Βρρρρρρρρρρ από τα ηχεία

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
899
Κόρινθος
Καλή χρονιά με υγεία.

Εδώ και 15 μέρες έχω παρατηρήσει ένα θόρυβο που μου βγάζει ο ενισχυτής μου από τα ηχεία. Ο ενισχυτής είναι ο Symphonic line RG14 και τα ηχεία τα leema xero. Για να τα βάλω σε μια σειρά, έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Είναι συνεχής και χωρίς αυξομειώσεις.
2. Ακούγεται σαν βρρρρρρρρ, κυρίως από το γουφεράκι.
3. Είναι πολύ σιγανός. Δηλαδή πρέπει να πλησιάσεις το αυτί σου στα 5 με 10 εκατοστά από τα ηχεία για να τον ακούσεις.
4. ΔΕΝ ενισχύεται. Με τέρμα το volume παραμένει ίδιος.
5. Χωρίς να είναι συνδεδεμένος με πηγές υπάρχει ακόμη.
6. Έβαλα φίλτρο ρεύματος (το furman AC-210A E) αλλά δεν εξαλείφθηκε.
7. Γείωσα με καλώδιο τον ενισχυτή (από την γείωση της phono του ενισχυτή, στη γείωση της σούκο πρίζας) αλλά δεν εξαλείφθηκε.
8. Μόνο με άλλα ηχεία δεν τον έχω δοκιμάσει, αλλά μου φαίνεται απίθανο να φταίνε αυτά.
9. Δεν ξέρω αν επηρεάζει τη μουσική που παίζει, αλλά με το volume στο 1 (όταν παίζει μουσική), δεν ακούς καθόλου το θόρυβο, αλλά μόνο τη μουσική.
10. Παλιά δεν υπήρχε. Είμαι σίγουρος γιατί είναι κάτι που με ενοχλεί ψυχολογικά να έχει θόρυβο ένας ενισχυτής και έτσι όταν τον αγόρασα το πρόσεξα. Αλλά είναι και κάτι που ελέγχω περιοδικά.

Τι λέτε να είναι; Θα ήθελα τη γνώμη σας, αλλά και τη δική σας εμπειρία, ειδικά αν κάποιος από εσάς έχει τον ίδιο ενισχυτή ή άλλον της ίδιας εταιρείας.

ηχογράφησέ τον και ανέβασέ τον σε ένα mp3 να τον ακούσουμε

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά και σε σένα. Το κάνει και με ακουστικά;

Δοκίμασες να τον βάλεις σε άλλη πρίζα που να παίρνει ρεύμα από διαφορετική ασφάλεια ?

Απάντηση: Re: Βρρρρρρρρρρ από τα ηχεία

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά και σε σένα. Το κάνει και με ακουστικά;

Θα το ελέγξω σήμερα και θα σου πώ. Πρέπει να βρω ανταπτοράκι σε μινιτζακ γιατί δεν έχω ακουστικά με χοντρό βύσμα. Όσο για την ηχογράφηση, εξωτερική εννοείς, άρα πρέπει να απομονώσω τα παιδιά σε ένα δωμάτιο και να χρησιμοποιήσω ένα παλιό mp3 player που έχω κάπου, το οποίο έχει δυνατότητα ηχογράφησης, απλά δεν ξέρω αν θα πιάσει τίποτα.

Μήπως άλλαξες τίποτα σε καλώδια ή κάτι άλλο κοντά στο σύστημά σου που μπορεί να κάνει παρεμβολές?

Τελικά ακούγεται και από τα ακουστικά. Άρα τί σημαίνει αυτό; Ότι δεν είναι θέμα τελικού σταδίου;

Δοκίμασες να αντιστρέψεις το schuko του ενισχυτή που πάει στην επιτύχια μπρίζα;

σαν κακή εξομάλυνση στην τροφοδοσία ακούγεται
κάποιος πυκνωτής ενδεχομένως

βάλε το θέμα στην diy

Re: Απάντηση: Βρρρρρρρρρρ από τα ηχεία

Δοκίμασες να αντιστρέψεις το schuko του ενισχυτή που πάει στην επιτύχια μπρίζα;

Εγω ναι, δεν αλλαζει κατι

Re: Απάντηση: Re: Βρρρρρρρρρρ από τα ηχεία

Έχουμε τα ίδια ηχεία ή τον ίδιο ενισχυτή;

Το μονο κοινο που εχουμε ειναι ο θορυβος, αν και στα δικα μου ακουγεται σαν βζζζζ, και οχι σαν βρρρρ ....

Ενα ζευγαρι xero παντως που ειχα σε εναν luxman L-550AII, δεν εκαναν τον παραμικρο θορυβο

κάτι έχει στην τροφοδοσία.
Είτε την είχε είτε την απέκτησε.
Ρωτήστε στην diy. Θα σας πουν αμέσως. Αν και όντως πιστεύω ότι είναι μη εξομαλυμένο τροφοδοτικό.