποιώ μία της Adaptec με τέσσερις(4) SATA 2 θέσεις, δυνατότητα πολλαπλόν Raid και την είχα πάρει κοντά στα 100 ευρώ. Δουλεύει άψογα παντού ακόμα και σε Linux που χρησιμοποιώ. Είναι άψογο! Με της καρτούλες της Promise είχα κάποια προβλήματα και μάλιστα γύρισα και μία πίσω διότι δεν λειτουργούσε. Αν δώ τον τύπο της απ' το σπίτι θα στον πώ.

Ευγε βρε γειτωνα, ευχαριστω.
Για τις Promise ειχα ακουσει και γω ως προτεινομενες και στη πορεια του ψαξιματος βρηκα και τις Αdaptec. Συγκεκριμενα εχω καταληξει σε αυτη που ισως να ειναι και αυτη που εχεις.

Συριε αν και δεν ξερω τι διαφορα 8α υπαρχει, το ειχα κοιταξει και αυτο. Δυστυχως η PCIe ειναι αναμεσα στις 2 vga slots και οι καρτες μου ειναι απο τις παχουλες και την καλυπτει. Μονο εαν αλλαζα στη μια τη μαμα ψυχτρα με καποια low profile 8α χωρουσε. Αυτο σκεφτομουν να το κανω αργοτερα για sound card τυπου ASUS HD ή Auzentech.

Re: Απάντηση: ΒΟΥΛΩΣΑ!!! Sata2 raid controller???

Χρησιμοποιώ μία της Adaptec με τέσσερις(4) SATA 2 θέσεις, δυνατότητα πολλαπλόν Raid και την είχα πάρει κοντά στα 100 ευρώ. Δουλεύει άψογα παντού ακόμα και σε Linux που χρησιμοποιώ. Είναι άψογο! Με της καρτούλες της Promise είχα κάποια προβλήματα και μάλιστα γύρισα και μία πίσω διότι δεν λειτουργούσε. Αν δώ τον τύπο της απ' το σπίτι θα στον πώ.

+1
Τον έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ χωρίς προβλήματα. Με είχε παιδέψει λίγο στην εγκατάσταση μέχρι να τον δουν τα Vista.
Θα προτιμούσα adaptec από promise. Επίσης δε θα εμπιστευόμουν controllers αυτής της κατηγορίας τιμής για RAID

Συριε αν και δεν ξερω τι διαφορα 8α υπαρχει, το ειχα κοιταξει και αυτο. Δυστυχως η PCIe ειναι αναμεσα στις 2 vga slots και οι καρτες μου ειναι απο τις παχουλες και την καλυπτει. Μονο εαν αλλαζα στη μια τη μαμα ψυχτρα με καποια low profile 8α χωρουσε. Αυτο σκεφτομουν να το κανω αργοτερα για sound card τυπου ASUS HD ή Auzentech.
Η διαφορά είναι βασικά στην διασφάλιση της μελλοντικής συμβατότητας και πιθανώς και στην ταχύτητα (το τελευταίο εξαρτάται και από τον τύπο του array αλλά και τους δίσκους).

Αυτος τελικα που ποσταρα και πιο πανω ειναι PCIx πραγμα που δεν εχει πανω το board. Κοιταω τωρα για pci και pcie αλλα δεν...!
Θανο 8α ειναι για home χρηση, υπαρχει λογος να πας σε κατηγορια τιμης των 300φευγα? Μηπως οι διαφορες τους 8α φαινονται μονο σε μετρησεις Sandra κλπ?
Ο διπλος του κιλου που εχω μεχρι τωρα και κοντρολαρει τους 2 80αρηδες του OS μια χαρα δουλεια εχει κανει.

Last edited:
Ο συγκεκριμένος που είχες διαλέξει είναι συμβατός και με PCI.

Mολις τωρα προσεξα τη παρεν8εση: (compatible to PCI 32/64 bit).
Οποτε μενει σαν μια επιλογη και συνεχιζω το ψαχτιρι. Αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα με τους express τοτε πασο και να ανεβω και σε αλλη κατηγορια τιμης.

Αυτος τελικα που ποσταρα και πιο πανω ειναι PCIx πραγμα που δεν εχει πανω το board. Κοιταω τωρα για pci και pcie αλλα δεν...!
Θανο 8α ειναι για home χρηση, υπαρχει λογος να πας σε κατηγορια τιμης των 300φευγα? Μηπως οι διαφορες τους 8α φαινονται μονο σε μετρησεις Sandra κλπ?
Ο διπλος του κιλου που εχω μεχρι τωρα και κοντρολαρει τους 2 80αρηδες του OS μια χαρα δουλεια εχει κανει.

Μην πας σε κάτι ακριβό. Απλά χρησιμοποίησέ το σαν SATA Controller και όχι για RAID...