Budget έως 450 ευρώ ποια από όλες.....ή να περιμένω τα Χριστούγεννα ?

ptzelepis

Established Member
22 September 2008
288
Οι τηλεοράσεις που έχω βρει (και παίζουν όλες από 400-450 ευρώ) είναι οι παρακάτω και προορίζονται για τους γονείς μου (ο πατέρας μου πολύ μπάλα....η μητέρα μου ταινίες και σειρές) σε αντικατάσταση μιας 29´´ Philips CRT :

Samsung PS43D450 43"

LG 42PA4500

LG 42LS5600

Panasonic TX-L42E5E

Panasonic TX-P42UT30E

Panasonic TX-P42UT50E (εδώ ανεβαίνουμε παραπάνω αλλά δεν ξέρω αν έχει τόσο διαφορά από την 30)

Τι λέτε και εσείς να πάρω κάποια ή να περιμένω Χριστούγεννα για καμιά top προσφορά ?

Ευχαριστώ

χώρος φωτεινός ή όχ; θέαση ημέρα με παράθυρα γύρωθεν; απαιτήσεις γονέων σε θέμα ποιότητας εικόνας;

Ο χώρος δεν είναι πολύ φωτεινός...θέαση κυρίως απόγευμα....απαιτήσεις (δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις) απλά εγώ θέλω κάτι καλό να τους πάρω.
Τα μοντέλα δεν με πειράζει αν είναι κάποιο περσινό.
Έκανα λάθος στην πρώτη που έχω γράψει 43D450. Την 43Ε450 εννοούσα.
Είμαι μεταξύ 43Ε450, 42PA4500 (με χαλάει λίγο που είναι 1024....αλλά ξέρω ότι δεν θα δουν καμιά μεγάλη διαφορά) και της 42UT30 (αν και περσινή νομίζω ότι είναι η πιο καλή από όλες ?????)

Ως πρόσφατος κάτοχος plasma ΤV (ευχαριστημένος) θα σου έλεγα να σκεφτείς καλά το θέμα των αντανακλάσεων. Αφού προορίζεται για τους γονείς σου, δεν νομίζω να παρακολουθούν με κλειστά τα φώτα.
Πιστεύω πως πρέπει να βάλεις σαν προτεραιότητα την απροβλημάτιστη λειτουργία και θέαση παρά την top ποιότητα εικόνας κτλ.

Θα πρότεινα την LG 42LS5600 (πήρα πρόσφατα την 32άρα) αλλά σε γρήγορες σκηνές π.χ. ποδόσφαιρο δεν ξέρω ακόμα πως συμπεριφέρεται, στα υπόλοιπα μια χαρούλα είναι.
Αλλιώς για να είσαι καλυμμένος 100% και με το ποδόσφαιρο ανέβασε λιγάκι το budget και δες την UE40EH6030

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Φώτα υπάρχουν αλλά ανοίγουν μόνο ενα μικρό που είναι λίγο ψηλά και δεν φαίνεται η λάμπα (είναι ενα περίεργο φωτιστικό δαπέδου με μακρύ λαιμό)...αλλά ίσως έχεις δίκιο.
Να πάω σε 100Ηz led δηλαδή για να είμαι σίγουρος ?

Άν δεν υπαρχει φωτεινή πηγή απέναντι απο τη τηλεόραση που να αντανακλά μέσα, κ υπάρχει κρυφός φωτισμός τότε οι πλάσμα είναι καλύτερη λύση. Απλά την ημέρα με το άπλετο φως δείχνουν μουντές και καθρεπτίζουν. Το βράδυ αλλάζει η κατάσταση.
Σε φωτεινό χώρο έχω τοποθετημένη μια 42" ΙPS με matte επίστρωση (λίγες σήμερα είναι έτσι). Την ημέρα παρόλο που έχει παράθυρο μεγάλο απένατι της, δείχνει πολύ καλά και υπάρχει αίσθηση πολύ καλού μαύρου. Το βράδυ όμως με ένα φωτιστικό στα πλάγια... Τα πρόσωπα δείχνουν επίπεδα,το μαύρο μπλεδο-γκρί, γενικά φαίνεται η εικόνα τεχνητή, καμία σχέση με CRT.
Επίσης σκέψου οτι με τις πλάσμα στην αρχή θέλει "πεσμένες" ρυθμίσεις μέχρι να στρώσει ο φώσφορος, οπότε μιλάμε για ακόμη λιγότερη αντίθεση, και τη σχετική εναλλαγή υλικού για αποφυγή BI..

Απο plasma ξέρω τι γίνεται γιατί έχω στο σπίτι μου την 50PX950 και την 42ST30 οπότε θα δώσω τις κατάλληλες οδηγίες μαζί με usb με αρχεία για στρώσιμο και για ''ξέπλυμα''.
Ο φωτισμός είναι περίπου ''κρυφός'' οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα....αρα ποια να επιλέξω απο όλες τις παραπάνω ?

άν είναι μόνο για τηλεοπτικό την E450. Αλλιώς άν θέλεις να βλέπετε και full hd υλικό την UT50.

Άρα την 30 που την έχω βρεί 350 ευρώ να την βγάλω off ? Έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο την 50 ?

Απάντηση: Re: Budget έως 450 ευρώ ποια από όλες.....ή να περιμένω τα Χριστούγεννα ?

Άρα την 30 που την έχω βρεί 350 ευρώ να την βγάλω off ? Έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο την 50 ?
Αν είναι κανούργια κ όχι εκθεσιακή, αξίζει σίγουρα.

έχει διαφορά αλλά στην τιμή αυτή και αν μιλάμε για σφραγισμένο κομμάτι προχωράς σε αυτή τη λύση.

Μιας και έχω και τις 2 (43Ε450, UT30) άποψή μου είναι πως η UT30 είναι πιο κοντά στα κινηματογραφικά πρότυπα ενώ η 450 έχει μια εικόνα μάλλον πιο κοντά στο κοινό γούστο (όπως αυτό έχει διαμορφωθεί απ'τις τηλεοράσεις LCD, πιο φωτεινή, ζωηρά/επιθετικά χρώματα) και αποδίδει καλύτερα σε συνθήκες ημέρας. Προσωπικά προτιμώ την Panasonic, αλλά βλέπω κυρίως ταινίες και σειρές, HD επί των πλείστων και σε ημισκότεινο περιβάλλον. Στους δικούς μου (στους οποίους πήρα την Ε450) δεν τους αρέσει και τόσο η εικόνα της Panasonic, αντίθετα με την Samsung έχουν μείνει πολύ ικανοποιημένοι, ως ενθουσιασμένοι. Βλέπουν φυσικά κυρίως τηλεοπτικό και σπάνια καμιά ταινία DVD/HD (που κι εκεί είναι μια χαρά φυσικά).
Το ότι είναι HDready, αν η απόσταση θέασης είναι >2,5m ή αν σπάνια θα προβάλει 1080p, μην σε απασχολεί καθόλου.