Βροχή από νέα προϊόντα CANON !!

Το γνωστό pattern που ακολουθούν τον τελευταιο καιρό ολοι..

Προβλέπω ζήτηση στα μεταχειρισμένα οπου με λιγη προσοχή υπάρχουν διαμαντάκια..

Λογικό είναι από εδώ και πέρα τα περισσότερα νέα προιόντα να είναι ακριβά και πολύ ποιοτικά για να μπορούν να χρησιμοποιούνται άνετα από τις νέες μηχανές με τις τρελές απαιτήσεις τους σε φακούς.

Re: Απάντηση: Βροχή από νέα προϊόντα CANON !!

Λογικό είναι από εδώ και πέρα τα περισσότερα νέα προιόντα να είναι ακριβά και πολύ ποιοτικά για να μπορούν να χρησιμοποιούνται άνετα από τις νέες μηχανές με τις τρελές απαιτήσεις τους σε φακούς.

To θεμα ειναι ποσοι από τους μη επαγγελματιες χρειαζόμαστε 20+ Mp oταν οι εκτυπώσεις μας ειναι το πολύ Α4/Α3 ;

Δεν θέλω, ευχαριστώ (τουλαχιστον για τα επομενα Ν χρόνια).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βροχή από νέα προϊόντα CANON !!

To θεμα ειναι ποσοι από τους μη επαγγελματιες χρειαζόμαστε 20+ Mp oταν οι εκτυπώσεις μας ειναι το πολύ Α4/Α3 ;

Δεν θέλω, ευχαριστώ (τουλαχιστον για τα επομενα Ν χρόνια).

Και δεν χαίρεσαι ?? το να "κολλάει" για λίγο η τεχνολογία δεν είναι πάντα κακό..

Για Α3 πάντως καλά είναι τα 20mp.

Οι φακοι διαθεσιμοι απο αρχες 2011.

O 8-15/4L ειναι ολα τα λεφτα. Κυκλικο fisheye για πρωτη φορα στη σειρα EF (ο "φιλματος" FD 7.5mm ηταν απ'τη δεκαετια του '70 - τον ειχα), με δυνατοτητα και ευρυγωνιας ληψης με επιλογεα (μονο στις full-frame dSLR). Τρομακτικες δυνατοτητες ληψης. Μου ειναι αδιανοητο να φανταστω ληψη βιντεο (ειδικα 5D Mk.II) με τετοιο φακο! Εχω τον 15/2,8 (τωρα καταργειται), ο οποιος ειναι απολαυστικος.

Το ονομαστικο κοστος 1800 Ευρω δαγκωνει και ειναι για τους επισπευδοντες. Αναμονη 6 μηνες ή τελος του 2011. Πουλαμε και κανεναν παλιοτερο φακο και αποκτιεται μισοτιμης. Προς το παρον αδημονω για δοκιμη dpreview.

Οι τηλεφακοι αλλη ιστορια, ειναι κοστους 9000 Ευρω και ανω, απευθυνονται στο Reuters ή στο National Geographic. Οποιον ενδιαφερουν τετοιοι τηλεφακοι στο eBay αναμενονται πραγματικες ευκαιριες καθως θα πωλουνται οι απερχομενοι θρυλικοι 300/2,8L και 400/2,8L και ανω πρωτης γενιας. Χαρας ευαγγελιο για τους bird-watchers.

Σε οποιον εχει καποιον Extender Μκ.ΙΙ, δε θα συνιστουσα upgrade στους νεους Mk.III. Απλα ειναι calibrated για τη νεα γενια τηλεφακων.

Last edited:
Ειχα διαβασει καπου οτι με τις νεες digital η αποσταση που χωριζει εναν ερασιτεχνη απο μια επαγγελματικη ληψη εχει μειωθει δραματικα καθως ολοι πια εχουν δυνατοτητα να παρουν μια πολυ καλη φωτογραφια αξια να φερει χρηματα.

Μου φαινεται οι νεοι φακοι και οι τιμες τους ειναι εδω για να μας υπενθυμισουν οτι αυτο ειναι πλεον καθαρα ταξικο. Οποιος εχει 14000 Ευρω να δωσει για τον 400/2.8L MK.II (εξωτικο γραψιμο out-of-focus με ιριδα 9 ακτινων) μπορει, οι αλλοι στο χαζεμα.

Re: Βροχή από νέα προϊόντα CANON !!

Εγω πολι νομιζω οτι οι 2 αδερφές (Canon/Nikon) εχουν βρει τον τρόπο να ξαφριζουν τα πορτοφόλια μας κανονικά και να μας κανουν να νομιζουμε οτι εαν δεν εχουμε τους πλεον συγχρονους super φακους ειμαστε αχρηστοι και αποτυχημένοι..

Η γνώμη μου ειναι οτι τετοιες κινησεις είναι περισσότερο marketing & λιγότερο ουσια δεδομενου οτι και η παλαιοτερη σειρα που αντικαθισταται ήταν (ειναι) διαμάντια.

Δεν θελω να πιστέψω οτι ξαφνικα ολοι θα παμε στα 40Mp οποτε θα πρέπει να πετάξουμε στα σκουπιδια οτι εχουμε και να βαλουμε υποθηκη το σπιτι μας για να κανουμε το χομπυ μας.

Τώρα εαν καποιος δουλευει στο Reuters η καλυπτει Ολυμπιακους αγώνες / Παγκοσμιο κύπελλο ή top εκδηλώσεις ή ταξιδεύει στα βαθη της ζουγκλας ή στην Παταγονια σε αποστολες για το National Geographic .. ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥ :2thumb22sup:

Κοιταξε, συμβαινει γυρω σου παντου. Τζιπ με τετρακινηση και ευκολιες υπερβασης ποταμιου για να πηγαινει η κυρια στο ...σουπερμαρκετ. Πλασμα 42αρα ...στο δυαρι. Οι Canon/Nikon απευθυνουν προϊοντα σε συγκεκριμενα target group. Αν ο καθενας δεν εχει παρει χαμπαρι σε ποιο target group ανηκει και τι αναγκες εχει, με γεια του.

Last edited: