Βρωμοδιακοπτες, ρημαδοεπαφες, παλιοκαλωδια, και γαμω την ατυχια μου ....

Status
Not open for further replies.
Παρακαλώ, μόνο κατάθεση απόψεων χωρίς ειρωνείες και αναφορές που παραβιάζουν τους κανονισμούς του AVClub.

Ευχαριστώ.

Ρε παιδια, ο προεδρος εχει δικιο. Χαλαρα, μη πυροβολατε. Μη πλακωσουν και τιποτα ΕΚΑΜ :grinning-smiley-043

ΟΛΑ είναι θέμα ποιότητας διακόπτη.
Ας μην συγκρίνουμε τους διακόπτες του Yamaha (μάλλον Alps) από το '76 με τους σημερινούς China no-name.
Οπως επίσης και τον περιστροφικό 15ετίας που έδειξες. Κατασκευαστικά, είναι αλλού......

Αντικατέστησε τον original του Yamaha με έναν σημερινό του εμπορίου και θα δείς γιατί γίνεται τόσος ντόρος!

Επίσης είπες πως δούλευαν στην τοπική ραδιοφωνία. Αρα (μάλλον) δεν έκλειναν ποτέ.....

ΔΕΝ τίθεται θέμα αντιπαράθεσης, αλλά επειδή δούλευα στο χώρο των επισκευών από το '87 ως το '93 μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως έχω αλλάξει πολλούς διακόπτες τροφοδοσίας σε οτιδήποτε μηχάνημα.

Φιλε Γαννη
Και εγω εχω αλλαξει διακοπτες στις επισκευες που κανω, αλλα οχι και τοσο πολλους! Στις τηλεορασεις ομως καιγονται πολυ ποιο γρηγορα.
Οι 2 ενισχυτες της Yamaha που εχω σπιτι ηταν απο αυτους που γυρναγανε εξω με το ΟΒ-buss, μαλλον χρησιμοποιοντουσαν πολυ οι διακοπτες τους.
Παντως εγω βρισκω σημερα διακοπτες στο εμπορειο με ονομα και μαλιστα εχουν την ιδια η και ακομα καλυτερη ποιοτητα απο τους παλαιους.
Αυτο που μου φαινεται παραξενο στο ολο ηταν η εμμονη καποιων να μπλεκονται σε ανουσιες λεπτομερειες και να κανουν ενα τοσο απλο πραγμα οπως ο διακοπτης, Ανατολιτικο προβλημα, δηλαδη μετατρεπουν ενα μη προβλημα, σε προβλημα και μαλιστα που δεν εχει λυση! Εννοειται οτι βαζεις ενα διακοπτη ποιοτητος οταν κανεις μια κατασκευη, αντεχει στις απαιτησεις της κατασκευης και προπαντος εκπληρει καποιες απαιτησεις ηλεκτρικης ασφαλειας.Μετα εχεις απαιτηση να εκτελεσει τους κυκλους που λεει ο κατασκευαστης του υπο πληρες φορτιο. Που ειναι το προβλημα?

.......Μετα εχεις απαιτηση να εκτελεσει τους κυκλους που λεει ο κατασκευαστης του υπο πληρες φορτιο. Που ειναι το προβλημα?

Το πρόβλημα είναι οτι εσύ , δέν έχεις καταλάβει τι είναι πλήρες φορτίο πάντα σε σχέση με τίς προδιαγραφές ενός διακόπτη , που κι αυτές όσο απλό κι αν φαίνεται μιλούν για ΜΗ ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ....ελάχιστοι διακόπτες μιλούν γαι ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ και αυτοί που αντέχουν πραγματικά μεγάλα ρεύματα είναι πανάκριβοι , τεράστιοι και σχεδόν πάντα βιομηχανικοί

βαρεθηκα πλεον, η ζωη πρεπει να συνεχιστει........
κολησαμε σε εναν διακοπτη?
Παρε ενα μαχαιριου και τελειωσες, ο σιδερας της γειτονιας σου μπορει να τον επισκευασει αν χρειαστει, μετα απο 10 χρονια!
Τα datasheet που διαβασα στα γρηγορα δινουν διφορες τιμες και σε καθαρο ωμικο φορτιο και σε επαγωγικο! Και οι καλοι βιομηχανικοι διακοπτες που κανουν 10 με 20 Ευ αντεχουν πολλα kw!

Attachments

• kniv omkopplare 1.jpg
    kniv omkopplare 1.jpg
    3 KB · Views: 79
βαρεθηκα πλεον, η ζωη πρεπει να συνεχιστει........
κολησαμε σε εναν διακοπτη?
Παρε ενα μαχαιριου και τελειωσες, ο σιδερας της γειτονιας σου μπορει να τον επισκευασει αν χρειαστει, μετα απο 10 χρονια!
Τα datasheet που διαβασα στα γρηγορα δινουν διφορες τιμες και σε καθαρο ωμικο φορτιο και σε επαγωγικο! Και οι καλοι βιομηχανικοι διακοπτες που κανουν 10 με 20 Ευ αντεχουν πολλα kw!

Εμείς να δείς πόσο βαρεθήκαμε ....-bye-
Οχι , εσύ κόλλησες :slapface:
..και τι σχέση έχουν αυτοί οι διακόπτες με τούς άλλους που έβαλες στήν αρχή ...? ΚΑΜΜΙΑ :FSGSFGS4:

Οι μαχαιρωτοί θέλουν συνέχεια καθάρισμα

Αμα μιλήσουμε για 20 e υπάρχουν πολλά καλά πράγματα (αυτό λέγαμε απο τήν αρχή )

PS
πάντως ένα προβληματάκι επικοινωνίας ..τό´χουμε , αλλά δέν είναι θέμα ...

Συνεχεια ...

...λοιπον το μηχανακι συνεχιζει να παιζει μεταμορφωμενο, μια δυο φορες που εκατσα να το ακουσω αυτες τις μερες ενω παρατηρησα οτι επαψε πια να ζεστενεται. Για την ακριβεια θα ελεγα, οτι παραμενει εντελως κρυο ακομα και μετα απο αρκετες ωρες. Πριν την επεμβαση το μηχανακι ζεστενοταν υπερβολικα, ειδικα το αλουμινενιο καπακι, πανω απο τους μετασχηματιστες .....
Καμια ιδεα κανεις? Ειναι τοσο περιεργα τελικα τα SS ?

Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ...
Καποιος βλάκας μου εκοψε τα καλωδια του καθρεφτη του παρακαρισμένου αυτοκινήτου μου, σημειωτέον ήταν απολύτως νόμιμα παρκαρισμένο.
Μπορώ να τα συνδέσω μόνη μου???

Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλώ...
Καποιος βλάκας μου εκοψε τα καλωδια του καθρεφτη του παρακαρισμένου αυτοκινήτου μου, σημειωτέον ήταν απολύτως νόμιμα παρκαρισμένο.
Μπορώ να τα συνδέσω μόνη μου???

:flipout::flipout::flipout:

:a0210:

:furious3:
:firstprize:
:grandpa:
:slapface::slapface:

:flipout:

κάποιος άλλος μπαναρίστηκε όταν έγραψε αυτόν τον τίτλο σε κάποιο thread σαν ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ κύριοι αδμιν

άλλες εποχές, άλλοι αδμιν.
σωστά τότε.
σωστά τώρα.

α ρε υποκρισια...διαβαζοντας αυτο το συγκεκριμενο θρεντ εβγαλα πολλααααα συμπερασματα περι κομπλεξ κτλ κτλ κτλ...αιντε σβηστε το κ αυτο τωρα να μη το διαβασει κανας αλλος.

Σιφη προφανώς λάθος συμπεράσματα έβγαλες –μάλιστα θα έλεγα ότι αφήνεις τις λάθος εντυπώσεις.

mitsnas ξεχνάς ότι ανταλλάχτηκαν και PM στην δική σου περίπτωση. Ενώ και το όλο θέμα από την πλευρά μας έχει λάβει τέλος – ενώ εμφανώς από την πλευρά σου όχι.

Supersonic, εκτός των άλλων mod, υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες όπως τα PM που αναφέρω.

Stephania Gk. Είναι προφανές ότι ήθελες να αναδείξεις το συγκεκριμένο Thread οπότε για την ώρα λέω να μη σου απαντήσω για τον καθρέπτη – και το ποιος βλάκας το έκοψε γαμω την ατυχία μου :D

Επίσης έχω ζητήσει και στο παρελθoν να μην ρίχνουμε λάδι σε παλιότερα flames/περιστατικά και αυτό ισχύει για όλους. Αυτός είναι ό λόγος που θα κλειδωθεί και το παρόν.

Last edited by a moderator:
Να προσθέσω ότι με αρκετούς τους παραπάνω είχα μια όμορφη συζήτηση μέσω PM, την καλημέρα μου και καλό ΣΚ.

Status
Not open for further replies.