ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΓΙΑ ACOUSTIC SOLID ONE TO ONE???

1 October 2006
2
ΑΛΙΜΟΣ
Χαιρετώ τους χρήστες του AVCLUB. Έχω ένα πλατό ONE TO ONE της ACOUSTIC SOLID και προς το παρόν το λειτουργώ με ένα RB 300. Η κεφαλή που χρησιμοποιώ είναι Ruby 2 της Benz. Όπως πιθανόν θα καταλάβατε οι περισσότεροι ο RB 300 είναι πολύ λίγος για το συγκεκριμένο πλατό αλλά και για την κεφαλή (η επιλογή του rega είχε γίνει προσωρινά λόγω κόστους μάλιστα για να μπορέσει να ζυγίσει σωστά την κεφαλή έχω αλλάξει το counterweigh με ένα που βγάζει η clearaudio ειδικά για rega βραχίονες ).
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ψάχνω για ένα βραχίονα (μεταξύ 1500 € - 2500 €) που θα μπορούσε να ταιριάξει με συγκεκριμένο πλατό και επίσης με mc κεφαλές με μεσαία προς μικρή τιμή compliance ( μεταξύ 15 – 8 ).
Παρακαλώ για γνώμες μόνο από όσους έχουν εμπειρία από τα συγκεκριμένα πλατό ή από πλατό ανάλογης σχεδίασης ( μάζας χωρίς ανάρτηση). Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων για τη βοήθεια.

Νομίζω ότι ένας βραχίονας, όπως ο Morch, θα έκανε για εσάς.

Μάλλον red ή και green.

Last edited:
Αν η Βελτιώσεις στον Rega δεν σου φτάνουν (θεωρώ π.χ. οτι κάποιοι βελτιωμένοι Rega 250 είναι καλύτεροι απο SME), τότε πράγματι, ο Morch πρέπει να είναι στους υποψήφιους.

Επίσης θα έλεγα κάποιον Origin Live (encounter ή Illustrius)

ή τον Graham Robin

ή τον Triplanar (αλλά νομίζω οτι ξεφεύγει σε τιμή).

Χμ, για την ακρίβεια είναι Moerch στο λατινικό αλφάβητο, όπως το έχει επιλέξει και ο ίδιος στο όνομα του domain του.

Έχω τέτοιο βραχίονα, αλλά το πλατώ μου είναι με ανάρτηση, οπότε δεν μπορώ να ξέρω πως θα παίζει στο Acoustic Solid.

Τα Amazon, που τα ματσάρουν με Moerch, είναι μάζας.
Τώρα από εκεί και πέρα...

Ο Δημοσθένης που έχει Acoustic Solid, έχει το βραχίονα του Λαζάρου, που είναι Rega τροποποιημένος σε μεγάλο βαθμό.

Κύριοι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει και ‘γω για τον Moerch DP-6, όπως επίσης σκέφτομαι σοβαρά τους Origin Live (encounter ή illustrious), αν και η πρώτη μου σκέψη ήταν ο SME IV να πω την αλήθεια. Έκτωρα έχεις προσωπική εμπειρία από τον encounter ή τον illustrious ή τουλάχιστον αν γνωρίζεις κάποιον (του οποίου την γνώμη να εμπιστεύεσαι βεβαία) που να έχει εμπειρία από τους συγκεκριμένους βραχίονες; Και βεβαία να μην έχει οικονομικό συμφέρον (αρνητικό ή θετικό) από τους Origin Live.

Είχα ακούσει τον encounter πριν λίγα χρόνια σε ένα machine small. Μου είχε αρέσει αλλά αυτό το λέω μόνο σε σχέση με έναν Hadcock που είχε πριν το ίδιο πικάπ και την ίδια κεφαλή (μία Benz L2). Είχε μία "βρεττανική" ουδετερότητα που θύμιζε έντονα Rega αλλά με μεγαλύτερα σώματα και περισσότερη λεπτομέρεια.

Και οι Μόρκ μου έχουν αρέσει, αλλά τους έχω ακούσει μόνο πάνω σε άμαζον

Σέ πλατώ μάζας Nottingham Analogue spacedeck ,στό παρελθόν χρησιμοποιούσα Alphason Xenon μέ εξαιρετικά αποτελέσματα. Μετά τήν αλλαγή όμως μέ Kuzma Stabi η αναβάθμιση ήταν ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΑΤΗ !!!